Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-yunus-emre-enstitusu-2018-icin-hedef-buyuttu-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Yunus Emre Enstitüsü 2018 için hedef büyüttü - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Yunus Emre Enstitüsü 2018 için hedef büyüttü

Eklenme Tarihi: 29 Aralık 2017, Cuma - 11:00   Okunma Sayısı: 64498

ANKARA

Türkiye’nin kültür diplomasisini yürüten Yunus Emre Enstitüsü (YEE), 2018'de yurt dışındaki irtibat noktasını ve dünyanın farklı ülkelerinde Türkiye'yi tanıtmak için düzenlediği kültür sanat etkinliklerini artırmayı amaçlıyor.

Gerek merkezleri gerekse Türkoloji projesi kapsamında toplam 61 ülkede 139 irtibat noktası ile ülkenin yurt dışındaki tanınırlığına hizmet eden YEE, gelecek yıl yurt dışındaki irtibat noktası sayısını 139'dan 150’ye çıkarmayı hedefliyor.

Bu yıl Dakar, Tunus, Kiev ve Moskova'daki merkezlerinin açılış süreçlerini tamamlayan YEE, 2018'de Pekin, Buenos Aires, New York, Abuja, Cakarta, Yeni Delhi, Toronto, Lizbon, Melbourne, Seul, Meksiko ve Madrid olmak üzere toplam 12 yeni merkez açmayı planlıyor.

Türkoloji Projesi

YEE, Türkoloji Projesi kapsamında 46 ülkede 85 üniversiteyle iş birliği yapıyor.

Enstitü, Türkiye'nin Afrika açılımı politikası çerçevesinde bu yıl en büyük merkezlerinden ikisini Somali ve Sudan’a kurdu. İki ülkede toplam 27 okutmanı bulunan enstitünün, Afrika kıtasında Türkoloji Projesi kapsamında görevlendirilen akademisyenlerle 80 okutmanı bulunuyor.

Afrika’da mevcut durumda 8 ülkede 9 YEE faaliyette bulunurken Türkoloji Projesi ve iş birliği protokolleri kapsamında da 8 ülkede 16 üniversiteyle iş birliği yürütülüyor. Gelecek yıl için ise 15 ülkede 30 irtibat noktası hedefleniyor.

Yurt içinde 83, yurt dışında 85 üniversiteyle iş birliği

Enstitü, yurt içinde bugüne kadar 83 üniversiteyle iş birliği ve tanıtım protokolü imzaladı. Bu üniversitelerin 10’uyla sertifika programı düzenlendi, 9’uyla da yurt dışında Yabancı Öğrenci Seçme Sınavı uygulandı.

YEE, yurt dışındaki 85 yabancı üniversiteyle Türkoloji protokolü imzaladı. Türkoloji Projesi kapsamında 2017'de Türkiye’deki 27 üniversiteden 35 akademisyen ve 46 okutman yurt dışındaki Türkoloji bölümlerinde görevlendirildi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam