Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-fransiz-istihbaratinda-asiri-burokrasi-ve-analiz-zafiyeti-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Fransız istihbaratında 'aşırı bürokrasi ve analiz' zafiyeti - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Fransız istihbaratında 'aşırı bürokrasi ve analiz' zafiyeti

Eklenme Tarihi: 24 Kasım 2015, Salı - 12:00   Okunma Sayısı: 56908

PARİS

Bu yıl modern tarihinin en kanlı terör saldırılarına maruz kalan Fransa'da saldırganların birçoğunun devlet tarafından daha önce dinlenmiş olması istihbarat teşkilatıyla ilgili tartışmalara yol açtı. 

Fransız istihbaratının terör faaliyetlerine karşı önlemlerini AA muhabirine değerlendiren uzmanlar, teşkilatın aşırı "bürokratik" yapısı nedeniyle doğru tespitleri yapamadığı yorumunda bulundu.

"Doğru analiz yapılmıyor"

Fransa İstihbarat Araştırma Merkezi (C2FR) Başkan Yardımcısı Alain Rodier, ülke istihbaratının performansını incelerken öncelikle geçtiğimiz yıllarda artan terör tehdidinin göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

İstihbaratın kapasitesinin terör gruplarının faaliyetleriyle eş oranda arttırılmamasının tehditleri algılamada bahane olarak kullanılamayacağına dikkati çeken Rodier, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Paris saldırıları sonrası açılan soruşturmanın hızla ilerlemesi istihbaratın önceden birçok bilgiye sahip olduğuna işaret ediyor. Fakat saldırı öncesi bu bilgilerin analizi doğru yapılmamış. Karmaşık bir yapboz gibi parçalar ancak saldırılar olduktan sonra bir araya getiriliyor."

"Gereğinden çok daha fazla insan takibe alınıyor"

Eurasia Group Avrupa Bölge Uzmanı Charles Lichfield, yaptığı değerlendirmede Fransız istihbaratının bilgileri "pratik olmayan yollarla" topladığı iddiasında bulundu.

Yaklaşık 10 bin kişinin "fiche S" listesine alındığına vurgu yapan Lichfield, "Fransız istihbaratında sıkıntı bilgiyi toplamak değil. Gereğinden çok daha fazla insan takibe alınıyor. Sıkıntı, bilgilerin nasıl değerlendirileceği ve neyin acil olduğunun tespitiyle ilgili" şeklinde konuştu.

"Yurt dışından gelen bilgiler doğru incelenmiyor"

Paris'teki son terör saldırılarını düzenleyenlerden İsmail Ömer Mostafai'yle ilgili Türkiye tarafından Fransa'ya iki kez uyarı gönderildiğiyle ilgili de değerlendirmede bulunan uzmanlar, Fransız istihbaratının yurt dışından gelen bilgileri doğru inceleyemediğini söyledi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam