SON DAKİKA
reklam
reklam

Karaköy yer altı geçidi

Eklenme Tarihi: 22 Şubat 2018, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 81577

İSTANBUL

Haber veya röportaj amacıyla Beyoğlu, Taksim, Şişhane bölgelerine gittiğim zamanlar Karaköy yer altı geçidini kullanıyorum. Geçit bana her zaman karanlık, basık ve soğuk gelse de  tercih ederim.

Şiddetli yağışın olduğu zamanlarda tavanından damlamalar, merdiven girişlerindeki küçük göllenmeler herkes gibi beni de rahatsız etmiştir. İyi tarafından bakarak geçidin faydalı yanlarını ortaya koymak gerekirse trafik açısından emniyetli olması ve birçok insana iş kapısı sağlaması bakımından önemlidir. 

Karlı havalarda ayaklarımızın karlı ve ıslak zemine basmasının önüne geçtiği gibi, benim gibi tembellerin yağmurlu havalarda dinlenmek amacıyla şemsiyesini yan tarafında taşıması için de fırsat sağlamaktadır.

Her şey bir yana, bugün daha sıcak buluyorum Karaköy yer altı geçidini… Afrin operasyonu nedeniyle askerlerimizin moralini yükseltecek resim ve afişler asmışlar. Gelen geçen gururla okuyor. Geçitte dükkânları olan esnaf elbirliğiyle katkı sağlamış… Aslında böylesi günlere çok ihtiyacımız var... ayrışmaya girmeden, küskün olmadan yaşamak.

Geçen insanlara sorular yönelttim. İlginç bulduğum cevapları sizlerle paylaşayım:

    ---Aşımı, maaşımı asker evlâtlarımla paylaşmak isterim,

    ---Bu yaşımda alsalar askere giderim,

    ---Kahramanların anlatacağı çok şey vardır. Helâl olsun onlara! Hileli şekilde askerlik yapmayanlara da ibret olsun.

    ---Şehitler de bizlere haklarını helâl etsinler.

Yaşlısıyla genciyle işte Türk insanı! Duygulandıran görüntüler, gözleri nemlendiren sözler… Bizi birbirimize bağlayan bağlar çehrelerde gizli, gönüllere nakşedilmiş ve adeta anıtsal nitelikte.

Biz de haykırıyoruz: Mehmetçikler, Allah sizleri korusun! Sizinle çarpıyor kalplerimiz, sizinle atıyor yüreklerimi? Zafer elbette sizlerin olacaktır.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: BAŞAK ERTEKİN

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam