Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-cocuklara-paylasmayi-oyuncaklarla-ogretiyorlar-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Çocuklara paylaşmayı oyuncaklarla öğretiyorlar - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Çocuklara paylaşmayı oyuncaklarla öğretiyorlar

Eklenme Tarihi: 27 Mart 2018, Salı - 11:00   Okunma Sayısı: 60916

ÇORUM

Çorum'da sosyal medya üzerinden haberleşerek her ay bir araya gelen anneler, "Maksatakas" adını verdikleri etkinlik ile çocuklarının oyuncaklarını birbirleriyle değiştirerek paylaşmayı öğrenmelerini amaçlıyor.

Kent merkezindeki Sanat Sokağı'nda 12'nci kez gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar getirdikleri oyuncakları birbirleri ile paylaşırken, anneler de evde hazırladıkları yiyeceklerle "Halil İbrahim sofrası" kuruyor.

Etkinliğin organizatörü Gülhan Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların paylaşma bilincini geliştirmek için eğlenceli bir yöntem ararken "maksatakas" adını verdikleri yöntemi bulduklarını söyledi.

Gün boyu devam eden etkinliğe ortalama 150 çocuğun katıldığını belirten Keleş, "Bugün 12'ncisini gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizin ilkine 25 civarında çocuğumuz katılmıştı ancak artık 150 çocuk katılıyor." dedi.

Maksatakas etkinliği ile tüketimi azaltıp paylaşımı çoğaltmayı amaçladıklarına dikkati çeken Keleş, çocuklara erken yaşlarda paylaşma bilincini aşılamaya çalıştıklarını vurguladı.

Annelerin evde hazırladıkları yiyecekleri de çocuklara ikram ettiklerini anlatan Keleş, şöyle devam etti:

"Hepimizin evinde birçok oyuncak var ancak çocuklarımız yine de dışarıda bir oyuncak gördüğünde onu istiyor. Biz de aralarında oyuncaklarını paylaşmaları için bu etkinliği düzenliyoruz. Oyuncakları paylaşmalarıyla çocuklarımızın hem gözü hem de gönlü doyuyor. Bunun haricinde annelerimiz tarafından hazırlanan yiyeceklerle de tam bir 'Halil İbrahim sofrası' kuruyoruz. Etkinliklerimizde ayrıca çocuk hakları, doğa bilinci gibi temalar belirleyip, bu temalara uygun oyunlar oynuyoruz."

Keleş, etkinliğe katılan çocukların hem oyuncaklarını paylaştıklarını hem de yeni arkadaşlar edindiklerini için mutlu olduklarını kaydetti.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam