Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-ikbydeki-secimler-eylule-ertelenebilir-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
IKBY'deki seçimler eylüle ertelenebilir - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

IKBY'deki seçimler eylüle ertelenebilir

Eklenme Tarihi: 27 Şubat 2018, Salı - 11:00   Okunma Sayısı: 65114

ERBİL 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu Sözcüsü Şirvan Zirar, siyasi partilerin bölgedeki yerel ve başkanlık seçimlerinin eylül ayına ertelenmesinde hemfikir olduklarını belirtti.

Zirar, IKBY'deki siyasi partiler arasında uzun süredir tartışmalara yol açan bölge meclisi için yapılacak milletvekili ve başkanlık seçim tarihine ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'nin gelecek hafta Bağdat'ta yapacağı temasların ardından yerel ve başkanlık seçim tarihini belirlemesini beklediklerini dile getiren Zirar, başbakanlık yetkilileriyle yaptıkları görüşmede seçim takviminin kısa süre içinde açıklanması gerektiğini kendilerine ilettiklerini söyledi.

"Siyasi partilerin çoğunluğu IKBY'deki seçimlerin eylül ayında yapılmasında hemfikirdir." diyen Zirar, Irak'taki genel seçimlerin 12 Mayıs'ta yapılacağını, bunun ardından bölgede seçimlere gidilmesinin daha isabetli bir karar olacağını dile getirdi.

Ölenlerin isimlerinin seçmen listesinde kaldığı iddiası

Zirar, seçmen listesinde ölenlerin isminin olduğuna dair iddialara ilişkinse, "Ölülerin seçmen listesinden çıkarılması için önemli adımlar atıldı. Irak erzak pusulasından aldığımız bilgilerle iyi mesafe katettik. Belirli ölçüde, ölenleri ve göçmenleri seçim listesinden temizledik." diye konuştu.

"Seçimlerin erteleneceğini tahmin ediyoruz"

IKBY'de genel, yerel ve başkanlık seçimlerinin bir arada yapılması ihtimalinin de gündeme geldiğini, bunun hem teknik olarak hem de maliyet açısından fayda sağlayacağını düşündüklerini söyleyen Zirar, "Ancak bölgedeki yerel seçimlerin erteleneceğini tahmin ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bölgedeki milletvekili seçimlerinin normal şartlarda 1 Kasım 2017'de yapılması gerekiyordu, ancak IKBY Parlamentosu, siyasi partilerin yeterli hazırlığı yapamadığı ve 25 Eylül 2017'de düzenlenen gayrimeşru referandum gerekçesiyle mevcut 4'üncü meclis devresini 8 ay uzatma kararı almıştı.

Bu kararla birlikte seçimlerin de en geç temmuz ayına kadar yapılması gerekiyor.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam