SON DAKİKA
reklam
reklam

Hayat Kurtarınca Güzel

Eklenme Tarihi: 1 Ocak 2018, Pazartesi - 13:00   Okunma Sayısı: 78012

Yaklaşık 29 milyon nüfuslu Yemen’de iç savaş nedeniyle 8 milyondan fazla kişi açlık tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından, Yemen’de sadece bu yıl içinde 2 bini aşkın kişinin kolera salgını sebebiyle yaşamını yitirdiği bildirildi. Kıtlık ve kuraklığın yaşandığı Somali’de ise 6 milyon ihtiyaç sahibi insan bulunuyor. Doğu Guta’da beslenme yetersizliği yaşayan çocukların hayatta kalmak için acil tedaviye ihtiyaçları var. Her gün binlerce kişinin Arakan’dan göç ettiği Bangladeş’teki mülteci kamplarında ise hijyen yetersizliği, içme sularının kirli olması gibi sebeplerle bulaşıcı hastalıklar hızla artıyor.

Yeryüzü Doktorları bahsi geçen Yemen, Doğu Guta, Somali, Arakan ve bunlar gibi sağlık hizmetlerine erişimde sıkıntıların yaşandığı dünyanın pek çok bölgesinde, insanların hayata tutunmasını sağlamak için yardım çalışmalarını sürdürüyor. Bu zamana kadar Yemen’deki beslenme merkezlerinde açlık krizinden etkilenen binlerce kişiye beslenme tedavisi sağlayan Yeryüzü Doktorları kolera salgınını önlemek için bölgede su arıtma tabletleri dağıttı. Somali’de sadece bu yıl içinde 80 bin kişiye gıda desteği sağladı, su kuyuları açtı. Suriye’nin Doğu Guta bölgesinde, açlık sıkıntısı çeken anneler ve çocuklar için uzmanlar gözetiminde beslenme programı başlatan Yeryüzü Doktorları, Bangladeş’teki mülteci kamplarında hijyen yetersizliğinden kaynaklı bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek için hijyen kiti dağıtımında bulundu.

Hayat Kurtarınca Güzel

Bu kapsamda, sağlık hizmetlerine erişimdeki eşitsizliğe ve yaşanan insani drama dikkat çekmek adına Yeryüzü Doktorları “Hayat Kurtarınca Güzel” diyor.

Göze uzak gönüle yakın coğrafyalara gidiyoruz diyen Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yahyahan GüneyYemen, Somali, Doğu Guta sağlık hizmetlerine erişimin yetersiz olduğu yerlerden sadece birkaçı… Bu bölgeler göze uzak gelse de bizim yıllardır çalışmalarımızı sürdürmüş olduğumuz coğrafyalardır. Bu kampanyamız ile Doğu Guta’da hizmet vermeye çalışırken kendisi dahi açlıktan bayılan sağlık çalışanlarına, Yemen’de ve Somali’de tedavi edilemediği için ölmek üzere olan insanlara dikkat çekmeyi ve yardımların bu coğrafyalarda ihtiyaç doğrultusunda devam etmesini hedeflemekteyiz.” dedi.

Yeryüzü Doktorları Hakkında

2000 yılında, sağlık alanında uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olarak çalışmalarına başlayan Yeryüzü Doktorları, sayısı 15 bini aşkın gönüllüleri sayesinde ulaştığı ülkelerin ve uyguladığı projelerin sayısını her geçen gün artırıyor. Bugüne kadar Afganistan’dan Suriye’ye, Somali’den Gazze’ye, Uganda’dan Yemen’e kadar 40’tan fazla ülkede projeler yürüten Yeryüzü Doktorları, tıbbi insani yardıma ihtiyaç duyan bölgeler başta olmak üzere, doğal felaketlerden etkilenen ülkelere de en hızlı şekilde ulaşmayı hedefliyor. Başlangıçta, gönüllülerden oluşan sağlık ekiplerinin, muayene ve ameliyatlar yapmak ve ilaç-ekipman desteğinde bulunmak amacıyla, kısa süreli sağlık kampları düzenleyerek organize ettikleri yardım çalışmaları, zamanla uzun vadeli ve kalıcı değişimler sağlayan programlara dönüşmüştür. Yeryüzü Doktorları bugün, gerek kriz acil durumlar gerek az gelişmişlik nedeniyle ihtiyaç sahibi olan ülkelerde; tedavi edici ve koruyucu sağlık, psikososyal destek, fiziksel kapasite geliştirme ve sağlık eğitimi alanlarında proje ve programlar yürütmeye devam etmektedir.

Editör: BASAK ERTEKIN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam