SON DAKİKA
reklam
reklam

VODAFONE İSTANBUL YARI MARATONU’NDA BİNLERCE SPORCU DAHA SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN KOŞTU

Eklenme Tarihi: 8 Nisan 2018, Pazar - 23:00   Okunma Sayısı: 90259

üm sporcuların daha sağlıklı bir yaşam için koştuğu yarı maratonda erkeklerde Etiyopyalı atlet Amdework Walelegn, 0:59:50’lik dereceyle yarışı ilk bitiren isim olurken, bu derece aynı zamanda Türkiye sınırları içinde yapılan tüm yarı maratonlarda koşulan en iyi derece olarak dikkat çekti. Kadınlarda Etiyopyalı Ababel Yeshaneh’in 1:06:22’lik derecesiyle birinci olduğu yarı maratonu Türk atlet Kaan Kigen Özbilen de 1:00:08’lik derecesiyle üçüncü tamamladı. Yarı maratonda dereceye girenlere farklı kategorilerde yaklaşık 800 bin TL’lik para ödülü verildi.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından Vodafone'un isim sponsorluğunda düzenlenen Vodafone 13. İstanbul Yarı Maratonu, 8 Nisan Pazar günü Tarihi Yarımada’da koşuldu. Dünyanın en iyi 11 yarı maratonu arasına giren ve geçen yıldan bu yana “Altın Kategori”de yer alan Vodafone 13. İstanbul Yarı Maratonu’nda 50’yi aşkın ülkeden 8 bin çipli sporcu daha sağlıklı bir yaşam için koştu. “Yarı Maraton”, “Çeyrek Maraton” ve “Business Maraton” kategorilerinde düzenlenen Vodafone 13. İstanbul Yarı Maratonu’nda 21 kilometrede erkeklerde Etiyopyalı atlet Amdework Walelegn, 0:59:50’lik dereceyle yarışı ilk bitiren isim olurken, bu derece aynı zamanda Türkiye sınırları içinde yapılan tüm yarı maratonlarda koşulan en iyi derece olarak dikkat çekti. Kadınlarda Etiyopyalı Ababel Yeshaneh’in 1:06:22’lik derecesiyle birinci olduğu yarı maratonu Türk atlet Kaan Kigen Özbilen de 1:00:08’lik derecesiyle üçüncü tamamladı.

 

 

Vodafone 13. İstanbul Yarı Maratonu’nda dereceye girenlere madalyaları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy ve Spor İstanbul Genel Müdürü Yakup Güler’in katılımıyla düzenlenen törende verildi. Yarı maratonda dereceye girenlere farklı kategorilerde yaklaşık 800 bin TL’lik para ödülü sunuldu.

 

Engin Aksoy: “İstanbul'un marka değerini ve ülkemizdeki spor sevgisini önemsiyoruz”

Tüm spor dallarına önem vermekle beraber maraton gibi geniş kitlesel katılımlı ve global nitelikli spor etkinliklerine ağırlık verdiklerini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, şunları söyledi:

 

“Vodafone olarak, İstanbul'un marka değerini ve ülkemizdeki spor sevgisini önemsiyoruz. Maratonların İstanbul'un kentlilik ve sportmenlik bilincine, dinamizmine, küresel marka değerine katkıda bulunan çok özel etkinlikler olduğuna inanıyoruz. Maraton sponsorluklarımız, aynı zamanda halkımızı spora ve sağlıklı yaşama teşvik etme misyonumuza da hizmet ediyor. Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'na bu yıl beşinci kez sponsor olduk. Binlerce sporcumuz, İstanbul’un en güzel noktalarından biri olan Tarihi Yarımada’da koşarken, hem yarı maratonun uluslararası tanınırlığına pozitif katkıda bulundu, hem de sporun sağlık üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekti. Vodafone olarak, spora bakışımızı mükemmel yansıttığı ve Vodafone değerleriyle örtüştüğü için Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nu destekliyoruz.”

 

Vodafone’dan dijital maraton deneyimi

Vodafone, bu yıl da teknolojisiyle yarı maraton organizasyonuna destek verdi. Şehrin belirli bölgelerinde kurduğu Wi-Fi alanları ile yarı maraton katılımcılarının bu hizmeti ücretsiz almalarını sağlayan Vodafone ayrıca, “Vodafone Yanımda” uygulamasından yarı maratonla ve sağlıkla ilgili bilgilere kolay erişim imkânı sundu.
 

Vodafone 13. İstanbul Yarı Maratonu Sonuçları

 

Erkekler (21,1 km)

1.Amdework Walelegn (Etiyopya) – 0:59:50

2.Asefa Tefera (Etiyopya) – 1:00:07

3.Kaan Kigen Özbilen (Türkiye) – 1:00:08

 

Kadınlar (21,1 km)

1.Ababel Yeshaneh (Etiyopya) – 1:06:22

2.Roza Dereje (Etiyopya) – 1:07:00

3.Diana Chemtai Kipyokei (Kenya) – 1:07:55

 

 

Erkekler (10 km)

1.Ougahi El Hassan (Fas) – 0:31:11

2.Celal Yardımcı (Türkiye) – 0:35:23

3.Feyzullah Dilek (Türkiye) – 0:35:32

 

Kadınlar (10 km)

1.Sılan Ayyıldız (Türkiye) – 0:38:06

2.Suzan Tunca (Türkiye) – 0:41:22

3.Taibah Alnouri (Kuveyt) – 0:41:55

 

 

Yarı maraton videosu için:

https://we.tl/KlV7lKzIRK

 

Kaynak: BÜLTEN HABERİ
Editör: BÜLTEN HABERİ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam