Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-chp-grup-baskanvekili-altay-ittifak-teklifine-tum-imkanlari-kullanarak-karsi-cikacagiz-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
CHP Grup Başkanvekili Altay: İttifak teklifine tüm imkanları kullanarak karşı çıkacağız' - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

CHP Grup Başkanvekili Altay: İttifak teklifine tüm imkanları kullanarak karşı çıkacağız'

Eklenme Tarihi: 8 Mart 2018, Perşembe - 13:00   Okunma Sayısı: 68775

TBMM

CHP Grup Başkanvekili Engin AltayTBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Kadın denilince akla kadın cinayeti, kadına yönelik şiddet ve cinsel istismar geldiğini belirten Altay, "Kadınıyla, erkeğiyle eşit bir Türkiye istiyoruz. Seçme ve seçilme hakkını Avrupalı kadınlardan çok önce alan Türk kadınının, bugün geldiği nokta siyasal, ekonomik, sosyal, kültürel alanda maalesef Avrupa kadınının çok gerisinde. Burada gelmiş, geçmiş tüm siyasetçilerinin şüphesiz büyük payı var." diye konuştu. 

Kadınıyla, erkeğiyle eşit bir Türkiye istediklerini dile getiren Altay, "AK Parti'nin din istismarcılığını, simsarlığını bırakıp, modern pencereden kadına bakabilmesi lazım." ifadesini kullandı.

Türkiye'de 10 yılda 2 bin 337 kadın, son 2 ayda da 75 kadın öldürüldüğünü dile getiren Altay, sorumluların iç muhasebe yapmasını istedi.

Altay, gelecek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde cinayetlerin, cinsel istismarların, kadına yönelik şiddetin konuşulmaması temennisinde bulundu.

Semih Yalçın'ın sözlerine tepki

Seçim ittifakı teklifinin bugün TBMM Anayasa Komisyonunda tamamlanacağını ve önümüzdeki hafta Genel Kurula geleceğine değinen Altay, genel başkan yardımcıları ve bazı grup başkanvekilleri ile parlamentoda temsil edilmeyen tüm siyasi partileri ziyaret ederek bir rapor hazırladıklarını söyledi. Teklifteki olumsuzlukların giderilmesi noktasındaki raporun öğleden sonra AK Parti TBMM Grubuna teslim edileceğini belirten Altay, AK Parti'nin raporu dikkate alması temennisinde bulundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın teklife ilişkin sözlerini değerlendiren Altay, şu ifadeleri kullandı:

"Yalçın, 'teklif geldiği gibi çıkacak' diye bir laf etmiş. Lafa bak hizaya gel. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı'nın Genel Kurul'a gelmemiş bir teklif için 'geldiği gibi geçecek' ifadelerini kullanması en hafif değimiyle Meclis iradesini aşağılamaktır. Geçer geçmez ama hiç kimsenin Meclise talimat, direktif vererek, milletin iradesini aşağılamaya hakkı yoktur. Erdoğan, kendisinden olmayanları çürük yumurta olarak bir çuvala doldurmuş. 'Bir çuval çürük yumurta, bir sağlam yumurta etmez' demiş. Kimin çürük, kimin sağlam olduğuna yumurta kırılıp, tavaya düştüğünde bakacağız. O tava da en yakın zamanda milletin önüne gelecek olan sandıktır."

"Siyasette kapı kapanmaz"

Altay, "AK Parti ile MHP ittifak yapıyor" diye bir panik içinde olmadıklarını vurgulayarak, "TBMM'de ittifak teklifine iç tüzüğün bize verdiği tüm imkanları kullanarak karşı çıkacağız. Ama bu bir korku kaynaklı değildir. Bu demokrasiye sadakatın bir gereğidir. Cumhuriyet Halk Partisinin seçim sistemini sil baştan da değiştirseler, o sandıklar gelecek ve o sandıklara Recep Tayyip Erdoğan gömülecek. Adımız kadar eminiz." değerlendirmesinde bulundu.

Bir gazetecinin "İttifak konusunda kapıyı kapattınız mı?" sorusu üzerine Altay, siyasette hiç bir zaman kapının kapanmayacağını söyledi. "3 genel başkan yardımcımızın ve grup başkanvekillerimizin yaptığı ziyaretlerin vallahi de billahi de ittifakla ilgisi yok, bu ziyaretlerin tamamı seçim güvenliğiyle ilgilidir." diyen Altay, AK Parti ve MHP'nin dışındaki tüm partilerin müşteki olduğu hususları derlediklerini ve bu teklifin TBMM Genel Kurulundan geçmemesi için gerekli mücadeleyi yapacaklarını vurguladı.

Altay, teklif geçse bile CHP'nin yaklaşık 200 bin sandığa sahip çıkacak güce sahip olduğunu dile getirdi.

ABD ve Suudi Arabistan'ın tutumları

Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'na da değinen Altay, Mehmetçik'in Afrin'deki görevini bir an önce tamamlayarak, minimum zayiatla evine dönmesini arzuladıklarını kaydetti. Altay, hükümetten Afrin'deki başarılı operasyonla ilgili detaylı bir sunum yapılmasını istedi.

Altay, ABD'nin Türkiye'ye yönelik tavrını da eleştirerek, "ABD'nin bir karar vermesi lazım. Bu coğrafyada ABD'nin stratejik ortağı PYD midir, Türkiye midir? Bizim bunu bilmemiz lazım. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin ve devletimizin de bu çerçevede Amerika ve diğer ülkelerle ilişkilerini düzenlemesi lazım. PYD'ye bizim için bir tehdit unsuru olan terör örgütüne silah veren bir ülkenin, bizim gerçek manada stratejik ortağımız, müttefikimiz olması çok anlam ifade etmez." diye konuştu.

"Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye karşı sertleşen tutumu da düşündürücüdür. Veliaht prensin yaptığı açıklamalar, Türk dizilerin yasaklanması düşündürücüdür." diyen Altay, Türkiye'nin Suudi Arabistan'a muhtaç olmadığını vurguladı.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam