Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-yemen-eski-cumhurbaskani-salihin-yegeni-tarikin-hayatta-oldugu-dogrulandi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Yemen eski Cumhurbaşkanı Salih'in yeğeni Tarık'ın hayatta olduğu doğrulandı - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Yemen eski Cumhurbaşkanı Salih'in yeğeni Tarık'ın hayatta olduğu doğrulandı

Eklenme Tarihi: 4 Ocak 2018, Perşembe - 12:00   Okunma Sayısı: 72369

SANA

Yemen'de öldürülen eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in yeğeni Tuğgeneral Tarık Muhammed, hayatta olduğunu sosyal medya hesabından doğruladı.

Eski cumhurbaşkanının özel koruma ekibinin komutanlığını yapan yeğen Tarık, Twitter hesabından, kendisiyle ilgili iddialara cevap verdi.

Cumhurbaşkanlığı muhabiri Muhtar er-Rahbi, Twitter üzerinden, "Tarık'ın başkent Sana'daki çatışmalardan kaçtıktan sonra Aden'de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine sığındığını" ifade eden bir ileti paylaştı.

Rahbi, iletisinde "Tarık Muhammed, Aden'de BAE güçlerine bağlı karargahta 10 gün kaldıktan sonra Abu Dabi'ye geçti. Bu açıklamaların sorumluluğu bana aittir." ifadesini kullandı.

Kendisiyle ilgili söz konusu ifadelere yeğen Tarık, resmi hesabından "Emin misin?" şeklinde cevap verdi.

Tarık'ın bu sözü "Husiler ile Salih yanlılarının çatıştığı dönemde Salih güçlerine karşı zafer elde ettiklerini ilan eden Husilerle alay etmek için kullandığı" biliniyor.

Hükümete yakın kaynaklar da Tarık'ın bir süre önce aşiret liderleriyle koordinasyon halinde Yemen'den ayrılarak Abu Dabi'ye geçtiğini doğruladı.

Eski Yemen Cumhurbaşkanı Salih, 4 Aralık'ta Sana'dan güneydeki Senhan ilçesine giderken yolda Husiler tarafından pusuya düşürülerek öldürülmüştü.

Salih'in öldürüldüğü saldırıda yeğeni Tarık'ın da hayatını kaybettiği bildirilmişti. Eski Merkez Güvenlik Güçleri Genel Kurmay Başkanı olan kardeşi Yahya da Tarık'ın ölümü dolayısıyla taziye mesajı yayımlamıştı.

Ortaya atılan ölüm iddialarının, Tarık'ın geçen ay başkent Sana'dan çıkışını kolaylaştırmak için yapıldığı ifade ediliyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam