SON DAKİKA
reklam
reklam

Genelkurmay düşürülen uçakla ilgili Rus Savunma ve Kara Ataşesi'ni bilgilendirdi

Eklenme Tarihi: 26 Kasım 2015, Perşembe - 09:00   Okunma Sayısı: 77803

ANKARA

Genelkurmay Başkanlığı, hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili Rusya Federasyonu Savunma Ataşesi ve Kara Ataşesi'nin, Genelkurmay Başkanlığı Karargahına davet edilerek, olayın meydana gelişi konusunda bilgilendirildiğini duyurdu.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, ataşeler, 24 ve 25 Kasım'da Karargaha çağrılarak bilgilendirme yapıldı ve görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmelerde; uçağın uyarılması esnasında milliyetinin bilinmediği, ısrarla yapılan ve 10 kez tekrarlanan çağrılara cevap verilmemesi üzerine Türk hava sahasını ihlal eden uçağa yönelik ilgili angajman kuralının uygulandığı belirtildi.

Rusya Federasyonu Savunma Ataşesi ve Kara Ataşesi ile yapılan görüşmelerde, pilotların bulunması ve kurtarılması yönünde Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Silahlı Kuvvetleri olarak yoğun gayret gösterildiği, olayla ilgili her türlü soruya cevap verildiği, Rus tarafınca anlaşılması için radar iz haritaları kullanılarak konunun anlatıldığı ve her türlü bilginin paylaşılmasına hazır olunduğu vurgulandı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Daha önce yapılan toplantılarda Rus tarafına angajman kurallarına uyulması konusunda Türkiye'nin hassasiyetinin iletildiği tekrar hatırlatılmış, milliyeti bilinmeyen bir uçağın ikazlara rağmen Türk hava sahasına yaklaşması halinde angajman kurallarının otomatik olarak yürürlüğe girdiği tekrar ifade edilmiştir. Bunlara ilaveten Moskova'daki askeri makamlar telefon ile aranarak irtibat kurulmuş ve Moskova ile her türlü iş birliğine hazır olunduğu belirtilmiştir."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam