SON DAKİKA
reklam
reklam

'Üç yılda 276 bin kişi mesleki yeterlilik belgesi aldı'ı

Eklenme Tarihi: 23 Ocak 2018, Salı - 12:00   Okunma Sayısı: 85786

KAYSERİ

Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav ve Belgelendirme Daire Başkanı Mehmet Ordukaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurumun bugüne kadar 759 meslek standardı hazırladığını söyledi.

419 ulusal yeterlilik belirlediklerini ve 115 kuruluşu, sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetkilendirdiklerini anlatan Ordukaya, bu kuruluşların tamamının ISO1724 uluslararası personel belgelendirme standardında akredite olmuş bağımsız sınav ve belgelendirme kuruluşları olduğuna işaret etti. Ordukaya, "Vatandaşlarımız, doğrudan bu kuruluşlara başvuru yaparak mesleki yeterliliklerini, bilgi, beceri ve yetkinliklerini kameralı ortamlarda girdikleri sınavlarda başarılı olarak belgeleyebiliyor." diye konuştu.

2015'ten bu yana 276 bin kişinin mesleki yeterlilik belgesi aldığını belirten Ordukaya, şunları kaydetti:

"Ama bizim sınav ve belgelendirme kuruluşlarımızın yıllık 1 milyon 750 bin kişiyi belgelendirme kapasitesi var. Özellikle 2015 yılında tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde belge zorunluluğunun hayata geçmesinden sonra sınav ve belgelendirme faaliyetlerimizin ciddi bir şekilde artığını görüyoruz. 2015 yılında yaklaşık 45 bin kişi almıştı. O günden sonra 2 yıl içinde 200 binin üzerinde vatandaşımız belgelerini almış durumda. Önümüzdeki günlerde çıkarılacak yeni belge zorunlulukları, teşvikler, özendirici mekanizmalarla birlikte biz bu sayının artacağını düşünüyoruz. Bakanlar Kurulu kararıyla belge zorunluluğu getirilecek 161 meslek var. Bu mesleklerin 180'nin üzerine çıkmasını bekliyoruz. Sınav ve belgelendirme faaliyetlerine baktığımızda 450 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam