SON DAKİKA
reklam
reklam

Yolcu minibüsleri Maltepe’nin ara sokaklarında tehlike saçıyorlar !

Eklenme Tarihi: 7 Mart 2018, Çarşamba - 12:00   Okunma Sayısı: 136381

İSTANBUL

Şimdi sizlere İstanbul Maltepe’den ne yazık ki; yaralanmayla sonuçlanan bir kazayı paylaşıyoruz. Önceki günlerde Bağdat caddesinden doğru Yunus Emre Caddesine dalan ve kestirmeden gitmek için son hızla ara sokağa giren ve Kadıköy- Pendik hattında çalıştığını öğrendiğimiz bir minibüs ara sokakta pazardan dönen ve  adının Mualla olduğunu yine  görgü tanıklarından öğrendiğimiz bir kadına  çarpıyor.  Düşmenin etkisi ile başını yere çarpan kadın ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılıyor. 

Tabi;  bir de  gerek Maltepe’nin, gerekse de Kartal-Kadıköy- Pendik-Üsküdar-Ümraniye  gibi İstanbul’un çeşitli bölgelerine yolcu taşıyan yolcu minibüslerinin trafik kurallarını hiçe saymasını da ayrı bir sorun olarak bakıyoruz. Sadece Maltepe’nin Sakızağacı Sokak’ta ve birçok sokaklarında da tespit ettiğimiz  bu başıboşluk ve kural tanımamazlık  halen devam ediyor, üstelik de kısa yoldan duraklarına gitmek için hızla gidiyorlar.

Nitekim vatandaşla konuştuğumuzda da söyle görüşleri duyuyoruz; “Vatandaşa tehlike saçan ve bunlara "Dur" diyen kimse niçin yok. Bir kalıcı önlem niçin alınmaz. Trafik zabıtaları ve trafik polisleri ortalarda niçin yok, görevleri nedir. Yetkililer halkın sesini duyun kalıcı ve caydırıcı önlemler alın. Ana caddeler bile kural tanımaz sürücüler yüzünde adeta açık oto park gibi olmuş.”  

Olayın olduğu yerin tam da Maltepe İlçe Emniyet Binasının önünde olması ve vatandaşların emniyet görevlilerine gösterdikleri tepkiler dikkat çekiciydi. Emniyet görevlilerinden aldığımız bilgiler  de EDS ile zaten  denetimlerin yapıldığı, cezaların çok sık verildiği ancak pul paralarının Hazineden gelen ödeneğin  geç alınmasından ötürü cezaların 1-2 yıllık süreç  içerisinde tebliğ edildiği idi.  Üstelik mobese kameraları üzerinden de men dahil çeşitli cezaların da verilmeye devam edildiğini, yine bir çözüm olarak son dönemde eğitim çalışmalarına da hız verildiği yönünde de emniyet görevlilerinden  bilgiler aldık. 

İşin minibüsçü tarafına baktığımızda  ise bir minibüsçü de  söyle dert yakınıyordu ; “ Son dönemde eğitimsiz ve bilinçsiz şoförlerin çokluğunun yanında uyuşturucu  ve alkol kullanan, hatta tedavi gören şoförler var. Dahası ; şehir trafiğinin stresi de şoförleri de etkiyor, ancak bu şoför olarak konuşuyorum, bahane olmamalı. Konuyla ilgili olarak  etkili çözümlerin getirilmesini bir minibüsçü olarak ben de istiyorum. Aksi takdirde bizim gibi mesleği düzgün yapmaya gayet edenler de bu mesleği bırakmak zorunda kalacak.”  

Toplu taşımadaki şoförlerimize bir çağrımız var; can taşıdığınızın farkında olun. Yetkiler de trafik güvenliği konusunda tedbiri elden bırakmasınlar. Vatandaşlarımız da şoförlerle ve yetkilerle diyalog halinde olmalı, rahatsızlıklar  yaşandığı zaman da bu rahatsızlıklarını iletmeliler. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam