Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-ak-parti-maltepede-ilce-kongresi-yaklasirken-baskanliga-adi-gecenlerin-sayisi-oldukca-fazla-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
AK Parti Maltepe’de İlçe Kongresi Yaklaşırken Başkanlığa Adı Geçenlerin Sayısı Oldukça Fazla - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

AK Parti Maltepe’de İlçe Kongresi Yaklaşırken Başkanlığa Adı Geçenlerin Sayısı Oldukça Fazla

Eklenme Tarihi: 11 Mart 2018, Pazar - 00:00   Okunma Sayısı: 170129

AK Parti İstanbul’da Mart ayı ortalarına kadar il ve ilçe kongrelerini bitirmeyi planlıyor. Bu kapsamda süreç de hızlanmış durumda. Bu yüzden de AK Parti Maltepe İlçe Teşkilatında hareketli gelişmeler oluyor. Bundan dört yıl önce göreve gelen AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Av. Ümit Çoban bu kongrede aday olmayacağını açıkladı.

Yaşanan bu gelişmenin ardından  ise partililer temayül yoklamasına gittiler. Yapılan temayül yoklamasında   Yönetim Kurulu Üyeleri asil ve yedekleri, Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın Kolları ve Belediye Meclis Üyeleri ve Mahalle Başkanları oy kullandılar. Oy Kullanan partililerden başkan olarak görmek istedikleri 3 isim yazmaları istendi. Bu yoklama aynı zamanda AK Parti Maltepe İlçe Başkanlığı üyeleri için son altı ay içerisinde ikinci yoklama oldu.

Temayül sonrası çıkacak sonuçlar açıklanmadan Genel Merkeze giderek değerlendirmeye tabi tutulacak.  Mevcut ilçe başkanı Ümit Çoban’ın aday olmayacağını yaklaşık 6 ay önce açıklamış ve ardından temayül yoklaması yapılmıştı. Ak Parti Maltepe İlçe Başkanlığı için  bir çok ismin açacağı kulislerde konuşulmaya başlanmıştı. Yoklamada üyelerin en fazla yazdığı ve tercih ettiği  isimler arasında Ercan Gümüş, Mehmet Erikçi, Mehmet Karadeniz ,Süfyan Helvacıoğlu,Kadem Ekşi,Yılmaz Erten,Atila Üstündağ,Av Ali İhsan Turan’ın  yer aldığını öğrendik .

İkinci defa yapılan temayül yoklamasında çıkan isimlerin tekrar mülakat için çağırılacağı ifade edilirken bu sürecin ardından ise İlçe Başkanının belirleneceği öğrenilirken;  AK Parti Maltepe seçmeni  ve tabanı da hem teşkilatları kucaklayacak hem de halka dokunabilecek bir ismi kongrede aday görmek istemekte .

İşte konuşulan adaylar

Peki Av.Ümit Çoban’ın yerine  konuşulan isimler kimler.?

Maltepe’de önemli bir oy  potansiyeline sahip olduğuna inanılan bu isimler arasında  temayül yoklamasında en çok isimi geçenler ise Kas-Der Başkanı Süfyan Helvacıoğlu, Mevcut yönetimde de bulunan Yılmaz Erten , Erdoğan Akkaya, Ercan Gümüş , Mehmet Erikçi , Atila Üstündağ, Kadem Ekşi, Av. Ali İhsan Turan ,Mehmet Karadeniz oldu. Bu isimlerin dışında başka bir ismin de  AK Parti Maltepe İlçe Başkanı  olabileceği ifade ediliyor.   Biz de adı en çok geçen isimler hakkında kısaca bilgiler verelim .

Erdoğan Akkaya: AK Parti teşkilatlarında çeşitli görevler üslendi. Tecrübeli bir isim.

Maltepe siyasetinde de çokça  tanınan ve  çok sevilen bir isim olan Akkaya  teşkilatın aktif isimlerinden olarak biliniyor . Akkaya aynı zamanda SKM başkanlığı da yaptı. 15 yıldır AK Parti Maltepe ilçe teşkilatında farklı birimlerde  bulundu. Bunlar arasında;  ilçe başkan yardımcılığı, İstanbul il genel meclis üyeliği ve seçim koordinasyon başkanlığı görevleri de var. Çeşitli ilçe başkanlarından öğrendiği bilgi ve tecrübeleri sebebiyle partice ilçe başkanlığı için tercih edilebileceği düşünülüyor.

1965 yılında Kayseri’de dünyaya geldi Erdoğan Akkaya 51 yıldır Maltepe’de ikamet etmekle Marmara Üniversitesi fizik ve matematik bölümünü (çift dal) bitiren  Erdoğan Akkaya, 1987 yılında üniversiteden mezun oldu. Aile şirketinde elektronik ithalatı yapan, kısmen inşaat üzerine olan firmada yöneticilik yapmaya başlayan Erdoğan Akkaya  15 yıldır AK Parti’de görev yapmakta  ve AK Parti Maltepe kurucu yönetim kurulu üyesi Halime Şanlı’nın daveti üzerine AK Parti kurulduğu zaman üye olan ve  İstanbul İl Genel Meclis Üyeliği, ilçe başkan yardımcılığı, seçim koordinasyon merkezi başkanlığı görevlerinde bulunan bir isim. 

 

Ercan Gümüş: “Görev Adamı” kimliğiyle Maltepe’de öne çıkıyor

Temayül yoklamasında adı en çok yazılan  isimlerden olan ve mevcut başkan Ümit Çoban’ın şu anki yönetim kurulu listesinde yer alan Ercan Gümüş;aynı zamanda muhasebeci ve mali müşavir. Gümüş görev verilirse de  bunu en iyi şekilde yapmaya çalışacak ve “Görev Adamı” kimliğiyle partide çok sevilen isimler arasında zaten yer almakta

1978 İstanbul Kadıköy doğumlu olan Ercan Gümüş ikinci nesil Sivaslılardan . Gümüş’ün çocukluğu Maltepe Adatepe’de geçti.

İlk ve orta öğrenimini Maltepe’de; Üniversite hayatımı Bolu ve Eskişehir’de Yüksek Lisansını ise Okan Üniversite’sinde yaptı.  Grup şirketlerinde muhasebe müdürlüğü  yapan Gümüş;halen SMMM olarak iş hayatına devam etmekte. Maltepe’de ikamet etmekte ve evli olan Ercan Gümüş 2 çocuk babasıdır.

 

Mehmet Erikçi : Son dönemde Maltepe Belediye Meclisindeki muhalefetiyle ilçe gündemine girdi

İBB ve Maltepe Belediyesi Gençlik Meclisi kurucu üyesi olan ve 2009 Yerel Seçimlerinden beridir Maltepe Belediye Meclis Üyesi  olan Mehmet Erikçi Maltepe Belediye Meclisi  Plan Bütçe, Denetim ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarında görev alan  ve elliden fazla soru önergesi vermesiyle son dönemde adından çok söz ettirdi .2012 yılında AK Parti Maltepe İlçe yönetimine seçilen Erikçi partinin Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde de  bulundu . AK Parti Maltepe’de en tecrübeli isimlerden biri olarak göze çarpmakta. Erikçi’nin diğer bir avantajı da ilçede her kesimce sevilen figürlerden olması. 

1981 Yılında Malatya’da doğan Mehmet Erikçi; İlkokulu Malatya’da Ortaokulu Başıbüyük Yılmaz Mızrak Ortaokulu’nda lise öğretimini ise Maltepe Lisesi’nde tamamladı .Süleyman Demirel Üniversitesi Turizm Rehberliği ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdikten sonra Maltepe’de serbest muhasebeci ve Mali Müşavir olarak kendi işyerinde faaliyet gösteriyor.  İstanbul Mali Müşavirler Derneği Maltepe İlçe Yönetim Kurulu üyeliği, Anadolu Yakası Malatyalılar Derneği ve Malatya Gönül Birliği Derneği Yönetim Kurulu üyelikleri başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarında ve hemşeri derneklerinde görevleri bulunmakta olan Mehmet Erikci, iyi derecede İngilizce bilmekte; evli ve bir çocuk babası.

 

Atila Üstündağ : Yeniden AK Parti Maltepe İlçe Başkanı olabilir

Üsküdar Belediye Meclis Üyeliği ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Komisyon Başkanlığı görevlerinde bulunan Atila Üstündağ bilindiği üzere  2009 Yerel seçimlerinden sonra 2010’da Parti Maltepe İlçe Başkanlığı yapmıştı. Tekrardan bu göreve atanabileceği konuşuluyor. 

1967 yılında İstanbul’da doğan Üstündağ  İstanbul İmam­Hatip Lisesi’ni 1984 yılında bitirdi. Lisans ve Yüksek Lisans Eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi’nde tamamlayarak İnşaat Yüksek Mühendisi oldu. 1989 yılında özel sektörde çeşitli inşaat projelerinde görev almaya başlayan Üstündağ 1995 yılında inşaat ve proje işleri yapmakta olduğu kendi firmasını kurdu.2009 Yerel seçimleriyle birlikte  Üsküdar Belediye Meclisi’nde görev aldı. Atila Üstündağ, 2010’da Maltepe İlçe Başkanı  olmuştu.  Çeşitli sivil toplum kurumlarındaki yönetim kademelerinde halen  görev almakta olan Atilla Üstündağ aslen Trabzon Of’lu olup evli ve iki çocuk babası.

 

Kadem Ekşi: AK Parti içinde sevilen isimlerden olan Ekşi 1999 yerel seçimlerinde Fazilet Partisinden Maltepe Belediye Başkan adayı olmuştu.

Kadem Ekşi çok yönlülüğüyle bilinen bir isim.    Mimar ve Mühendisler Gurubu denetleme ve Genel İdare Kurulu üyesi, MÜSİAD -yapı sektör kurulu üyesi,  Girişimci İşadamları Vakfı Kurucusu, Ekşioğlu Vakfı Kurucu – Başkan vekili, Türkiye Deprem Mühendisleri Derneği Kurucusu, Jeofizik Mühendisleri Odası üyeliği, Maltepe Spor Kulübü üyeliği, Maltepe Rizeliler Derneği üyeliği, İkizdere Derneği kurucusu, ÇEKÜD Çevre Kültür Derneği çevre komisyonu üyeliği  bunlardan bazıları. 

Siyasi çalışmalarına Fazilet Partisi Maltepe İlçe Başkanlığı’nda yerel yönetimlerden sorumlu ilçe başkan yardımcısı olarak başlayan Ekşi, 1999 yerel seçimlerinde aynı partiden Maltepe Belediye Başkan adayı olarak seçime katılmış ve 2002 yılında AK Parti’nin kurulması ile birlikte tüm siyasi birikimini AK Parti’ye taşımıştı. Siyasi çalışmalarına İstanbul Maltepe’de AK Parti Danışma Kurulu üyesi ve delege olarak devam eden Ekşi’nin; AK Parti İstanbul 1’inci Bölge Milletvekilliği  aday adaylığı da mevcut. Parti içinde  sevilen bir isim olan Ekşi de tıpkı Mehmet Erikçi gibi her kesimden takdir toplayan bir isim.

1965 yılında Rize’de doğan Kadem Ekşi;  İlk ve orta öğrenimini İstanbul, Maltepe‘de tamamladı. 1990 yılında, yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayan Ekşi; eğitim hayatı boyunca çeşitli sivil toplum kuruluşları bünyesinde aktif siyasi çalışmalarda bulundu.

1991 yılında iş hayatını kısa dönem askerlik vazifesi sonrası Bayındırlık ve İskan Bakanlığı bünyesinde mühendis olarak devam ettirdi. Kamuda başlayan iş hayatı, 1993 yılında özel sektörde kurucusu olduğu Ekşioğlu Şirketler Grubu ile devam etmekte.  Yer bilimleri, mimarlık ve mühendislik alanında proje ve müşavirlik hizmetleri; inşaat alanında iş merkezleri, villa, konut yapım işlerini içeren şirketler grubunun bu faaliyetlerini kesintisiz olarak sürdürmekte olan Ekşi Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü’nde ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde siyaset bilimi üzerine akademik çalışmalar yaptı.

İlçe dışı adaylar da gündemde

Sizlere bahsettiğimiz ve temayül yoklamasında teşkilatlarda ismi en çok geçenlerin bir ortak özelliği var. O da ilçe başkan yardımcıları ve ilçe yöneticileri olmaları.

Peki AK Parti Maltepe İlçe Başkanlığına dışarıdan bir isim gelebilir mi? Ve  İl yönetimi dışından bir isim ilçe başkanı yapılabilir mi? Buna bir engel olmasa da bir kere ilçe dışı başkan olan isim de mevcut. AK Parti Maltepe seçmeni  ve tabanına hitap eden bir isimin seçilmesi parti için önemli durumda. Bakalım AK Parti Maltepe İlçe Başkanlığına kim getirilecek.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam