SON DAKİKA
reklam
reklam

'Ahmet benim nefesim'

Eklenme Tarihi: 1 Nisan 2018, Pazar - 21:00   Okunma Sayısı: 84624

SAKARYA

Sakarya'da 15 yıl önce tesadüf eseri ziyarete gittiği yetiştirme yurdunda karşılaştığı Ahmet'in koruyucu anneliğini üstlenen Funda Deryaoğlu, hiperaktivite ve konsantrasyon problemi nedeniyle doktor tavsiyesi üzerine yüzme kursuna yazdırdığı oğlunun zaman içerisinde gösterdiği gelişme neticesinde Türkiye ve Avrupa şampiyonu olmasının mutluluğunu yaşıyor.

Adapazarı ilçesinde yaşayan iki çocuk annesi memur Funda Deryaoğlu, 15 yıl önce arkadaşıyla yetiştirme yurdunu ziyaret etti. Orada 2 yaşındaki Ahmet'i gören Deryaoğlu, çok sevdiği çocuğu yanına alıp hafta sonları bakmak istedi.

Ahmet'in bakımını 3 yıl bu şekilde üstlenen Deryaoğlu, çalıştığı için ona fazla vakit ayıramadığı düşüncesiyle çocuktan uzaklaşmak istedi fakat yapamadı.

Ne olursa olsun Ahmet'ten kopamayacağını anlayan Deryaoğlu, yaptığı başvurunun kabul olmasının ardından Ahmet'in koruyucu ailesi oldu.

Artık Ahmet ile aynı evde bir hayatı paylaşmaya başlayan Deryaoğlu, hiperaktivite ve konsantrasyon problemi olan oğlunu doktor tavsiyesi üzerine yüzme kursuna yazdırdı.

Haftanın 6 günü oğlunu antrenmanlara götüren Deryaoğlu'nun tedavi umudu, Ahmet'in ilk girdiği turnuvada Türkiye şampiyonu olmasıyla daha da arttı.

Desteğini ve sevgisini hiçbir zaman esirgemeyen anne Deryaoğlu, her geçen gün iyileşen milli yüzücü oğlunun Avrupa şampiyonu olmasıyla büyük mutluluk yaşadı.

Biyolojik evlatlarından ayırmadığı Ahmet için gece gündüz koşuşturan anne Deryaoğlu, insan hayatına değer katan, manevi doyum getiren ve mutluluk veren koruyucu aileliği herkese tavsiye ediyor.

"Ahmet olmazsa ben nefes alamam"

Funda Deryaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yıl önce tesadüfen arkadaşıyla gittiği ziyarette Ahmet'i gördüğünü anlattı.

İki biyolojik çocuğuyla yalnız yaşadığını belirten Deryaoğlu, "Aynı zamanda kamuda çalışıyorum. Ahmet'i hafta sonları almayı düşündüm. Bir hafta sonu başladım, daha sonra bu serüven 3 yıl devam etti." diye konuştu.

İlerleyen zamanlarda Ahmet ile birbirlerine çok bağlandıklarını, çalıştığı için ona ayıracak vakit bulamadığından ondan uzaklaşmak istediğini fakat bunun mümkün olmadığını dile getiren Deryaoğlu, "Kopmaya çalıştım, her hafta sonu giderken 1,5 ay hiç gitmedim. O zaman zarfı bana kabus oldu. Hep rüyalarımda onu görüyordum. 'Ne olursa olsun kopamayacağım.' dedim. Bundan 12 sene önce Ahmet'le bir yola çıktık, aynı evin içinde birlikte hayatı paylaşmaya başladık." ifadelerini kullandı.

Deryaoğlu, biyolojik çocuklarının üniversite eğitimi için farklı illere gitmesiyle 10 yıldır Ahmet ile baş başa bir hayat sürdüklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"İki çocuğum olmasına rağmen bir çocuk üzerinde sevginin bu kadar etkisi olduğunu anne olarak bilmiyordum. Ahmet'te bu sevgiyi verdikçe oluşan değişimi her adımda gözledim ve müthiş bir değişim ortaya çıktı. Evime ilk geldiğinde yaptığı davranışlardan, hırçınlıktan, agresiflikten sıyrıldı, kendini güvende hissedip kendisini teslim etmeye başladı. Tabii bu verilen sevginin sonuçlarıydı benim için. Ahmet şu anda benim nefesim. Ahmet olmazsa ben nefes alamam, benim için bir dünya olmaz gibi.

Şu anda tüm günümü, uğraşılarımı milli sporcu da olması sebebiyle tamamen onunla geçiriyorum. Ahmet için de aynı şey söz konusu çünkü baş başa yaşıyoruz. Evde ikimizden başkası yok. Diğer çocuklarım evli ve yurt dışında oldukları için çok görüşemiyoruz. Zaman zaman biz gidiyoruz, onlar geliyor ama Ahmet'in yoğun antrenman programlarından çok fırsat bulamıyoruz."

"Koruyucu aileliği herkese tavsiye ediyorum"

Ahmet'te hiperaktivite ve konsantrasyon problemi olduğunu ifade eden anne Deryaoğlu, bunları aşmak için birçok tedavi yöntemi denediklerini söyledi.

Deryaoğlu, grup sporlarına gittiklerini ancak Ahmet'in başarılı olamadığını ve çok çabuk sıkıldığını belirterek, "Tedavilerimiz devam ederken doktorumuz enerjisini atması için yüzmeyi tavsiye etti. Yüzmede de sıkıldı ama ben azimle götürmeye devam ettim. Bu arada tabii dereceler yapmaya başladı. Özel Sporcular Spor Federasyonu yarışlarına girdik. İlk girişte Türkiye şampiyonu oldu. Daha sonra yurt dışı yarışları başladı, defalarca ülkemizi temsil etti. 2016 yılında İtalya'da yapılan şampiyonada bir birincilik, iki ikincilik, iki de üçüncülük alarak Avrupa şampiyonluğunu elde etti." ifadelerini kullandı.

Ahmet'in verilen sevgiyi son damlasına kadar hak ettiğini, bunun meyvelerini almanın mutluluğunu da ayrıca yaşadıklarını vurgulayan Deryaoğlu, insan hayatına değer katan, manevi doyum getiren ve mutluluk veren koruyucu aileliği herkese tavsiye etti.

"Her şeyiyle emeği var üstümde"

Bugüne kadar birçok spor branşı denediğini ancak başarılı olamadığını belirten Ahmet ise annesinin tavsiyesiyle başladığı yüzme sporunda başarıyı yakaladığını kaydetti.

Yüzmede Türkiye ve Avrupa şampiyonluğu derecelerinin olduğunu aktaran Ahmet, çalışmalarının güzel gittiğini, haftada her gün ikişer saat çift antrenman yaptıklarını söyledi.

Milli sporcu Ahmet, koruyucu annesini çok sevdiğini dile getirerek, "Her şeyiyle emeği var üstümde. Her şeyde katkı yaptı. Avrupa şampiyonasında olmam için elinden ne geliyorsa yaptı. Her gün vaktim annemle geçiyor. Sabah akşam onunlayız." diye konuştu.

Yüzme antrenörü Yiğit Erdeniz ise Ahmet'in yoğun antrenman programı olduğunu, bunun yanında derslerine de devam ettiğini belirtti.

Avrupa'nın çeşitli yerlerinde sınıflandırma baraj geçme yarışlarının olduğunu, bunun için şubatta Danimarka'ya gideceklerini anlatan Erdeniz, "Oradaki barajları geçerek ağustos ayında İrlanda'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'na katılmak istiyoruz. Hedeflerimiz bu şekilde ilerliyor. Bunun için çaba sarf ediyoruz. Annesi sağ olsun her gün getirip götürüyor. Bu işin içerisinde çok büyük emekler var. Çok ciddi yüksek performans isteyen bir spor." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam