SON DAKİKA
reklam
reklam

Başbakan Davutoğlu'nun kitabı Bulgarcaya çevrildi

Eklenme Tarihi: 26 Kasım 2015, Perşembe - 09:00   Okunma Sayısı: 81300

SOFYA

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kaleme aldığı "Stratejik Derinlik" adlı kitabının Bulgarca çevirisi, Bulgaristan Bilimler Akademisi (BAN) tören salonunda okuyuculara tanıtıldı.

Baskısını Doğu-Batı Yayınevinin yaptığı kitabın tanıtımında konuşan Bulgaristan Kültür Bakanı Todor Tanev, Davutoğlu ile iki kez görüştüğünü anımsatarak, "Düşünür ve strateji uzmanı olan meslektaş ve akranımı hep güler yüzlü olarak gördüm, tebessümü ise daima samimidir" dedi.

"Siyaset buyurmayan saf bilim"

Doğu-Batı Yayınevinin sahibi Lüben Kozarev ise kitabın tanıtımının Bulgaristan Bilimler Akademisi salonunda yapılmasının, esere verilen değerin bir göstergesi olduğunu belirterek, konuklara hitaben, "Elinizde siyaset buyurmayan, saf bilim tutuyorsunuz" diye seslendi.

Kitabın Bulgarcaya çevirisine destek veren Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, "Stratejik Derinlik" kitabının Türkiye'de 100'e yakın baskısı olduğunu, daha önce Yunanca, Sırpça, Arnavutça, Romence ve İtalyanca olarak yayımlandığını, İngilizce baskısının da piyasaya çıkmak üzere olduğunu bildirdi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam