Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-chp-gebzede-kongre-yapildi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
CHP Gebze’de Kongre Yapıldı - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

CHP Gebze’de Kongre Yapıldı

Eklenme Tarihi: 18 Aralık 2017, Pazartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 104572

İSTANBUL

CHP Gebze İlçe Örgütü’nün 10 Aralık Pazar günü  gerçekleşen olağan ilçe kongresinde Recep Dursun, Musa Haydaroğlu ve Musa Yılmaz yarıştı. Divan Başkanlığını CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in yaptığı kongrede Musa Yılmaz 174 oy alarak ilçe başkanı seçildi.

Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongreye CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP Kocaeli Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet ve Tahsin Tarhan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nın baş danışmanı Cuma Kalavar,  CHP Kocaeli Eski Milletvekilleri Mehmet Hilal Kaplan, Hurşit Güneş ve Hikmet Erenkaya, CHP İl Kadın Kolları Başkanı, Sevim Korkmaz Pekyörür, CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, ilçe kadın kolları başkanı Ülker Yiğit, ilçe gençlik kolları başkanı Esener Eşsiz, CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyeleri, ilçe başkan adayları Musa Haydaroğlu, Musa Yılmaz, ile Saadet Partisi Gebze İlçe Başkanı Necati Korkmaz, Emek Partisi Gebze İlçe Başkanı Hasan Atik, CHP Körfez İlçe Başkanı Mehmet Kaçar, CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, CHP Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karadılar, Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Ogur Aydın, Eğitim-İş Kocaeli 2 Nolu Şube Başkanı Bülent Metin, Çelik-İş Gebze Şube Başkanı Şerafettin Koç, il ve ilçe yöneticileri, delegeler ve partililer katıldı. 

Kongrede CHP Gebze ilçe başkanlığı için Recep Dursun, Musa Haydaroğlu ve Musa Yılmaz’ın listeleri yarıştı. 4 listenin çıkmasının beklendiği Gebze kongresinde Serdar Tüze, Musa Haydaroğlu’nun lehine çekilince başkanlık yarışında liste sayısı 3’e düştü. Gebze'de 417 delegeden 395'i oy kullandı.

Kongrede 17 kişilik yönetim kurulu ve 103 il delegesi belirlendi. Kongrede 174 oy alan Musa Yılmaz yeni başkan seçilirken, mevcut başkan Recep Dursun 128 oy aldı. Musa Haydaroğlu'na  ise 84 oy çıktı. 7 oy geçersiz sayılırken, 2 oy boş çıktı.

Gürsel Tekin’den İlgezdi’nin görevden alınmasına sert tepki  “İstanbul’un yüzde 60 kaçak olduğu bir yerde hiçbir belediye başkanı kalmaz”

Kongrede Divan Başkanı olan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ise konuşmasında İçişleri Bakanlığınca görevden alınan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden  alınmasıyla ilgili olarak İstanbul’daki binaların  yüzde 60 kaçak olduğunu ve bu nedenle de ildeki tüm belediye başkanlarının görevden alınması gerektiğini belirti.  Tekin’in konuşmasında ise dikkat çeken bazı başlıklar şu şekilde. 

 “Zor ve sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Sayın Erdoğan ansızın gelebileceğimizi söyledi. Ancak nereye gideceğini bilmiyoruz. Dış politika milli mesele olduğu için paylaşılması gerekir. Ancak kimse ile paylaşılmıyor. Nereye gidiyoruz ne zaman gireceğiz bilmiyoruz. Reza’nin rezalet meselesi son günlerde tartışılıyor.

İktidar her yerde var. Muhalefet ise demokrasilerde olur. Size de kalmaz. Belediyelerle ilgili Gebze’de çocuklarımızın basacağı toprak kalmamış. FETÖ darbesi oldu. 11 tane FETÖ’cü belediye başkanı çıktı. Bunları görevden alarak bazılarını tutukladılar. 

Kendi belediye başkanları istifa etmeye başladılar. Hangi gerekçe ile istifa ettikleri belli değil. 2 gün önce imar kirliliği ile ilgili olarak gerekçe ile Ataşehir Belediye başkanını görevden aldılar. İstanbul’un yüzde 60 kaçak olduğu bir yerde hiçbir belediye başkanı kalmaz.” 

CHP Eski Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan’dan temiz sayfa çağrısı 

CHP Eski Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan ise CHP’li üyelere temiz ve yeni bir sayfa çağrısında bulunarak şunları söyledi.

“Herkesi kucaklayacak idareciler seçeceğiz. İlçe başkanı meclis üyelerini topluyor. Beni geçmişte görevden alan anlayış diyor. Meclis üyeleri size rağmen bir yanlış yapıyorsa bu yine sizin eksikliğiniz. Meclis üyeleri önseçimle seçilmesini sağladım. Meclis üyeler ile 2 tane toplantı yaptım. Alınan kararlarla ilgili birini aramışsam çıkıp burada söylesin. Beni itibarsızlaştırmak CHP’ye zarar verir. Tüm ilçe başkanlarına söylüyorum. Meclis üyelerini biz seçtik. Bu kadar yıpratmaya gerek yok. Bir durum varsa lütfen disiplini işletin. Gelin temiz bir sayfa açalım. Biz birbirimizi yerken AKP’liler saltanat sürüyor. Mermerciler ben mecliste iken konu gündeme geldi. Şimdi AKP yaşamı tehlikeye atan bir yapılanmaya izim verdi.” 

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ve Fatma Kaplan Hürriyet’den 2019 seçimleri için mesajlar 

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan  ise bir konuşma yaparak  2019  seçimleri öncesinde Gebze’de demokratik bir yolla yönetimi seçeceklerini söyleyerek hedeflerinin 2019’daki Cumhurbaşkanlığı ,Yerel ve Genel Seçimlerde başarılı olmak olduğunu ifade etti.  CHP’deki siyasetin yapısı değişmesinin gerektiğini söyleyen Tarhan konuşmasında şu cümlelere yer verdi.

“2019 yılında 3 seçim olacak. Onun için bu kongreler önemli ve anlamlı. 15 Temmuz’daki teröristlerin darbe girişimi oldu. Anayasayı değiştirdiler. Vekilleri hapse atıyorlar. Doğuda 101 belediye başkanı  terör suçlamasıyla görevden alındı. Vekillerimizi hapse attılar, şimdi belediye başkanlarımız görevden alınıyor. Bundan sonra yönetenler hesap verecek oy verenler de hesaplı soracak. 2019 yılında Kocaeli’nde iddialı olacağız. TÜBİTAK’a hayvanat bahçesi müdürünü atıyorlar.

CHP’de siyasetin yapısı değişmeli. İktidara yürümek için meşaleyi yakalım. Önseçim yapmak için 2 ay kala yapılmalı. İkiyüzlü siyaset yapmayacağız. Bu sefer elimizi değil vücudumuzu taşın altına koyacağız. Önseçim yapmadan atama yaparak adaylarımızı belirleyeceğiz. Kocaeli’nde yenilirsem hesabını veririm. Bizler bu ülkenin teminatıyız. Onun için birlik içerisinde birbirimize kenetleneceğiz. Gebze’de 3 tane arkadaşımız çıkıp aday olmuş. Seçtikten sonra tek hedefimiz 2019. 2019 için meşaleyi Gebze’den yakmalıyız.” 

Tarhan’dan sonra kürsüye çıkan CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet de parti olarak hedeflerinin 2019’daki Cumhurbaşkanlığı ,Yerel ve Genel Seçimlerde başarılı olmak olduğunu ifade ederek “ Kongrelerimizi baskının en had safhada olduğu bir dönemde gerçekleştiriyoruz. Aday olanlara başarılar diliyorum. Kim seçilirse seçilsin 2019 hedefi için çabalayacağız. 

Kapı gibi dekontlara geçersiz demelerini kimse yutmuyor. Önüne yattıkları Reza ötüyor. Gerçeği söyleyenlere hain diyorlar. Hesap vermek yerine gündem değiştiriyorlar. Şimdi de faşistçe bize saldırıyorlar. Bu hukuksuzluklara dur diyecek tek partiyiz. Tüm bunların hesabını biz soracağız. 2019 yılındaki yerel seçimleri almalıyız. Kentimizi bu belediye başkanlarından kurtarmak zorundayız. 2019 yılında başaramazsak bir daha seçim yüzü göremeyiz” diye konuştu.

Musa Yılmaz’dan teşekkür konuşması  

Musa Yılmaz  CHP Gebze İlçe Başkanlığına seçildikten sonra yaptığı ilk açıklamasında ise teşekkür konuşması yaptı ve  şunları belirtti; 

"10 Aralık günü gerçekleştirdiğimiz CHP Gebze ilçe kongremiz de bize güvenerek destek veren saygı değer delegelerimize sonsuz teşekkür ederim. Ayrıca demokratik bir anlayışla gerçekleştirdiğimiz kongremiz de diğer adaylarımız Musa Haydaroğlu ve Av Recep Dursun arkadaşıma destek sunan delege arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çünkü biz CHP kongrelerinin sonucunu bir başarı olarak değil sadece başarıya ulaşmak için delegelerimizin bize verdiği görev olarak algılıyoruz. İlçe kongremize divan başkanlığı yapan parti meclis üyemiz ve milletvekili Sayın Gürsel Tekin beyin nezdinde tüm katılımcılara teşekkür ederim. Kongremiz önce Gebze ilçe örgütümüze, Kocaeli İl örgütümüze ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum." 

CHP Gebze İlçe Başkanlığına olağan kongrede seçilen Musa Yılmaz’ın listesi ise şu şekilde oldu 

Ali Haydar Araz, Ali Kara, Arzu Çakmak Pehlevan, Canan Türk, Cavit Kapoğlu, Dilek Tat, Duygu Sevinç Öner, Engin Dursun, Hasan Gök, Hikmet Orhan, İbrahim Özdede, İsmail Özçiçek, Recep Şamdanlı, Sebahattin Bilgin ve Şehzade Boran

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam