Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-sporseverlerden-ugur-mumcuyu-anma-kosusuna-yogun-ilgi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Sporseverlerden Uğur Mumcu’yu Anma Koşusuna Yoğun İlgi - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Sporseverlerden Uğur Mumcu’yu Anma Koşusuna Yoğun İlgi

Eklenme Tarihi: 5 Şubat 2018, Pazartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 74187

İSTANBUL

Kartal’da artık geleneksel hale gelen araştırmacı-gazeteci Uğur Mumcu’nun anısına düzenlenen Uğur Mumcu Anma Koşusu’nun 8.’ni yakın tarihlerde gerçekleşmiş oldu. Havanın soğukluğu da sporcuları koşudan alıkoymadı. Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde başlayan ve lisanslı sporcuların yer aldıkları Uğur Mumcu Anma Koşusu’nun bu seneki yarışmacıları arasında Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün kızı Zeynep Öz de vardı.

Kayıt yaptıran  yaklaşık 1000 koşucu, 5 kilometre boyunca kıyasıya mücadele ederken, kızı da yarışan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanında, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları; Gülcemal Fidan, Mustafa Fehmi Okay, Gökhan Yüksel, Cengiz Türkmen, CHP  Kartal İlçe Yöneticileri,  Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, Kartal Mahalle Muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kartal Belediyesi İştirak Şirketlerinin Yöneticileri, İstanbul Atletizm Hakemleri, İstanbul Atletizm İl Temsilcileri ile çok sayıda sporsever takip ettiler.

Yarışmada genel erkeklerde Fetene Alemu Regasa, genel kadınlarda Sebahat Akpınar birincilik kürsüsünü elde ettiler 

Sonuçlara baktığızda  ise birbirene yakın sonuçların elde edildiğini görmekteyiz. Zaten kıyasıya bir yarışın  olduğu , 5 kilometrelik parkuru büyükler genel erkeklerde Fetene Alemu Regasa birinci, Kefyalew Deja Buruse ikinci, Nuri Kömür üçüncü tamamladı. Büyükler genel kadınlarda  ise Sebahat Akpınar birinci olurken , ikinci Damla Çelik, üçüncü ise Remziye Temel oldular. 

Gençler 18-19 yaş erkeklerde ise birinci Fatih Erhan, ikinci Tarkan Türköz, üçüncü Mertcan Özcan olurken, kadınlarda Şilan Ayyıldız birinci, Meryem Kemeç ikinci, Zidan Çakmak ise üçüncü olarak koşuyu tamamladı. Büyükler erkeklerde ise yaş gruplarına göre ise (35-44 yaş, 45-54 yaş, 55-64 yaş ile 65 ve üzeri yaşlar)  derece elde eden çeşitli sporcular da ödüllerini aldılar.  

Kartal Belediye Başkanı Öz’den “Tatil olmasına rağmen gençlerden büyük katılım var.” Yorumu 

Koşuyu takip eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,  ise etkinliğin güzel ve olumlu olduğuna dikkat çekti ve şu yorumu yaptı , “Uğur Mumcu gibi araştırmacı gazetecilikte ülkemiz ve dünya için önemli işlere imzasını atmış bir değeri, kendi adını taşıyan mahallesinde hem hatırlamak hem de anmak için bu koşuyu düzenledik. Uğur Mumcu adının yaşamasını istiyoruz. Gördüğünüz gibi değişik kategorilerde yarışlar var. Şölen havasında hatırlatmak istedik. Kızım da İstanbul Maratonu’nu koşmuştu, bugün de koşacak. Yaşlı, çocuk, herkesi görüyorsunuz. Tatil olmasına rağmen gençlerden büyük katılım var. Bu da Uğur Mumcu’nun unutulmadığının göstergesidir.” 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam