SON DAKİKA
reklam
reklam

9.000 Bin Nüfuslu Kars Merkez Akbaba (Ardos) Köyü Dernekleşme Yolunda

Eklenme Tarihi: 2 Mart 2018, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 480555

İSTANBUL

İstanbul’da yaşayan Kars Merkez Akbaba  (Ardos) köyü halkı dernek kurmak için ilk adımı atmış durumda. Bunun için de ilk toplantı Ataşehir Kayışdağı’ında İstanbul Evden Eve Nakliyeciler Derneği   (İSTEEND ) merkezinde yapıldı. Kars Merkez Akbaba (Ardos)   Köyü aynı zamanda Türkiye’nin en kalabalık nüfusa sahip olan köylerinden.  

Gazetemizin de takip ettiği toplantıda; köyün kanaat önderlerinin  bir araya geldiler ve ilk toplantıda kurulacak olan  derneğin amaçları, faydaları ve sosyal yardımlaşma için neler yapılması konusunda yol haritası çizerek yapacakları çalışmaları istişare ettiler.

İstanbul’da yaşayan Ardoslular  da köylerine bir dernek kurmak için toplanarak ilk adımı attı ve oy birliği ile dernek kurulması yönünde karar çıktı. Dernek çalışmaları için gerçekleştirilen ilk toplantıda ise  derneğin kurucu yönetim kuruluda  oluşturuldu.

Kars Merkez Akbaba (Ardos)   Köyü Derneği Kurucu Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor;   Kurucu Başkan Timur Karahancı ile   Kurucu Yönetim Kurulu Üyeleri Halis Gerbaba, Zorba Katfar,Bayram Katfar Nizamettin Güncü, Şefik Güncü,Tahsin İşparalı, Davut Barhan, Nurettin Karslı, Ertürk Kılıç ve Ahmet Irak 

Toplantıda katılanların görüşleri de alınarak ve bir süreç belirlendi. Bu süreç içinde İstanbul’da bulunan tüm hemşeriler ile görüşme sağlanacak ve dernek için destek istenecek. Dernek binasının kiralanmasının ardından bu süreç içerisinde dernek binasının eşyalarının da alınıp hazır hale getirilmesi  de planlandı.

Derneğin kurulmasında öncü olan Kurucu Başkan Timur Karahancı toplantı ve istişare sonunda yaptığı üyelere yaptığı  açıklamada desteklerinden dolayı hemşerilerine teşekkür ederek  şu konuşmayı  yaptı;  “İstanbul’da yaşayan hemşerileri bir çatı altında toplamak istedik. Amacımız bir dernek çatısı altında sosyal faaliyetler oluşturmaktır, Arkamızdan gelen yeni nesillere bırakmak üzere bir dernek faaliyetinde bulunmak istiyoruz. birlik, beraberlik içinde olduğumuz sürece hem köyümüze, hem üyelerimize hem Kars ilimize hem de ülkemize toplumsal dayanışmanın faydalarını göstereceğiz, hepimize hayırlı uğurlu olsun”

Kars Merkez Akbaba (Ardos)   Köyü Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Timur Karahancı’dan gazetemize özel açıklama

Kars Merkez Akbaba (Ardos)   Köyü Derneği’nin kurulması hakkında gazetemize  özel bir  açıklamada bulunan derneğin Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Timur Karahancı derneğin kurulmasının geç kalınmış bir çalışma oluğunu ancak Kars Merkez Akbaba (Ardos)   Köyü Derneği ile köylerinde yaşayan herkese çok büyük katkılarının olacağını ifade etti.  Timur Karahancı doğdukları, büyüdükleri köylerine de zaman zaman ziyaretlerde bulunacaklarını da gazetemize  özel olarak açıkladı. 

Kars Merkez Akbaba (Ardos)   Köyü Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Timur Karahancı gazetemize şunları söyledi.

“Bugün Kars Merkez Akbaba (Ardos)   Köyü Derneğinin kurulması için çok önemli bir toplantı yaptık. Kars Merkez Akbaba (Ardos)   Köyü Derneği için çok geç kalınmış olsa bile, çalışmalarımızı hızlandırmaya ve sonuçlandırmaya başladık. İnşallah; en kısa zamanda kurulum sürecini tamamlayıp, derneğimize üyelik çalışmalarına başlayıp faaliyetlerimize devam edeceğiz. Artık insanlarımızın neredeyse tamamı büyükşehirlerde yaşıyorlar. Bütün ikametgâhlarını buraya almışlar. Bunların bir araya gelmesi için, herhangi bir sıkıntılarının çözülmesi için, bir şekilde bir araya gelerek  dernek olarak sıkıntılarının çözümüne katkı sağlayabileceğimize inanıyoruz.  

Derneğimiz Kars Merkez Akbaba (Ardos)   Köyüne ve yaşayanlarına da elbette çok büyük katkıları olacak. Zaman zaman da doğduğumuz, büyüdüğümüz köyümüze de ziyaretlerde bulunacağız. Derneği kurarken durumları müsait olan arkadaşlarımızı bir araya getirdik. Derneğin kurucu yönetim kurulu oluşurken de bu kriterler üzerinden bir değerlendirme yaptık. Yönetim kurulumuz toplantılarında değerlendirmelerini yaprak derneğimiz için en faydalı kararları almaya çalışacaktır. “

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam