SON DAKİKA
reklam
reklam

İstanbul Müzik Festivali ”Aile Bağları” üzerinden hareket ediyor (III.Bölüm)

Eklenme Tarihi: 27 Şubat 2018, Salı - 10:00   Okunma Sayısı: 97600

İSTANBUL

Anadolu Nefesli Beşlisi, müziğin acılarla, sevinçlerle harmanlanmış örneklerini repertuarında bulunduran beş genç müzisyenlerden oluşuyor. Babylon ve bomontiada’da yapılacak Hafta Sonu Klasikleri konserleri Pozitif’in katkılarıyla gerçekleştirilecek.
Hafta Sonu Klasikleri konserlerinin üçüncüsü ise festivalin son Cumartesi günü olan 9 Haziran Cumartesi saat 11.00’da müzikseverleri Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi’nde Koehne Quartet ile buluşturacak. Avrupa’nın önde gelen çağdaş müzik temsilcilerinden Koehne Quartet konserde klasik dönemden 21. yüzyıla uzanan repertuarlarıyla özgün ve orijinal yorumlar sunacak. 
46. İstanbul Müzik Festivali’nin kapanış konseri Güher & Süher Pekinel  ile  İngiliz Oda Orkestrasını  bir araya getirecek 
İngiliz Oda Orkestrası ile turnelerden albümlere uzanan pek çok başarılı işbirliği gerçekleştiren Güher & Süher Pekinel bu kez 46. İstanbul Müzik Festivali’nin kapanış konseri için bir araya gelecek. 
Piyano ikilisi olarak ilk konserlerini altı yaşında veren ikiz kardeşler Güher ve Süher Pekinel, sıradışı şiirsel müzikaliteleri, teknikleri, özgün stil ve yorumlarıyla tüm dünyada övgüler toplamaya devam ediyor. Pekineller Berlin Filarmoni, Viyana Filarmoni, New York Filarmoni, Amsterdam Concertgebouw dâhil, dünyanın önde gelen tüm orkestraları eşliğinde sahneye çıktı. 
Diskografisindeki 860 albümle dünyanın en çok kayıt yapmış oda orkestrası unvanını elinde tutan İngiliz Oda Orkestrası ise aynı zamanda en fazla ülkede konser vermiş olma ayrıcalığına sahip. Topluluk ilk hâmisi olan Benjamin Britten’dan bu yana efsanevi şef ve solistlerle çalıştı. İngiliz Oda Orkestrası James Bond filmlerinden bazıları ile 2005 yapımı Aşk ve Gurur dâhil, pek çok filmin müziklerini de kaydetti.
İngiliz Oda Orkestrası ve Güher & Süner Pekinel konseri 12 Haziran Salı akşamı Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda Türkiye İş Bankası’nın katkılarıyla gerçekleştirilecek. Amerikalı şef Gerard Schwarz’ın yöneteceği konser ile 46. İstanbul Müzik Festivali aynı zamanda  görkemli bir kapanış  da yapacak. 
46. İstanbul Müzik Festivali’nin  biletleri 24 Şubat Cumartesi günü 10.30’dan itibaren Biletix satış sistemi ve İKSV Ana Gişe’den satışa sunulurken;  İKSV’nin tüm etkinliklerini destekleyen Lale Kart üyeleri de 19-23 Şubat tarihleri arası öncellikli olarak alabilecekler 
Festival biletleri 24 Şubat Cumartesi günü 10.30’dan itibaren Biletix satış sistemi ve İKSV Ana Gişe (10.00-18.00 arası, Pazar günleri kapalı) üzerinden satışa çıkacaktır. İKSV Ana Gişe, sadece 25 Şubat Pazar günü açık olacaktır. Her konser için sınırlı sayıda öğrenci bileti de satılacak. 
Üyelikleriyle İKSV›nin sene boyunca gerçekleştirdiği tüm etkinlikleri destekleyen Lale Kart üyeleri, İstanbul Müzik Festivali konserlerinin biletlerini indirimli fiyatlarla öncelikli olarak alabiliyor. Siyah ve Beyaz Lale üyeleri 19 ve 20 Şubat, Kırmızı ve Sarı Lale üyeleri ise  21, 22, 23 Şubat tarihlerinde biletlerini öncelikli olacak alabilecek. 
İKSV tarafından 2002 yılından bu yana sürdürülen Lale Kart üyelik programı, beş farklı kategoride bir araya getirdiği 4500’ü aşkın kültür sanat dostuna, vakfın düzenlediği etkinliklerde ayrıcalık ve öncelik sağlıyor. Lale Kart üyeleri İKSV’ye katkı sağlarken, festival etkinliklerindeki indirimlerin yanı sıra İstanbul’da birçok farklı kültür, sanat ve yaşam mekânında indirimlerden de faydalanabiliyor. Ayrıntılı bilgi için: http://www.lalekart.org/ linkini tıklayabilirsiniz.

Konservatuvarların müzik ve şan bölümü öğrencileri bu yıl da festival konserlerini ücretsiz izleyebilecekler 
Konservatuvarların müzik ve şan bölümü öğrencileri, bu yıl da festival konserlerini ücretsiz olarak takip edebiliyor. Öğrencilerin, katılmak istedikleri konserden bir gün önce, [email protected]  adresine e-posta ile ad ve soyadı bilgileriyle birlikte öğrenci belgelerini göndermeleri gerekmekte. Konser için onaylar e-posta adreslerine ulaştırılacak. 
İstanbul Müzik Festivali, İKSV Kültür Sanat Kartlı öğrencileri festivale bekliyor 
İKSV’nin, Öncü Sponsoru Eczacıbaşı Topluluğu’nun desteğiyle hayata geçirdiği İKSV Kültür Sanat Kart ile öğrenimini Türkiye’de sürdüren 18-25 yaş arası 1000 üniversite öğrencisi, 2018 sonuna dek kullanabileceği 250 TL değerindeki bir kartın sahibi oldular.  İKSV Kültür Sanat Kart sahipleri, kartlarını 46. İstanbul Müzik Festivali konserlerinde de kullanabilecekler. 
46. İstanbul Müzik Festivali’nin destekçileri de festivale önemli katkılar  sağlıyorlar 
46. İstanbul Müzik Festivali, Festival Sponsoru E.C.A. Presdöküm Sanayii A.Ş.’nin yanı sıra pek çok gösteri sponsorunun desteğiyle gerçekleştirlmekte. 
Gösteri sponsorları arasında Borusan Holding, Yapı Kredi, Mercedes-Benz Türk AŞ, Tekfen Vakfı, Türkiye İş Bankası, Bell Şirketler Topluluğu, Organik Group, TSKB (Türkiye Sınai Bankası), E.C.A.-SEREL, Nobel İlaç, Işıklar Holding, bluechip Creative Events, Berrin Erengül, Eva Barlas, Elvan Tuğsuz Güven, Pozitif yer alırken ,  Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) ise İstanbul Müzik Festivali Yerleşik Orkestra sponsoru olarak festivale desteğini sunuyor. 
46. İstanbul Müzik Festivali, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, TC İstanbul Valiliği, TC İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TC Beyoğlu Kaymakamlığı, Beşiktaş Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi tarafından da destekleniyor.  
Festival ayrıca Avusturya Kültür Ofisi, İsrail Başkonsolosluğu, Babylon, Boğaziçi Üniversitesi, bomontiada, Sen Piyer Kilisesi, Fatih Belediyesi, Goethe Institut, Hollanda Başkonsolosluğu, İş Sanat, İtalyan Kültür Merkezi, İtalyan Musevi Cemiyeti, Kapalıçarşı, Macar Kültür Merkezi, Neve Şalom Seferad Sinagogları Vakfı, Avusturya St. Georg Kilisesi, Pera Müzesi, Rahmi M. Koç Müzesi, Süreyya Operası, Yüksekkaldırım Aşkenaz Sinagogları Vakfı işbirliğiyle  de gerçekleştiriliyor.
Festivale İKSV’nin Öncü Sponsoru Eczacıbaşı Topluluğu, Resmi İletişim Sponsoru Vodafone Türkiye, Resmi Taşıyıcısı DHL, Resmi Konaklama Sponsoru The Marmara Collection ve Sigorta Sponsoru Zurich Sigorta ile servis sponsorları Navitas, GFK,  Antonina Turizm ve AGC de destek vermekte. 
46. İstanbul Müzik Festivali’nin tanıtım kampanyası  “muhabbet”  tarafından hazırlandı.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam