SON DAKİKA
reklam
reklam

Dursun Bozan “Türkiye’de oyuncu olanlar kalıcı olmakta zorlanıyor, çünkü bugün varsın yarın yoksun anlayışı geçerli.

Eklenme Tarihi: 28 Aralık 2017, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 121611

İSTANBUL

Dursun Bozan sektör ve camia tarafından sevilen ,ancak arkadaş çevresi sayılı ve öz olan bir oyuncu kardeşimiz. Kendisiyle sektör ve oyunculuk hakkında çok keyifli bir röportaj yaptık. Şimdilerde özel sektörde çalışma imkânı bulan Bozan bize yaşam hikayesini paylaştı. Genellikle yanıtlarımıza kısa ve öz yanıtlar veren Dursun Bozan kardeşimizin röportajını sizlerle paylaşıyoruz. 

Değerli katkılarından ötürü Bozan ailesine ve Onur Yıldırım’a çok teşekkür ediyoruz. 

Öncelikle bize kendinizden bahsedebilir misiniz?

Çevrem tarafından ne kadar sevilen biri olsam da arkadaşlarım hep sayılıdır . Ben az  fakat  samimi bir çevrem olsun diye düşündüm ve düşündüğümü hayata geçirdim. Bu şu demek değil ki; insanları kırayım.  İnsanları kırmadığım için onlar da beni kırmıyorlar. Ve en  önemlisi de şu ki; ben hayata pozitif ve iyi yönlerinden bakan birisiyim. 

Mesleğe nasıl ve ne gibi koşullarda başladınız ?  

Ben Mesleğe 20’ li yaşlarda  ve arkadaşlarımın ısrarlarıyla başladım. Hayatımda  ilk gittiğim set de, İlyas Salman ve Yunus Bülbül’ün oynadığı şimdi ismini hatırlayamadığım bir diziydi. Ondan sonra da gerisi geldi ve bugünlere ulaştık.

Peki şuaralar çalışmalarınız nasıl gidiyor ? 

Şu an çalışmakta olduğum bir işim var  zaten  genelde  de hafta sonları giderim  işe. Ama her zaman tercihim  tabi ki de sinema filmi. Sinema benim için özel ve anlamlı bir yere sahip olmuştur ki, halen de öyle. 

Oyunculuğa iten temel sebep ne oldu ? 

Her zaman yapımcılardan ve yönetmenlerden oyunculukla ilgili çok teklif aldım ama  bunları da hep ret ettim .Bunun nedeni de ,gelen tekliflerin  istediğim gibi olmamasıydı. Zaten  de fazla uzun süre kalma fırsatım olmadı ve yıllar  da beni bugünlere getirdi.

Oyunculukla alakalı olarak kendinizi gösterebileceğiniz alanlar oldu mu ? Yoksa amatör olarak mı çalıştınız ? 

Verdiğim kararlarımdan ötürü oyunculukla alakalı  gösterebileceğim alanlar,  maalesef olmadı.

Oyunculuğu nasıl ve ne şekilde tanıdınız ? 

Oyunculuk şimdilerde her önüne geleni kullanıp atmak gibi oldu, dolaysıyla da kalıcılık zorlandı .Ne yazık ki bugün varsan yarın yoksun anlayışı geçerli 

En çok sevdiğiniz oyunculuk türü hangisi ve niçin seviyorsunuz ? 

Dram ve korku türü oyunculukları çok seviyorum Bunun da sebebini sizlerle de paylaşayım. Gerçeği ve heyecanı getirdiği için  dram ve korku türünü seviyorum. 

Türkiye’de oyunculuğa sizce nasıl bakılıyor ? 

Bugün var olan yarın unutuluyor. Kalıcı işler de bu yüzden olmuyor. 

Oyunculuk demişken bu konuyla alakalı özel bir çalışmanız oldu mu ? Veya yapmayı düşünüyor musunuz ? 

Şu an yok,ama düşünmüyor da değilim yani. İleride neden olmasın ki. 

Mesleğinizde idol olarak örnek aldığınız ilham kaynağı olmuş birileri var mı ? 

Kendim olmayı tercih ederim .O  yüzden de ilham kaynağı olmuş birileri  benim için maalesef yok. 

Oyunculukta en çok çalışmak istediğiniz isim veya isimler kimlerdir ?  

Eski Yeşilçam oyuncularıyla çalışmak isterdim .Maalesef de çoğu yaşlandığı için ve sektörü de bıraktıkları için  isim vermeyi  de pek uygun bulmuyorum. Ama size şunu belirteyim, illa kimlerle oynamak isterdiniz diye, bundan 40-50 sene önce hayatta  gelmiş genç birisi olsaydım şu isimlerle aynı sahneyi paylaşmak isterdim;  Ayhan Işık, Sadri Alışık, Ekrem Bora ,Belgin Doruk, Neriman Köksal, Yılmaz Güney ,Hulusi Kentmen gibi bugün aramızda olmayan  kıymetli aktör ve aktrisilerdir.  Onların filmleriyle büyümüş olmanın da etkisi var. 

Oyunculuğa yeni başlayanlara neleri tavsiye etmek istersiniz? 

Sabır işi  oyunculuk ama mesleği  görüp, bu mesleğin cazibesine kapılıp da,  işinden gücünden ve öğretim hayatından olmasın. Neden derseniz oyunculuk herkesin yapabileceği iş kesinlikle  değil ve yaratanın da takdiriyle doğuştan gelen insanlığa sunulmuş yetenek. Yani bedenine sunulmuş bir vasıf. Tabi şimdilerde ise Arpayla Buğday karışık gidiyor sektörümüzde. 

Gündelik hayatında neleri severseniz ve nelerden hoşlanmaktasınız ? 

Yalnız kalmayı, kitap okumayı ,müzik dinlemeyi, gezmeyi , fotoğraf çekmeyi ve çekinmeyi çok seviyorum. Ayrıca saygı, sevgi, olgunluk ,temizlik, sürprizler ve ilgiden de  hoşlanırım. 

Son olarak okuyucularımıza ileteceğiniz mesajlar var mı?

Gazetenize yayıncılık yaşamında başarılar diliyorum.  Tekrar görüşmek dileğiyle. Sevgilerimi yolluyorum

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam