Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-savastan-kactilar-teror-peslerini-birakmadi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Savaştan kaçtılar terör peşlerini bırakmadı - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Savaştan kaçtılar terör peşlerini bırakmadı

Eklenme Tarihi: 25 Ocak 2018, Perşembe - 13:00   Okunma Sayısı: 59211

KİLİS

Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK'nın roketli saldırısı sırasında camide ibadet ettiği sırada yaşamını yitiren Suriye uyruklu 27 yaşındaki Tarık Tabbak'ın bir süre önce motosiklet kazasında ayağının kırıldığı, son haftalarda yalnızca namaz vakitlerinde camiye gidip gelmek için evden çıkabildiği öğrenildi.

Suriye'nin Halep kentinin kırsalında ailesiyle yaşayan evli ve 2 çocuk babası Tabbak, 5 yıl önce yakınlarıyla savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındı. Bir süre konteyner kentte barınan ardından şehir merkezinde ev tutarak anne ve basanın yanı sıra eşi ve 2 çocuğuyla yaşamını sürdüren Tabbak, gündelik işlerde çalışarak geçimini sağladı.

Şehir merkezinde geçen ay geçirdiği motosiklet kazasında bir ayağı kırılan Tabbak, tedavisinin ardından hastaneden taburcu edildi. Bir süreden beri çalışamayan ve evde dinlenen Tabbak'ın fırsat buldukça Çalık Camisi'ne giderek ibadet ettiği sonra da evine döndüğü belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince 20 Ocak'ta Zeytin Dalı Harekatı'nın başlatılmasının ardından Suriye'nin Afrin bölgesinden terör örgütü PYD/PKK'nın Kilis kent merkezine yönelik roketli saldırısında yıkılan cami kubbesinin molozları altında kalarak ağır yaralanan Tarık Tabbak, hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

İki çocuğu bulunan ve eşi hamile olan Tarık Tabbak, terör örgütünün sivillere yönelik saldırısının mağdurları arasına girdi.

"İnşallah savaş bir an önce biter"

Baba Abdo Tabbak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iç savaştan kaçtıklarını ancak bu kez de terörün peşlerini bırakmadığını söyledi.

Yaşadıkları tüm zorluklara karşın Allah'a şükrettiklerini ifade eden Tabbak, "Oğlum geçen ay trafik kazasında sakatlandığı için evden sadece camiye gidebiliyordu. Dün bu olayda can verdi. Allah’a binlerce şükürler olsun, şerefli bir ölüm ona nasip oldu, camide ibadet ederken öldü. İnşallah bu savaş bir an önce biter." diye konuştu.

Suriye uyruklu aileye taziye ziyaretinde bulunan Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara da her türlü desteği ve yardımı yapacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam