Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-turkiye-gazeteciler-cemiyeti-nuh-kokluyu-andi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Nuh Köklü’yü andı - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Nuh Köklü’yü andı

Eklenme Tarihi: 22 Şubat 2018, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 64750

İSTANBUL

Türkiye’de öldürülen 65. gazeteci olan Nuh Köklü ölümünün üçüncü yılında anıldı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti “ülkedeki politik iklimin etkisiyle nefret cinayetiyle öldürüldüğü” gerekçesiyle Nuh Köklü’nün TGC Basın Müzesi’ndeki Öldürülen Gazeteciler Galerisi’ne ismini ve fotoğrafını eklemişti. 

Üç yıl önce 17 Şubat 2015 günü Kadıköy’de kartopu oynarken öldürülen gazeteci Nuh Köklü için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’nde 16 Şubat 2018 Cuma günü saat 11.30’da bir toplantı düzenlendi. Toplantının sunuculuğunu TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş yaptı. 

TURGAY OLCAYTO: GAZETECİLER HEDEF GÖSTERİLİYOR
Toplantının açılışında konuşan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto “TGC Öldürülen Gazeteciler Galerisi’ne Nuh Köklü 65. meslektaşımız olarak eklendi. Gerçekleri yazan, nesnel habercilik yapan gazetecileri hedef olarak göstermeye başladığınız zaman bunun önünü alabilmeniz mümkün değil” dedi ve şöyle konuştu:

“Türkiye kutuplara bölünmüş durumda. Gazetecilik yapmak çok zorlaştı. Gazeteciler hedef gösteriliyor. Evrensel gazetecilik ilkelerine bakıldığında gazetecilik nesnel bir iştir. Gazeteci tarafsız olmalıdır. Taraflı olduğu tek yer barıştır. Gazeteci barıştan yana olmak zorundadır. Nefret söyleminden uzak durmalıdır. Bugün eleştirisel gazetecilik yapan insanlara yönelik tehditler yine gündemde. Bir takım insanlar kendilerini devletin yerine koyarak hedef gösterilen kişilere saldırıyorlar. Nuh Köklü de böyle bir cinayetin kurbanı. Masum bir kartopu oyununun ardından öldürüldü. Bir esnafın kendini devlet gücünün yerine koyması nedeniyle öldürüldü. Nuh Köklü’nün ismini Öldürülen Gazeteciler Galerisi’ne koymak bizim için bir görevdi. Bunu yaptık. Bugün gerçek gazetecilere yönelik tehditleri savuran kişiler arasında  kendini gazeteci olarak tarif eden ve yazı yazan insanlar da ne yazık ki var. Bu çok tehlikeli bir yol. Biz Nuh Köklü’yü sevgi ve saygıyla anıyoruz. Umuyoruz bu olaylar bir daha tekrarlanmaz. Cezaevindeki meslektaşlarımızın da özgür bırakılmasını istiyoruz.” 

SİBEL KÖKLÜ: “NUH KÖKLÜ YAŞASAYDI GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR DERDİ”
Yurt Gazetesi Haber Müdürü ve Nuh Köklü’nün eski eşi Sibel Köklü anma toplantısında şunları söyledi:

“Üç gün süren kar fırtınasının ardından meydana gelen bir kartopu cinayetinde Nuh Köklü’yü kaybettik. Bu olay basın tarihine de ‘kartopu cinayeti’ olarak geçti. Halen anlayamadığımız bir biçimde kartopu gibi çocuksu naif bir eylemin içindeyken öldürüldü. Ailesi, yakınları, bizler için Nuh Köklü’nün ölümünün ardındaki üç yıl çok zor geçti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne Nuh Köklü’ye sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Nuh Köklü yaşasaydı ‘Gazetecilik suç değildir’ derdi. Cezaevindeki gazetecilerin özgür bırakılmasını isterdi. Ben de bu taleplerini tekrarlıyorum.”

NUH KÖKLÜ’NÜN FOTOĞRAFI ÖLDÜRÜLEN GAZETECİLER LİSTESİNE EKLENMİŞTİ
Kadıköy'de kartopu oynarken bir esnaf tarafından 17 Şubat 2015 günü bıçaklanarak öldürülen gazeteci Nuh Köklü’nün adı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin “Öldürülen Gazeteciler” listesine eklenmiş, fotoğrafı, TGC Basın Müzesi’ndeki Öldürülen Gazeteciler Galerisi’ne, 7 Ağustos 2015'te düzenlenen bir törenle asılmıştı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu,  gazeteci Nuh Köklü’nün öldürülmesinin ardından yaptığı açıklamada “Nuh Köklü’nün öldürülmesi nefret cinayetidir. Siyasetçileri halkı birbirine düşman etmeye yönelik açıklamalardan vazgeçmeye, sorumlu davranmaya, demokrasiyi geliştirmeye, barışı ve kardeşliği sağlayacak adımlar atmaya davet ediyoruz” demişti. 

NUH KÖKLÜ NASIL ÖLDÜRÜLDÜ?
Nuh Köklü  17 Şubat 2015’te, Kadıköy Yeldeğirmeni Mahallesi, Karakolhane Caddesi'nde sokakta arkadaşlarıyla kartopu oynamaya başladı. Bu sırada atılan kartoplarından biri sokaktaki aktarın vitrin camına isabet etti. Duruma sinirlenerek dışarı çıkan iş yeri sahibi Serkan Azizoğlu ile Nuh Köklü ve arkadaşları arasında tartışma yaşandı. Tartışma sırasında dükkana giren Serkan Azizoğlu bu defa elinde bıçakla dışarı çıkıp Nuh Köklü'yü göğsünden bıçakladı. Ağır yaralanan Nuh Köklü, hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Serkan Azizoğlu, kasten adam öldürmek suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu. 

NUH KÖKLÜ KİMDİR?
1968 yılında Ankara’da doğdu. Liseyi Ankara’da Mamak Lisesi’nde okudu. İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo ve Televizyon Bölümü’nü bitirdi. Mesleğe, İstanbul Life Dergisi’nde editör olarak başladı. Aynı dergide haber müdürlüğü görevini üstlendi. Nokta ve Express dergilerinde çalıştı. Birgün Gazetesi’nin kuruluşunda görev aldı. Bianet haber sitesinde editörlük yaptı. Açık Radyo’da “Bir şey daha var” programını hazırladı. 2003 yılında Latin Amerika’ya gitti.  Bir yıl Arjantin, Peru ve Uruguay’da yaşadı. Yurt dışında bulunduğu sürede Bianet’e haberler göndermeye devam etti. Türkiye’ye döndüğünde Sabah Gazetesi’nde çalıştı. Radikal 2’de yazılar yazdı. 2009 yılında ATV-Sabah grubundaki grev nedeniyle işten çıkartıldı. O dönem Türkiye Gazeteciler Sendikası iş yeri temsilcisiydi. Daha sonra 2010-2014 yılları arasında NTV’de program editörü olarak çalıştı. Kadro daraltılması gerekçesiyle NTV’deki işinden çıkarıldı. Gazetecilik dışında başka iş yapmadı. Yaşamı boyunca mesleğini sürdürmek için mücadele verdi. Öldürüldüğünde 47 yaşındaydı.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: KAMİL YILMAZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam