Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-bosna-hersekli-ogretmen-ve-ogrencilerden-umraniye-belediye-baskani-hasan-cana-ziyaret-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Bosna-Hersekli Öğretmen ve Öğrencilerden Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a Ziyaret - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Bosna-Hersekli Öğretmen ve Öğrencilerden Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a Ziyaret

Eklenme Tarihi: 8 Nisan 2018, Pazar - 13:00   Okunma Sayısı: 96471

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; kardeş okul protokolü kapsamında Türkiye’ye gelen Bosna-Hersekli öğretmen ve öğrencileri  geçtiğimiz günlerde ağırladı.

Ümraniye Atakent Şehit Selçuk Paker Anadolu Lisesi ve Bosna-Hersek Gorazde Şehri Enver Pozderoviç Lisesi arasındaki kardeş okul protokolü kapsamında Bosna-Hersekli 7 öğretmen ve 23 öğrenci bir hafta boyunca Türkiye’de ağırlanacaklar.

Şehit Selçuk Paker Anadolu Lisesi ve Enver Pozderoviç Lisesi resmî gezileri kapsamında; Bosna’da birçok faaliyete imza atan ve orada 2 tane kardeş belediyesi bulunan, ayrıca öğrencilerin gezileriyle ilgili çeşitli destekler veren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ı da ziyaret ettiler. Ziyarette Ümraniye  Belediye Başkanı  Hasan Can’ın yanı sıra; Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk, Selçuk Paker Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Hüseyin Göktaş ve Yardımcısı Şebnem Kösem, Selçuk Paker Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Fatma Yıldız, Enver Pozderoviç Lisesi Müdürü Mula İmamoviç ile her iki okuldan öğretmenler ve Bosnalı öğrenciler bulundu.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’dan Fatih Sultan Mehmet’in Ahidname’si ve Boşnakça bir kitap öğrencilere hediye edildi

Misafirlerini makamında ağırlayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; öğrencilere Ahidname ve Boşnakça bir kitap hediye etti. Misafirleri ise Başkan Hasan Can’a Gorazde şehrinin en önemli yapısı olan Tarihî Drina Köprüsü ve Nehrinin kabartma sanatıyla resmedildiği bir tablo hediye ettiler. Hemen ardından ise  Can; Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde öğrencilere hitap etti.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can “Çanakkale Savaşı’na katılan Balkan Müslümanları, savaşın kazanılmasında bizim dedelerimizle beraber omuz omuza çarpışmıştır. Bizim dostluğumuz tarihten bugüne kadar sürmüştür. Bosna ve Türkiye’yi gelecekte de kardeş yapacak bağlar sizin sayenizde güçlenecek. Yaşasın Türkiye -Bosna kardeşliği”

Bosna Hersek'te Stari Grad ve Fojnica olmak üzere iki kardeş şehri bulunan ve Bosna'yla ilişkilerini her zaman canlı tutan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, misafirlerine Bosna'da, belediye tarafından yapılan etkinlikler ve çalışmaları anlattı. Bosna Fojnica’da inşa ettikleri Ümraniye Kültür Merkezi’ni anlatan ve aynısının Ümraniye’de de olduğundan, adının ise Aliya İzzetbegoviç Kültür Merkezi olduğundan da  bahseden Hasan Can, Fojnica’daki kültür merkezinin yerinin önemini anlattı.

Fatih Sultan Mehmet’in Bosna’yı fethettikten sonra, Bosna halkıyla ve din adamlarıyla imzaladığı “ din, diyanet, inanç, gelenek ve görenek serbestliği” konulu Ahidname’nin Fojnica toprakları üzerinde imzalandığından ve oradaki manastırda 553 yıl boyunca saklandığından bahseden Başkan Hasan Can, bu Ahidname’nin Ümraniye Belediyesi tarafından basıldığını söyledi ve saklandığı o manastırın tam karşısında bugün Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılan kültür merkezi olduğunu söyledi.

Burada yapılan etkinliklerden bahseden Başkan Hasan Can; kültür alışverişi açısından bu etkinliklerin önemini de anlattı. Ardından Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl Dönümünde Bosna’da yapılan programı anlatan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; “Çanakkale Savaşı’na katılan Balkan Müslümanları, savaşın kazanılmasında bizim dedelerimizle beraber omuz omuza çarpışmıştır. Bizim dostluğumuz tarihten bugüne kadar sürmüştür. Rahmetli Aliyaizzetbegoviç, o dönem Başbakanımız olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, kendisini vefatından 1 gün evvel ziyaret ettiğinde, ‘Güzel ülkem Bosna’yı sizin korumanıza emanet ediyorum’ demiştir. Bu emanet şeref borcumuzdur, bu sizin de şeref borcunuzdur. Müslüman kimliğimizi pekiştirmeliyiz. Bu konuda gençlere çok büyük görevler düşüyor. Bosna ve Türkiye’yi gelecekte de kardeş yapacak bağlar sizin sayenizde güçlenecek. Yaşasın Türkiye -Bosna kardeşliği!” diye konuşarak Türkiye -Bosna kardeşliğine vurgu yaptı.

Misafirlere Ebru sanatıyla ilgili teorik ve pratik bilgi verildi

Konuşmanın ardından misafirlere Ümraniye Belediyesi tarafından yapılan ve Çanakkale’yle ilgili ilk çizgi film olma özelliği taşıyan Çanakkale Geçilmez çizgi filmi hediye edildi ve ardından tüm misafirler Çiğdem Restoran’da ağırlandı. Sonrasında ise; Ümraniye Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Ebru çalıştayında; Bosnalı öğrenciler Ebru sanatıyla ilgili teorik ve pratik bilgi aldılar.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam