Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-terzi-naim-makinesinden-huzurevinde-de-ayrilmadi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Terzi Naim, makinesinden huzurevinde de ayrılmadı - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Terzi Naim, makinesinden huzurevinde de ayrılmadı

Eklenme Tarihi: 12 Şubat 2018, Pazartesi - 12:00   Okunma Sayısı: 66987

EDİRNE 

Edirne Huzurevi'ndeki bir oda, uzun yıllar terzilik yapan huzurevi sakini Naim Özyavuz'un ricası üzerine terzihane olarak dizayn edildi.

Çocuk yaşlarında çıraklıkla başladığı terzilik mesleğinde daha sonra dükkanını açan Naim Özyavuz (75), eşini kaybedince Edirne Huzurevi'nde yaşamaya başladı.

Çıraklığa başladığında 12 yaşında satın aldığı dikiş makinesinden ayrılmanın hüznünü yaşayan "Terzi Naim" durumu hem huzurevi yöneticilerine hem de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş'a aktardı.

İl Müdürü Özbaş da Naim Özyavuz'un isteğini yerine getirdi, huzurevindeki bir odayı terzihane olarak düzenletti. Özyavuz'un 1955'ten beri kullandığı eski tip dikiş makinesi de kapısına "huzurevi terzihanesi" yazılan odaya yerleştirildi.

Terzi Naim, bu sayede hem dikiş makinesinden ayrılmamış oldu hem de arkadaşlarının terzilik işlerini yapmaya başladı.

"Ölene kadar terziyim"

Özyavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada 12 yaşında başladığı terzilik mesleğine 63 yıldır devam ettiğini anlattı.

Özyavuz, "Günde en az 2 saat elime iğneyi almadan ya da makinenin başına geçmeden duramıyorum. Senelerin biriktirdiği bir alışkanlık var. İçimdeki hislerimi tatmin ediyorum, mutlu oluyorum. İş yaparak vakit geçiriyorum. Yaşlıların ihtiyaçlarını karşılıyorum." dedi.

Meleğe başladığı makinesini izin alarak huzurevine de getirdiğini anlatan Özyavuz, "Ben onu bırakmadım, oda beni bırakmadı. 63 yıldır dikiş makinemle beraberiz. Ağladık, güldük beraber. Ufak tefek arızalar oldu, onda da bende de. Fakat bu zamana kadar ikimizde işi götürdük. Allah'a şükür. Bizi ölüm ayıracak artık." dedi.

 

 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam