Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-chp-ilce-kongrelerini-sizler-icin-takip-ettim-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
CHP ilçe kongrelerini sizler için takip ettim - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

CHP ilçe kongrelerini sizler için takip ettim

Eklenme Tarihi: 30 Aralık 2017, Cumartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 100563

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde İstanbul genelinde geride  bıraktığımız hafta sonu parti içi ilçe kongrelerin büyük bir heyecanı vardı. Önce Cumartesi günü Beylikdüzü, Ataşehir ve Çekmeköy  kendi ilçe kongrelerini yaptı. Sonra da; Pazar günü  de tam 35 ilçede secim heyecanı vardı.Sadece Bahçelievler’de ilce kongresinin ertelendiğini öğrendik.

Bu kongrelerde kimi ilçeler yeni isimleri başkanlığa taşırken, kimi ilçelerde mevcut  başkanlarda güven tazeledi.   Ben de partinin yerelde de belediyeyi elinde tuttuğu üç ilçenin Maltepe ,Kartal ve  Kadıköy’ün ilçe kongrelerini sizler için takip etmiş oldum.

Maltepe’deki kongre hem heyecanlı hem de sıcak bir ortamda geçti

Önce, CHP Maltepe 12.Olağan İlce Kongresinden bahsedelim. Oldukça yoğun  ve kalabalık bir  ilginin olduğu  Maltepe Yalçın Kızılay Spor Salon’unda gerçekleşen kongrede partinin Mevcut İlçe Başkanı Zeynep Babacan’ın yanı sıra Engin Özkan ve Haşim Taş’ın da adaylıklarını ilan ettiği ve  toplamda 418 delegenin  oy kullandığı CHP Maltepe İlçe Kongresi bazı ilçelerdekinin aksine, daha az tartışmanın yaşandığı, birlik ve beraberlik kültürü ile  gecen bir kongre olarak akıllarda kazındı.  Kongrede akıllarda kazanan bir başka görüntü de;  sonuçlarının ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Ali Kılıç ile  Zeynep Babacan ve Engin Özkan’ın  birlik ve beraberlik mesajı vermeleri oldu.

Kongreye CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal,Barış Yarkadaş,Ali Şeker ile önceki dönem Milletvekilleri PM Üyesi  Kadir Gökmen Öğüt ,PM Üyesi Behram Şimşek, Tolga Çandar, Kenan Sönmez ve çok sayıda isim de katılım sağladı. 

Kongre başlamadan kısa bir süre önce CHP 24.Dönem Muğla Milletvekili ve  Ege Türkülerinin sevilen ismi Tolga Çandar’ın konseri oldu. Konserde yakın zamanda hayata gözlerini yuman ozan Ali Kızıltuğ ile  Aşık Mahsuni Şerif’i de  anan Çandar, rahatsızlığı sebebiyle tedavi gören halk müziğimizin usta bir başka isimi Arif Sağ’ya da geçmiş olsun dileklerini iletti.

Daha sonra divan başkanlığına oy birliği ile gelen CHP önceki  dönem İstanbul Milletvekillerinden  Ethem Cankurtaran ile divan üyeleri ise ikinci başkan Mustafa Kaldı, Salih Doğruyol ile  yazmanlar Ülkü Mete ve Sevgi Demiralp  kongreyi resmen başlatmış oldular . Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Cumhuriyet Halk Partisi Maltepe İlçe Başkanlığı 12. Olağan kongresinde partililer kürsüye gelerek görüş ve eleştirilerini de  dile getirdiler.  Bu arada yapılan oylama sonucu  adayların çarşaf değil, blok listeyle secime girmeleri  de oy çokluğuyla alındı . Partinin faaliyet raporu delegelere ve basın mensuplarına verildi.  CHP Maltepe Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Demir “Gerçekleştirdiğimiz kongrede  şunu bilmenizi isterim ki, partimizin başarısı için yorulmadan çalışacağız.”  CHP’nin önceki haftalarda gerçekleşen  ilçe gençlik kolları kongresinde CHP Maltepe Gençlik Kolları Başkanlığına  seçilen Gökhan Demir bayrağı devraldıklarını ve partinin ilkeleri için çalışmaya devam edeceklerini söylerken şunları söyledi. “CHP Gençlik Kongresini  yaklaşık bir hafta önce gerçekleştirdik. Bayrağı  secim sonuçlarının sonrasında ben ve kıymetli çalışma arkadaşlarımız  önceki başkanımızdan devraldılar. Gerçekleştirdiğimiz kongrede  şunu bilmenizi isterim ki, partimizin başarısı için yorulmadan çalışacağız. Yaşamını CHP ilkelerine adamış gençlik kolları olarak bu bayrağın her zaman yükseklerde olması için çaba göstereceğiz”

CHP Maltepe  Gençlik Kollarının kongrede Bülent Ecevit’in “CHP Gençlik Kolları partinin yan gücü değil; öz gücüdür. “ sözünün asıldığı bir pankartı astıkları görüldü. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç; “Bu örgüt ne 60 darbesinde, ne 70 darbesinde ne 80 darbesinde ne de  15 Temmuz FETÖ darbesinde kimseye biat etmedi etmeyecektir de.”

CHP Maltepe Kongresinde konuşan Belediye Başkanı Ali Kılıç ise  kongrenin öncelikle partiye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kılıç, kongre başladığı andan itibaren bütün konuşmacıları dikkatli dinlediğini belirterek her eleştiriye saygı duyduğunu ve bunlardan da belediye başkanı olarak ders çıkaracağını  ifade etti.

Maltepe ilce kongrenin çok kaliteli bir şekilde  geçtiğini söyleyen Başkan  Kılıç  konuşmasında kendilerinin darbe ve darbecilere teslim olmadıklarını ve olmayacaklarını ifade etti. Ali Kılıç’ın konuşmasından derlediklerimiz ise şunlardı.

 “Bir takım şeyler demek ki yavaş yavaş değişiyor. Bana düşen de bu ilçenin belediye başkanı olarak sırtını örgüte değil yüzünü örgüte dönen arkadaşınız olarak örgütüyle bütünleşmektir. Hepimizin hedefi, 2019’da partimizin bayrağını en üst noktada dalgalandırmak ve hem ilçede Hem de İstanbul’da hem de Türkiye’de CHP’nin zafer elde etmesidir. Biz hizmet verirken kimseyi ötekileştirmiyoruz. Ne ırkı, ne dini ne de siyasi görüşü. Biz o koltuğa oturduğumuzda Genel Başkanımızın söylediği bir söz vardı; ‘CHP rozetini çıkarıp cebinize koyacaksınız. Parti içi çalışmalarda da sonuna kadar örgütün emrinde olacaksınız’ demişti.  Biz de o sözü yerine getiriyor ve Maltepe ilce örgütümüzün emrinde oluyoruz.   Maltepe İlçe örgütü  de her seçimde başarısını biraz daha yukarı çıktığını ve burayı sosyal demokrat belediye yapma konusundaki başarısını taktirle karşılıyorum. Bu başarı aynı zamanda sizin başarınız. Bu örgüt ne 60 darbesinde, ne 70 darbesinde ne 80 darbesinde ne de  15 Temmuz FETÖ darbesinde kimseye biat etmedi etmeyecektir de. Gençlik kolları kongresi yapılırken kimseye biat etmemelerini, kimsenin adamı olmamalarını doğru bildikleri yolda parti için çalışmalarını öğütledim. Şimdi üç başkan adayımız için aynı şeyi istiyorum. Üç adayla yarışacağız hoş bir yarış olacak, aynı olgunluğun burada da yaşanmasını diliyorum. Bu yürüyüş aynı zamanda bir  2019 yürüyüşü, bu yürüyüş Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapma yürüyüşü. Ben nasıl ki ; bu koltuğu Mustafa Zengin ve arkadaşlarından devraldıysam benden sonra da yine bir devrimciye bırakacağım.”

CHP Başkan Adaylarından Dikkat

Çeken Konuşmalar

Gelelim başkanlığa aday olan üç ismin konuşmasına. Adaylardan önce Haşim Taş bir konuşma  yaptı. Taş niyetlerinin önce yerelde sonra ülke genelinde iktidarı devralmak olduğunu belirtti ve bu nedenle aday olduğunu açıkladı. Taş’ın konuşmasından derlediğimiz kısımlar söyledi.

“Biz iktidar olacaksak küçük esnafın desteğini alarak iktidar olacağız. Biz küçük esnafı kaybetmişiz. Odalarda ve birliklerde yokuz. Şayet iktidar olacaksak da  odalarda, birliklerde muhtarlıklarda olmak zorundayız. Sanayinin içinde olmak zorundayız. Toplumun her kesiminin içinde olmak zorundayız.

Bazı mahallelerde toplantı istediler yapamadık  .E o zaman da demokrasi sorgulamasını önce kendi içimizde yapmalıyız. Ticaret odalarına gittiğimizde ise şunu söyledik, ‘Türkiye’de hukuk çökmüşse, adalet ayaklar altına alınmışsa kimse kendini güvende hissedemez. O zaman demokrasi mücadelesini birlikte vermek zorundayız.’

Bunları söylerken de, kendi içimizde demokrasiyi, barışı kardeşliği tesis edemiyorsak bunları başka çevrelere anlatamayız.  Bu noktada hep birlikte tek yumruk olacağız. Asıl hedefimizin kendi iktidarımız değil, genel iktidar olduğunu ve Türkiye cumhuriyetini yeniden geri almak olduğunu bilmek zorundayız. Bunu yapmak için yeni kadrolara ihtiyaç var. Bu anlamda adayız bu anlamda buradayız. Her mahallede temsilciliklerimiz açık olacak. Bu arkadaşlarımız göreve seçimle gelecek, seçimle gidecekler.  Biz dedik ki ülkeyi yönetmek için iddiamız varsa, Maltepe’de bu iddiamızı devam ettirmek istiyorsak o zaman bizim bir siyasi hafızamızın olması gerekiyor. Maltepe’de göreve gelirsek biz gelmesek bile kim gelirse gelsin yazılı bir dergi, bülten çıkarılması gerektiğini düşünüyorum. Böylece siyasi kültürel fikirlerimizi anlatarak daha fazla halkımıza ulaşmış olacağız.  Partiyi daha verimli hale getirmek istiyorsak,  ilçede çalışma grupları oluşturmalıyız. Bu çalışma gruplarının içinde değişik meslek grubundan insanlar ve STK temsilcileri olacak. “

Haşim Taş’ın ardından sözü alan başkanlığa diğer aday Engin  Özkan’ın konuşması da yoğun alkış ve sloganlarla kesildi.

Kongrede projelerin tartışılmasının yerine ilçe binasının alınmasının konuşulmasının  çok doğru olmadığını belirten ve  herkesin gösterdiği hoşgörü ve özveriden ötürü teşekkür eden Engin Özkan kongrede çıkan sonuca saygı duyacaklarını söyleyerek şu konuşmayı yaptı. 

“Delegelerim, parti büyüklerim. Sabah saatlerinde televizyonu güncel olayları takip etmek maksadıyla açtım .Orada  insanlar robot teknolojisinin gelecekte fayda mı zarar mı sağlayacağını tartışırken biz burada neleri tartışıyoruz.  O onu dedi,şu şunu dedi. İlçe binasının kazandırılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ancak bizi iktidara götürecek olan sosyal demokrat anlayışımızı ve hedeflerimizi tartışmak yerine neden ilçe binasını savunur hale geldik. Bence ilçe binasının alınması önemlidir ama kongre gündemi olmamalıdır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini konuşacağımıza  partimizin ilçe binasını konuşuyoruz.

Dünya ciddi bir krizden geçiyor. Biz yeni şeyler söylemek zorundanız, kendi hikâyemizi yazmak zorundayız.  Başkalarının hikayesine dayanak olmak yerine kendi hikâyemizi yazalım. Bu hikâyeyi  de yazmaya Maltepe’den başlayalım. Heyecanlıyız bu heyecanımızı salonun dışına da taşıyacağız.

Bizim belediye ile olan ilişkimiz 2019’da nasıl yeniden seçimi kazanacağımız nasıl belediyeyi bir kez daha kazanacağımız üzerinden olacak. Mahalle toplantılarında söyledim. Bugün Kudüs diyoruz , haklı bir davamızı savunuyoruz ama iki sene önce Suriye’yi bombalayan İsrail uçakları bizim hava sahamızı kullandı. AKP’nin en küçük bir samimiyeti yok.

Bakın askeriyeye at etini yemek diye vermeye kalktılar. Bütün darbeleri bu ülke atlattı atlatacak ama bu ülkenin askerleri, uçakları ilk defa kendi meclisini bombaladı. 15 senelik görevinin sonunda kendi meclisimizi bombalayan uçaklarımız var. Hiç kuşkunuz yok ki, bu utanç verici. Biz iktidara gelebilsek bunların hiç biri olmazdı. Maltepe kongresinin ben bir başlangıç olmasını temenni ediyorum. Biz sahaya ineceğiz arkadaşlar, sahaya inmeden başarı olmaz,  projelerimizle sahada olacağız. 2019 seçimleri var iddialıyız, Maltepe örgütü bunu hedef olarak koyarken şunu görüyorum,  üst düzey siyaset yapan büyüklerimiz Sultanbeyli’ni, Sancaktepe’yi nasıl alırız, ya da nasıl Milli Eğitim Bakanı oluruz derdinde değiliz. Nasıl Maltepe’ye, Kadıköy’e Belediye başkanı olacağım derdinde. Biz kendi işimize kendimiz sahip çıkacağız. Kimin başkan olacağına genel başkandan işarete bakmayacağız. Biz önereceğiz arkadaşlar çünkü Maltepe’yi biz tanıyoruz. Değişim için hazırız bunun için yapmamız gereken bu mücadeleyi hep birlikte vermek.

CHP İstanbul il kongresinde Cemal Canpolat başkanımız ile   tecrübeli bir ağabeyimiz olan Ali Kemal Kumkumoğlu ve genç bir kardeşimizin, ki televizyonlardan da yakinen biliyorsunuz Yunus Emre  kardeşimizin adları geçiyor . Buradan şunu da belirtmek isterim ki, ilçe gençlik örgütlerimiz de çok başarılı biçimde çalışıyorlar yani partimizi tabana yayıyorlar. Biz 16 kişi ve başkanla bu ilçeyi örgütlemeyeceğiz. 16+16 yedek üyelerimiz de asil üyeler gibi çalışacak. Bakın şu anda 18 mahallemizin sadece birinde temsilcilik var. En kısa sürede bu temsilciliklerin hepsini açacağız. Biz kamu yararının olduğu her şeyin yanında olacağız. Ama örgütümüze sormadan danışılmadan demokratik kitle örgütleriyle görüşülecek ve ona göre karar vereceğiz.

Esas olan CHP Maltepe İlçe Örgütüdür, halkın iradesi de buradadır ve bunun üretildiği yer de İlçe Başkanlığı olacaktır. Göreve gelinsek makam aracımız da makam şoförümüz de olmayacak. Çünkü biz sosyal demokratlar Atatürkçüler onlar gibi davranmaya başlarsak  onlara benzeriz, onlara benzemeyeceğiz arkadaşlar. Çünkü bizler Mustafa kemal Atatürk’ün askerleriyiz.»

Kongre başında ve sonunda birer konuşma yapan CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep Babacan’ın da konuşması da yoğun alkış ve sloganlarla kesildi.   Konuşmasında eleştirilere de  yanıt veren  ve örgütüyle  gurur duyduğunu belirten Zeynep Babacan yeniden aday olma gerekçelerini de sıralayarak şunları söyledi.

“2019’a giderken partimin, örgütün bir bütün halinde demokratik bileşenlerden oluşan CHP’yi daha yukarı taşımak için elen talimat sonrası Haziran 2017’den itibaren örgüt toplantıları yapılmadı ne yazık ki. Bir takım eleştiriler geliyor çok doğal, ama ben de arkadaşlarımdan  şöyle bir eleştiri beklerdim. “Maltepe’de yüzde 62 ile hayır çıktı neden yüzde 80 çıkmadı.”   Ya da şöyle bir projem var diye de  bana gelen iç kimse olmadı. Maltepe örgütümle her zaman gurur duydum ve gurur duymaya da devam edeceğim. Bu kaleyi bugüne kadar korudukları gibi bundan sonra da korumaya devam edecekler.

İkinci kez aday olmamdaki en büyük etkeni sizlerle ifade etmek istiyorum. Berhan Şimşek konuşmasında ” Köprüden önce son çıkış.” dedi . Bence uçurumdan önce son çıkış. Köprüden önce son çıkış da olsa, çünkü başka bir oyla gidebilirsin ama bizimki uçurumdan önce son çıkış. Bir anne olarak korkuyorum. Bir kadın olarak korkuyorum.

Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam