SON DAKİKA
reklam
reklam

HDP'nin 3. Olağan Kongresi'nde 3 bin 500 polis görev yapıyor

Eklenme Tarihi: 11 Şubat 2018, Pazar - 16:00   Okunma Sayısı: 69919

ANKARA

HDP'nin 3. Olağan Kongresi'nin yapılacağı Ankara Spor Salonu'na davetliler gelmeye başladı.

Ana sloganı "Dirençliyiz, umutluyuz, kararlıyız" olan kongreyi izlemek için gelenler, yoğun güvenlik önlemleri altında spor salonuna alındı.

Güvenlik güçlerinin yanı sıra HDP'nin kendi görevlileri de salona girenleri ayrıca arandı.

Salonun orta kısmında hazırlanan alanda HDP delegeleri de yerlerini almaya başladı.

Kongrenin yapılacağı salona kurulan dev ekrandan HDP'nin tutuklu milletvekillerinin fotoğrafları yansıtıldı.

Salonda, "Adalet", "Demokrasi", "Gazetecilere Özgürlük", "Gençlik Tektipleşmiyor", "İnançlara Özgürlük" gibi pankartlar yer alıyor. Parti flamalarının dağıtıldığı salonda partililer sloganlar atıp, halay çekti.

Demirtaş ve terör örgütü PYD'nin mesajı okundu

Kongrede, tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın mesajı okundu. 

Kendisini yeniden Eş Genel Başkan olarak öneren herkese teşekkür eden Demirtaş, "Beni bir kez daha onurlandırdığınız için şükranlarımı sunuyorum. Ancak daha önce izah ettiğim gerekçelerle görevimi yeni arkadaşlara devretmeyi siyasi ve ahlaki sorumluluğumun gereği olarak görüyorum. Sizlerin desteği ile seçilecek yeni Eş Genel Başkanlarımızı şimdiden kutluyor, başarı ve dayanışma duygularımı iletiyorum." ifadesini kullandı.

Kongrede, tutuklu eski Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ ve milletvekilleri ile eski IKBY Başkanı Mesut Barzani ve terör örgütü PYD'den gelen mesaj da okundu.

Kongre'den notlar

İstiklal Marşı'nın okunmadığı kongrede sözde "devrim şehitleri" anısına saygı duruşunda bulunuldu. 

Salona kurulan ekranda yer alan küçük Türk bayrağı dışında salonda Türk bayrağı bulunmaması dikkati çekti. 

Eş Genel Başkan adayları Pervin Buldan ve Sezai Temelli ile HDP milletvekilleri toplu olarak girdikleri salonda, katılımcıları selamladı. 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da kongreye katılarak, görevden alınan Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın yanında oturdu. 

Kongreyi yurt dışından da bazı davetliler izledi. Kongrede sık sık terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı.

3 bin 500 polis görev yapıyor

Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara Spor Salonu'ndaki kongrenin güvenliği için tüm birimlerden yaklaşık 3 bin 500 polis görev yapıyor. Güvenlik önlemlerine helikopterler ve atlı polisler de destek veriyor. 

Kongrenin yapıldığı salonda yaklaşık 8 bin 500, dışında ise 500 katılımcının bulunduğu, kongreye katılanların toplam sayısının yaklaşık 9 bin olduğu bildirildi.

Buldan ve Temelli aday oldu

İstanbul Milletvekili Pervin Buldan ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Sezai Temelli, delegelerin imzasıyla Eş Genel Başkan adayı oldu.

Kongrede konuşmaların ardından Eş Genel Başkanlık için başvurular alındı. 

Divan Eş Başkanı Sırrı Süreyya Önder, delegeler tarafından Buldan ve Temelli'nin Eş Genel Başkan adayı olarak gösterildiğini açıkladı. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam