SON DAKİKA
reklam
reklam

Kadınlardan Anlamlı Resimler

Eklenme Tarihi: 15 Mart 2018, Perşembe - 11:00   Okunma Sayısı: 100693

İSTANBUL

Sanat Eğitimlerini Mahallelere Getiriyoruz Projesi kapsamında düzenlenen Ana Renkler Resim Eğitimleri 2010 yılında başlamış günümüzde de devam etmektedir. Resim eğitmenlerinin amacı ev hanımlarını sanatla buluşturmak ve kendilerini bu alanda ifade edebilecekleri sosyal bir ortam yaratmaktadırlar. Eğitimlerini hafta içi her gün 10 ile 17 saatleri arasında yapılmaktadır. Kursiyerler bu eğitimlerden haftada bir gün faydalanabilmektedirler. Eğitimler ilk olarak 2010 yılında ATAMEM ‘de kurulan resim atölyesinde başlamıştır. Daha sonraları ise İçerenköy Sanat Merkezi, Mustafa Saffet Kültür Merkezi ve Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültür Evi olmak üzere 4 birimde devam etmektedir. 2010-2018 yılları arasında yaklaşık 2200 ev kadını resim eğitimlerinden faydalanmıştır. Resim eğitmenleri Pembe Karakaya, Sevim Bağdatlı Çelik, Eda Cığırlı, Saniye Dönmez, Serpil Gündoğdu Yeşilırmak ve Özge Kaya’nın kurslarda ki 100’ü aşkın öğrencisinin emek ürünleri olan tablolar yıl içerisinde iki sergi ile sanat severlerle buluşacaklardır. Bu süre zarfında her yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü resim sergisi ve Sanat Eğitimleri Yıl Sonu resim sergileri düzenlenmektedir. Bu yıl ki sergi ‘’ Kadının Paletinden Yaşam Renkleri ‘’ adıyla Cemal Süreyya Sergi Salonunda 9-18 Mart tarihlerinde ve 10 ile 19 saatleri arasında sergilenmektedirler. 

Şuan sergide toplam 150 adet çalışma bulunmaktadır. Dört ayrı eğitim merkezinde bulunan her kursiyerden en az bir resim ile katılım sağlanmıştır. Kurs öğrencileri arasında çoğunluğunun ev hanımları olup farklı meslek gruplarından da emekli olan kadınlar da bulunmaktadır. En yaşlı kursiyer 83 yaşında olup en genç ise 35 yaşındadır. Sergide Kadın temasının işlenmesi özellikle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe özel olmasından dolayıdır. Serginin adından da anlaşılacağı gibi kadınların paletinden yaşam da var olan her yaşta her renkte her tarzda ve farklı biçimde kadının ifade edilişini görmekteyiz. Sanatı bir kendini, toplumu ve duyguları yansıtma biçimi olarak düşünürsek bu noktada resmin düşünce ve renklerle buluşarak özgürce kendini ifade ettiğini görmekteyiz. Sanatı bir kendini , toplumu ve duyguları yansıtma biçimi olarak düşünürsek bu noktada resmin düşünce ve renklerle buluşarak özgürce kendini ifade ettiğini görmekteyiz. Sergiyi gezenlerin özelliklede kadınların çoğu zaman resimlerde kendini bulduklarından söz ediliyor. Kurs öğrencileri bu resimleri seçerken ve yaparken renkleri, fırça vuruşları ile resimlerde kendini aramış ve aslında kendini var etme çabası içinde bulmuşlardır. Bu eğitim merkezlerinin amacı tamda budur aslında. Kadınların sanat alanında yapabilirliklerini ortaya koymak ve kendini ifade ederek ben buradayım ve varım dedirtmektir. Sergi salonunda yapılan resimlere baktığınızda uygulanan renklerde, kadınların duruşunda emeği, gücü, çabayı ve özelliklede azmi göreceksiniz. Burada çalışan eğitim veren resim eğitmenleri olarak bu anlamlı günde açılan sergide katkıları olmasından dolayı çok mutlular. Bu anlamlı günde açılan ‘’ Kadının Paletinden Yaşamın Renkleri ‘’ adlı sergi bütün sanat severlerin ilgisini çekeceğe benziyor. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: UĞUR FARUK YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam