Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-maltepe-belediyesi-mart-ayi-meclis-toplantisi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Maltepe Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Maltepe Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı

Eklenme Tarihi: 8 Mart 2018, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 61706

İSTANBUL 

Maltepe Belediye Meclisi özellikle de Başıbüyük, Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde yaşayanların merakla bekledikleri 1/1000’lik planların da görüşüleceği  Mart Ayı meclis toplantılarına başladı. Yoğun bir ilginin olduğu toplantılarda planların oy birliğiyle çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç “Komisyona havale ettikten sonra Allah nasip ederse, Büyükşehir’e gönderip son noktayı koyacağız. Maltepe’nin temel sorunlarından bir tanesini, hep beraber oy birliğiyle çözeceğiz.” 

Toplantının açılış konuşmasını yapan  Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Başıbüyük, Gülsuyu ve Gülensu mahallelerinde tapuların dağıtılmasının önünü açacak 1/1000’lik planların, Maltepe Belediye Meclisi’nin mart ayı toplantılarında görüşülmeye başlandığını belirtti ve konuşmasında üç mahallede de tapulara bir adım kaldığını vurguladı.

Kılıç  konu hakkında şunları söyledi, “Çalışma arkadaşlarımızın ortak mücadelesiyle, kararıyla ve iradesiyle, Başıbüyük, Gülsuyu, Gülensu planları, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde son şeklini aldı. Komisyona havale ettikten sonra Allah nasip ederse, Büyükşehir’e gönderip son noktayı koyacağız. Maltepe’nin temel sorunlarından bir tanesini, hep beraber oy birliğiyle çözeceğiz. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza başta  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal olmak üzere, bütün Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyelerine, Maltepe Belediye Meclis üyelerine ve çalışma arkadaşlarımıza, ayrı ayrı teşekkür etmeyi bir borç biliyorum” 

Öte yandan   Gülsuyu, Gülensu, Başıbüyük Mahallesi’nin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planlarının, görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildiği  ve toplantıdaki diğer gündem maddeleri olan; Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tepeören Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı’ndan hizmet alabilmek amacıyla protokol imzalanmak üzere Belediye Başkanı Ali Kılıç’a yetki verilmesi ile ilgili teklifi de, Sağlık ve Çevre Komisyonu’na havale edildiği öğrenildi.

 

Maltepe Belediyesi’nin AK Partili Belediye  Meclis üyesi Mehmet Can Aslan, dedesinin vefatı sonucu yardıma muhtaç  kalan genç kadın için belediye yetkileriyle ilgili olarak   “ Muhatap Bulamadım”  önergesi verdi 

Maltepe Belediyesi Mart ayı olağan toplantılarının ilk oturumunda, Ak Parti Maltepe Belediye Meclis Üyesi Mehmet Can Aslan, Meclise bir  önerge verdi ve verdiği  önergede  belediye bürokratlarından iki yetkilinin ilgisizliğine dikkat çekti.

Aslan; konuyla ilgili açıklama yaptığı önergesiyle ilgili olarak dedesinin vefatı sonucu yardıma muhtaç  kalmış olan genç kadına   esnafın sahip çıktığını ancak esnafın da çağrısıyla bu konuda yardımcı olmak için destek isteyen esnafın belediyede yetkisi olan iki bürokratı aradıklarını  ve ikisinin de telefona bakmadıklarını ve sonuçta İBB ile yaptıkları görüşmeler neticesinde; İBB yetkililerinin  genç kadını  Kayışdağı’ndaki misafirhaneye  yerleştirkerini belleterek şunları söyledi.

“Cumartesi günü yaşadığım bir konuyu sizlere iletmek istiyorum. Mahallemizdeki bir esnafın arayıp beni işyerine çağırmasıyla oraya gittim. Gaziantep’teki ailesinin eğitimine izin vermemesinden dolayı, dedesine sığınıp onunla birlikte yaşamaya başlayan, dedesinin desteğiyle yüksek eğitimi de dahil olmak üzere tahsilini tamamlayan bu kardeşimiz dedesinin ani vefatıyla kimsesiz ve evsiz kalmış. Esnafımız mağdur olan bu kardeşimizi iki gün kendi evinde misafir etmiş. Benden bu konuda yardımcı olmak için destek isteyen esnafın bu çağrısıyla belediyede yetkisi olan iki bürokratı aradım. Maalesef ikisi de telefona bakma gereğinde bile bulunmadılar, dönmediler de. Arama sebebim; Mağdur olan kardeşimize belediyenin nasıl bir yardımı olabilir şeklinde yönlendirici bilgi almaktı ancak muhatap bulamadım. Bundan sonra kendilerini rahatsız etmeyeceğimizi buradan bildirmek istiyorum. Akabinde İBB ile yaptığımız görüşmeler neticesinde; İBB yetkilileri gelip sokakta kalan kardeşimizi Kayışdağı’ndaki misafirhaneye yerleştirdiler. Buradan İstanbul  Büyükşehir Belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ederim”  

Toplantıyı yöneten Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da;  AK Parti Maltepe Belediye Meclis Üyesi Mehmet Can Aslan’a “ Bu telefonu açmayan bürokratları özel olarak bana bildirin  “ dedi ve  konuya çözüm getiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerine de yardımcı olmalarından dolayı teşekkür etti.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam