SON DAKİKA
reklam
reklam

Adnan Kahveci Ortaokulu geleceğin bilim adamlarını yetiştirecek

Eklenme Tarihi: 3 Mart 2018, Cumartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 299407

İSTANBUL

Maltepe Adnan Kahveci Ortaokulunda oluşturulan İnglizce ağırlıklı  Robotik Kodlama Sınıfı düzenlenen törenle hizmete girdi. Törene; İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, Şube Müdürleri, Eğitim Bir Sen 4 Nolu Şube Başkanı Talat Yavuz, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. 

Adnan Kahveci Ortaokulu Müdürü Atabey Kurubal “Buradan yetişen öğrencilerimiz ileride Türkiye’nin bilim adamları olacaklar.”

Adnan Kahveci Ortaokulu’nun Müdürü Atabey Kurubal törende yaptığı konuşmada, sınıfın bölgedeki 24 öğrenciyi ağırlayacağını söyledi; Atabey Kurubal  “Hem yabancı dil çalışmasını sürdüreceğiz hem de kodlamanın tekniğini öğreterek onları elektronik mühendislik alanında mesleki ortaokul olarak  lise düzeyine hazırlamış olacağız” dedi. 

Ülkemizde henüz bu anlamda devlet okullarında bir lise bulunmadığını üzülerek ifade ettiğini belirten Atabey  Kurubal; “Özel okullardan bazılarında var bu. biz de protokol görüşmeleri yaptık öğrencilerimizi oraya kanalize edeceğiz. Böyle olunca buradan yetişen öğrencilerimiz ileride Türkiye’nin bilim adamları olacaklar. Hedefimiz bu hepimize hayırlı uğurlu olsun her şey çocuklarımız için” diyerek buradan yetişen öğrencilerin bilime hizmet edeceğini söyledi.

Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan;  “Ben arkadaşlarımızı tebrik ediyorum ve  bu güzelliği tüm okullarımızın gerçekleştirmesini arzu ediyorum.”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan ise eğitimde teknolojinin mutlaka kullanması gerektiğini belirterek şunları söyledi : “Okullarımızın bu alt yapıyı oluşturması lazım ve artık özellikle de Maltepe’de de özel okullar çok arttı. Şu anda özel okulların sayısı devlet okullarını geçti. 90 resmi okulumuz var yüzün üzerinde özel okul var. Bir rekabet de oluştu dolayısıyla bizim devlet okullarının öğrenci bulması  diğer okullarla yarışmasına bağlı. Onun için okullarımızın bu  tür güzellikleri sergilemesi vatandaşın tercihinde önemli rol oynayacaktır. Ben arkadaşlarımızı tebrik ediyorum ve bu güzelliği tüm okullarımızın gerçekleştirmesini arzu ediyorum. Teknoloji hayatımızın her alanına girdi ancak çocuklarımızın teknolojiyi doğru ve yerinde kullanmasını da bilmesi lazım. Bu tür güzellikleri ortaya koyarken sakıncalı durumları da çocuklarla paylaşarak sağlıklı kullanma yönlerini öğretmemiz lazım.”

Davetliler bilgi aldılar 

Konuşmaların ardından öğretmenliklerini Altuğ Çetin ile  Esin Önsül’ün yapacağı İngilizce Ağırlıklı Robotik Kodlama sınıfı hizmete açıldı. Davetliler sınıfı gezerken öğretmenlerden de yapılacak eğitim hakkında bilgi aldı. 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam