Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-fbidan-abdde-liseye-saldiran-faile-iliskin-aciklama-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
FBI'dan ABD'de liseye saldıran faile ilişkin açıklama - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

FBI'dan ABD'de liseye saldıran faile ilişkin açıklama

Eklenme Tarihi: 17 Şubat 2018, Cumartesi - 11:00   Okunma Sayısı: 61526

 

 
 
 
 
 

PARKLAND

ABD'de Federal Soruşturma Bürosu'ndan (FBI), yapılan açıklamada, failin "öldürme arzusu", silah satın aldığı ve bir saldırı planlıyor olabileceği yönünde geçen ay gelen istihbaratın ajanlarca soruşturulmadığı belirtildi. 

Açıklamada, bu istihbaratın FBI'ın Miami şubesiyle paylaşılmış olması gerektiği, ancak bunun da yapılmadığı kabul edildi.

Florida Valisi Rick Scott, açıklamanın ardından FBI Başkanı'na istifa çağrısında bulunurken, Başsavcı Jeff Sessions, FBI'ın hatasının "trajik sonuçlar" doğurduğunu söyledi ve Adalet Bakanlığının süreci değerlendirmeye alması talimatı verdi.

Bu arada ABD Başkanı Donald Trump saldırının Florida'da bir hastanede tedavi gören kurbanlarıyla bir araya geldi.

Trump, Broward Health North hastanesini ziyareti sırasında saldırıdan sonra derhal göreve koyulan doktor, hemşire ve ilk yardım çalışanlarını tebrik ederek, bazı kurbanların 20 dakika içinde hastaneye ulaştırıldığını vurguladı.

ABD'nin Florida eyaletine bağlı Broward kentinde 19 yaşındaki Nikolaus Cruz'un Stoneman Douglas lisesine düzenlediği silahlı saldırıda 17 kişi ölmüştü.

Amerikan basınında yer alan haberlerde Cruz'un, Florida Cumhuriyeti adlı beyaz ırkçı bir gruba üye olduğu ve Müslümanlarla siyahilerden "nefret ettiği" belirtilmişti.

Sosyal medyadaki paylaşımlarında "profesyonel bir silahlı okul saldırganı olma" arzusunu dile getirdiği ortaya çıkan Cruz'un, daha önce iki kez "saldırı düzenleyeceği" şeklinde tehdit mesajları paylaştığı bildirilmişti.

Saldırganın AR-15 tarzı yarı otomatik silah kullandığı ve silahı yasal olarak temin ettiği de kaydedilmişti. 

 
Kaynak: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam