Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-eskisehir-osmangazi-universitesinde-silahli-saldiri-4-olu-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde silahlı saldırı: 4 ölü - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde silahlı saldırı: 4 ölü

Eklenme Tarihi: 5 Nisan 2018, Perşembe - 17:00   Okunma Sayısı: 103301

ESKİŞEHİR

Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde (ESOGÜbir araştırma görevlisi, aralarında dekan yardımcısının da bulunduğu 4 kişiyi öldürdü. 

Alınan bilgiye göre, Eğitim Fakültesinde araştırma görevlisi olan Volkan B, henüz belirlenemeyen nedenle, fakülte binasının 3. katında Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlileri Yasir Armağan ve Serdar Çağlak'ı silahla öldürdü. 

Şüpheli gözaltına alındı. 

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Volkan B. adlı bir araştırma görevlisinin Eğitim Fakültesi Dekanının odasına gittiğini, tesadüfen hocanın yerinde olmadığını söyledi.

Saldırganın burada bulunan Eğitim Fakültesi Sekreteri Fatih Özmutlu'yu silahla öldürdüğünü ifade eden Gönen, şöyle konuştu:

"Daha sonra dekan yardımcımızı, öğretim üyemizi ve bir araştırma görevlisini vurmuş. Elinde tabancayla binayı terk ettikten sonra güvenlikçiler takip etmiş, ileride de polis derdest etmiş. Dört arkadaşımızı kaybettik, başımız sağ olsun, eğitim camiası olarak bir daha böyle bir şey yaşamayız inşallah. ESOGÜ camiasına ve arkadaşlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyorum."

"Başsavcılığımız 3 savcı görevlendirdi"

Vali Özdemir Çakacak, gazetecilere yaptığı açıklamada, ESOGÜ'de üzücü bir olayın meydana geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Volkan B. adında bir araştırma görevlisi, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı, iki araştırma görevlisi ve fakülte sekreteri olmak üzere 4 kişiyi silahla öldürdü. Başsavcılığımız 3 savcı görevlendirdi ve olayın araştırması yapılıyor. Sebepleriyle ilgili olarak çok yönlü araştırma yapıldıktan sonra geniş bilgi verilecek. Şimdilik yapacağımız açıklama bu kadar. Son derece üzüntülüyüz. Başsavcılığımız olaya el koydu. Daha sonra olay aydınlandıkça gerekli açıklama yapılacaktır.''

TBMM Başkanı İsmail Kahraman: Ruh meselesi

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Osmangazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinde bir kişinin silahlı saldırısı sonucu 4 kişinin yaşamını yitirmesine ilişkin, "Ruhsatlı ya da ruhsatsız silah meselesi değil. Ruh meselesi. Hiç kimse Azrail değildir. Can alma hakkı yalnız Cenabı Allah'a aittir." değerlendirmesini yaptı.

TBMM Genel Kurulunda, grup önerileri görüşmeleri sürerken, MHP, HDP, CHP ve AK Parti Grup Başkanvekilleri söz alarak, Osmangazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinde bir kişinin silahlı saldırısı sonucu 4 kişinin yaşamını yitirmesiyle ilgili üzüntülerini dile getirdi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman da söz alarak, bütün Meclis adına üzüntülerin ifade edildiğini belirtti ve "Ruhsatlı ya da ruhsatsız silah meselesi değil. Ruh meselesi. Hiç kimse Azrail değildir. Can alma hakkı yalnız Cenabı Allah'a aittir." dedi.

Ölümün asla ve kata olmaması gerektiğini vurgulayan Kahraman, "İnşallah o noktada Türkiye'de ilerleme olur. Bir cinnetin uzantısı olsa gerek. Kadın ya da erkek, can mukaddestir. Asla ve kata cana kastedilmemesi elzemdir." diye konuştu.

Öte yandan, Genel Kurul'da, CHP'nin avukatlarla ilgili araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi kabul edilmedi.

Sağlık Bakanı Demircan'dan açıklama

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Bugün saat 14.34'te, Osmangazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nde bir kişinin silahlı saldırısı sonucu 4 kişi yaşamını yitirdi. Yaralı bir kişi, Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı." dedi.

Uyuşturucu madde bağımlılığı ve yeni bağımlılık türlerinin araştırılarak bağımlılığın nedenlerinin ve alınacak tedbirlerin tespit edilmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonunda sunum yapan Demircan, Eskişehir'deki Osmangazi Üniversitesi'nde gerçekleşen silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Demircan, saat 14.34'te, Osmangazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nde bir kişinin silahlı saldırısı sonucu 4 kişinin yaşamını yitirdiğini belirterek, olay yerine ambulansların gönderildiğini, gerekli müdahalelerin yapıldığını aktardı.

Yaralı olan bir kişinin, Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altında olduğunu belirten Demircan, silahlı saldırı sonucunda, araştırma görevlileri Yasir Armağan, Serdar Çağlak, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu ve Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın'ın hayatını kaybettiğini belirtti.

Demircan, "Bu kişiler hastaneye geldiklerinde maalesef hayatlarını kaybetmiş durumdaydılar. Saldırıyı düzenleyen kişinin de aynı fakültede görev yapan bir araştırma görevlisi olduğu iddia ediliyor. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyorum. Ailelerine başsağlığı diliyorum, sabır niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Soruşturmanın olayı aydınlatacağına inancımız tamdır"

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Eskişehir Osmangazi Üniversitesindeki silahlı saldırıya ilişkin, savcılığın açtığı soruşturmanın olayı aydınlatacağına inancının tam olduğunu bildirdi.

Saraç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde silahlı saldırı sonucu 4 akademisyenin hayatını kaybettiği bilgisini derin üzüntüyle öğrendiklerini belirtti. 

Saraç, saldırıya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Bu dehşet verici olay hepimizi derinden sarsmıştır. Saldırı neticesinde görevleri başında hayatını kaybeden kıymetli akademisyenlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabr-ı cemil niyaz ederim. Savcılığın açmış olduğu soruşturmanın olayı aydınlatacağına inancımız tamdır. Başta Eskişehir Osmangazi Üniversitesi camiası olmak üzere bütün akademik camiamızın başı sağ olsun."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam