Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-maltepe-belediyesi-meclisi-subat-toplantisi-da-hareketli-basladi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Maltepe Belediyesi Meclisi Şubat toplantısı da hareketli başladı - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Maltepe Belediyesi Meclisi Şubat toplantısı da hareketli başladı

Eklenme Tarihi: 12 Şubat 2018, Pazartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 80274

İSTANBUL

Maltepe Belediyesi Meclisi Şubat toplantısını gazeteci arkadaşlarımızla takip ettim. Gecen aylardaki hareketli toplantıların bir benzerini yaşadık. 

Maltepe Belediye Meclisi Şubat ayı ilk oturumu 6 teklif maddesine ilave edilen 1 madde ile birlikte 7 gündem maddesiyle toplanırken AK Parti’nin gündeme eklenmesini istediği bir teklif maddesi ise  CHP’li üyeler tarafından reddedildi. Toplantı başlarken Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan askerlerimiz ve de  Maltepe Belediye Meclisi Başkanı Ziya Hayırlıoğlu’nun vefat eden  kayınvalidesi Hanife Yazıcı için  saygı duruşunda bulunuldu.  Nitekim Belediye Başkanı Ali Kılıç da konuşmasına  Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan askerlerimizle,  kayınvalidesini kaybeden  Maltepe Belediye Meclisi Başkanı Ziya Hayırlıoğlu’ya da başsağlığı dileyerek başladı.

Belediye Başkanı Kılıç “Su tankerinin 2013, 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında gerçekleştirilen hiçbir araç ihalesinde, belediyemiz adına çalışması bulunmadığı tespit edilmiştir. Aracın, iddia edildiği gibi belediyemiz tarafından o bölgeye gönderilmesi söz konusu değildir.” 

Bu ayki toplantıyı yöneten Ali Kılıç, aylık değerlendirmesini yaptığı konuşmasında ise  geçtiğimiz günlerde  Suriye’nin Deyrizor kentinde terör örgütlerinin elinde, Maltepe Belediyesi’ne ait olduğu iddia edilen bir su tankerinin görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasına yönelik önemli bir  açıklama yaptı. Kılıç’ın yaptığı açıklamaya göre  aracın belediye tarafından bölgeye gönderilmesinin söz konusu olmadığının altı çizildi ve  Ali Kılıç  “Su tankerinin 2013, 2014, 2015, 2016 ve 2017 yıllarında gerçekleştirilen hiçbir araç ihalesinde, belediyemiz adına çalışması bulunmadığı tespit edilmiştir. Aracın, iddia edildiği gibi belediyemiz tarafından o bölgeye gönderilmesi söz konusu değildir. Konuya ilişkin hukuksal mercilere gerekli tüm başvurular yapılmış olup, hukukçularımız tarafından yakından takip edilmektedir.” Diyerek konunun   belediyenin hukukçuları tarafından yakından incelendiğini söyledi. 

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Erikçi’de Basıbüyuk Yaşam Merkezi’ne yönelik STK’lara tahsis yok eleştirisi 

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Erikçi Maltepe Belediyesi tarafından hizmete açılan  Basıbüyuk Yaşam Merkezi’ne yönelik önerge verdi. Erikçi  verdiği önergesinde merkezin kiraya verilip verilmediğini, protokol aşamasında ticari alana çevrim yapıldığı ,ehil ellere verilmediği ve amacı dışında kullanılacağı şeklindeki   sorularına,  ek olarak Sivil Toplum Kuruluşlarına Oda Tahsisi yapılması için talepte bulundu.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç  ise Zümrütevler’de bulunan belediyeye ait bir merkezde STK’lar için zaten tahsisli yerlerin olduğunu belirtti. Daha sonra teklif  meclisin  CHP'li üyeleri tarafından reddedildi. Daha sonra konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Mehmet Erikçi ise yaptığı açıklamada , Maltepe Belediyesi’nin kendi resmi sitesinden burada sivil toplum kuruluşlarına odalar tahsis edileceğinin belirtildiği açıklamayla belediyenin kendisiyle çelişkiye düştüğünü  ifade etti.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Erikçi’ye Cem Vakfıyla ilgili  verdiği önergelerden ötürü Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’dan yanıt geldi. 

Maltepe Belediye Meclisi Şubat ayı toplantılarının ilk oturumunda Maltepe Cem Vakfı’na yönelik olarak  bir önerge veren  AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Erikçi, Cem Vakfı’nın kira kontratının iptal edilmesi üzerine vakfın mahkemeye başvurmasıyla mahkeme tarafından kararın reddedildiğini ve kontratın neden iptal edildiğini ve mahkeme kararını ne zaman uygulayacaklarını, yerin ne zaman tahsis edileceğini  de belediye başkanına sordu. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, bu sorular üzerine verdiği cevapta  şu yanıtı verdi.” Belediyenin kiracısı olan Cem Vakfı, kiraladığı yerde durmuyor ise üstelik orayı bir başkaları işgal etmişse Maltepe Belediyesi olarak gereğini yaparız .İşgale de son veririz. Sonuçta arsa mülkiyeti de arsa üzerinde ki bina ruhsatı da Maltepe Belediyesine aittir.” 

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Ak Parti Grup Başkanvekili Mehmet Erikçi’nin Cem Vakfı ve Cem Evi ile ilgili sorularına yaptığı açıklamaya şöyle devam etti.

“O arsa Cem Vakfına 1999 yılında tahsis edildi.2016 yılında ise Cem Vakfı ile ilgili sözleşme iptal edildi. Bu doğru.  Sonuçta bu arsa Maltepe Belediyesine ait bir arsa ve üzerindeki binanın ruhsatı da Maltepe Belediyesine ait.  O nedenle Cem Vakfı Maltepe Şubesi’nin kuruluş tarihine bakarsanız, eğer kurulmuş ise, çok daha yeni olması gerekir birkaç aylık bir süre, olsa olsa Cem Vakfının Genel Merkezinin atadığı şube müdürü üzerinden, inşaat belki o zaman takip edilmiştir, daha doğrusu koordinasyonu sağlanmıştır.  Bu nedenle bu koordinasyon sağlanırken çeşitli sebeplerle buranın başka kurumlar tarafından bireyler tarafından bir şekilde ele geçirildiği işgal edildiği tarafımıza iletildi.

1,5 ya da 2 yıl önce kiracımız olan Cem Vakfının temsilcilerinin orada olmadıklarını kanaat getirdik. Yaptığımız tespitlerde, bilirkişi raporlarında ve özellikle Kaymakamlığımıza ve mahkemeye intikal eden raporlarda bunlar çok net ifade edildiği için söylüyorum. Bizimde Maltepe belediyesi olarak kendi kurumumuza sahip çıkmak adına sorumluluğumuz var. Bu bilinçle hareket ettik. Burasının mülkiyeti ve bina ruhsatı Maltepe belediyesine ait olduğuna göre Maltepe Belediyesi tarafından inşaatının yapılması ve tamamlanmasının doğru olduğuna karar verdik.

Kiracımız olan Cem Vakfının oradan ayrılmasının ardından başka kişiler tarafından el atılan ve işgal eden kurumlar oraya gelirse, bizlerde kamu adına gereğini yaparız. Takdir edersiniz ki bir dükkân kiraya veriyorsunuz ama dükkânın kiracısı ortada yok, dükkân bomboş, başkaları gelmiş dükkâna oturmuş, sizde mal sahibi iseniz bir şekilde tedbir alıp dükkânı boşalmak istersiniz.

Maltepe Belediyesinin yaptığı budur arkadaşlar. Kimseye imtiyaz tanımamıştır. İşgal edenleri de çıkarmıştır. O kişilerde boşaltmıştır orayı. İnşaat alanı olduğu için bir iş güvenlik yasası söz konusu o nedenle onları da oradan çıkarttıktan sonra Maltepe belediyesinin öncülüğünde, kontrolünde o yarım kalan Cem Evi inşaatı tamamlanmak üzere devam etmektedir.” 

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç:” Cem Vakfının kazanmış olduğu dava kesinleşmiş bir karar değil. Bizde karara itiraz ederek bir üst mahkemeye olayı taşıdık ve sonucu hep beraber göreceğiz” 

Maltepe Belediye Başkanı Ali  Kılıç  ise dava konusu olan Cem Vakfının kazanmış olduğu dava hakkında “kesinleşmiş bir karar değil”   diyerek  sözlerini şu şekilde tamamladı: 

“Kararda şöyle diyor; bu süreçler tamamlanıncaya kadar başka kurumlara ya da kişilere kiraya verilmemesi noktasında bir karar var.  Bu çok önemli. Bizde karara itiraz ederek bir üst mahkemeye olayı taşıdık ve sonucu hep beraber göreceğiz. Zaten şu anda kiralama söz konusu değil başka kurum ya da kuruluşlara, kişilere verme söz konusu değil .Biz Maltepe Belediyesi olarak orada yarım kalan bitirilememiş, yaklaşık 8-10 yıldır ortada duran bir Cem Evi inşaatının bitirilmesi konusunu Maltepe Belediyesi olarak planladık. Bunu tamamlayıp halkın hizmetine açacağız.”

CHP’li Grup Başkan Vekili Özgür Aksoy’dan güncel konular hakkında mesajlar gelirken Zeytin Dalı Harekâtındaki Mehmetçiklerimize başarı dilekleri geldi.  

CHP’li Grup Başkan Vekili Özgür Aksoy’ da mecliste yerinden yaptığı konuşmada ise güncel konular hakkında mesajlarını iletti. Aksoy   “ Zeytin Dalı operasyonu adı altında emperyalist güçlerin maşaları olan terör örgütlerine karşı canlarını feda eden şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Orada vatanımız için çarpışan Mehmetçiklerin Allah yardımcısı olsun, Allah onlara güç kuvvet versin.  Öte yandan 36, CHP Olağan kongremizde seçilen  genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve parti meclisi üyelerimize başarılar diliyoruz. Yine İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım görev başına geldiler.  Ülkemizin sınır dışı operasyonla korunduğu bu günlerde, birlik ve beraberliğe azami ölçüde ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde il başkanımıza karşı gerek  Maltepe de ve İstanbul’un çeşitli yerlerinde bir karalama kampanyası sürdürülmektedir. Bu kampanyayı CHP grubu olarak kınıyoruz, sorumluların bir an önce bulunup yargı karşısına çıkarılmasını diliyoruz” 

Maltepe Belediye Meclisinin bu ayki gündemindeki maddeler ilgili komisyonlara havale edildi 

Eklenen  bir maddeyle birlikte teklif maddeleri ilgili komisyonlara havale edildi. Daha sonra meclis toplantısı sona erdi.  Bu arada  altı maddenin duyurulusu da yapıldı. Bu maddeler ise sırasıyla;

1.Plan ve Proje Müdürlüğünün Zümrütevler Mahallesi’nde bulunan Dumanlı Sokak ile Fındıklı Mahallesi’nde bulunan Işık Sokak yol isimlerinin değiştirilmesi ile ilgili 24.01.2018 tarihli 766634 sayılı teklifinin görüşülmesi.

2.İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün kadro ihdası ile ilgili 29.01.2018 tarihli 769346 sayılı teklifinin görüşülmesi.

3.İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün dolu kadro değişikliği ile ilgili 29.01.2018 tarihli 769340 sayılı teklifinin görüşülmesi.

4.Yapı Kontrol Müdürlüğünün Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nin revize edilmesi ile ilgili 22.01.2018 tarihli 766682 sayılı teklifinin görüşülmesi.

5.Yapı Kontrol Müdürlüğünün Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği  ile ilgili 22.01.2018 tarihli 766698 sayılı teklifinin görüşülmesi.

6.Plan ve Proje Müdürlüğünün Maltepe İlçesi Cevizli Mahallesi 16196, 16197, 16229, 16228 ve 16214 nolu adaların güneyindeki park ve yol alanına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişiklik teklifi ile ilgili 26.01.2018 tarihli 768531 sayılı teklifinin görüşülmesi

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam