SON DAKİKA
reklam
reklam

Ortabayırspor Şampiyonluğu Kutladı

Eklenme Tarihi: 12 Nisan 2018, Perşembe - 10:00   Okunma Sayısı: 211316

İSTANBUL

İstanbul U19/2. Ligi 4. Grupta Yıldız Tabya ile girdiği ve son haftaya kadar puan puana geçen zorlu yarışta, Ortabayırspor ligde ilk maçta aldığı 5-0'lık avantajla şampiyonluğa uzanmıştı.

Ortabayırspor U19 grubunda şampiyon olarak bir üst lige yükselmeyi başaran tarihi başarıya ele eden  takımına şampiyonluk yemeği vererek kutladı.

Kağıthane Belediyesi Nurtepe Tesisleri'nde genç sporculara şampiyonluk yemeği organize ederek kutlayan Ortabayırspor yönetimi, günün anısına her futbolcu ve misafire üzerilerinde isimleri yazılı atkılar hediye ederek birde jestte bulundular. Ortabayır Spor Kulübü Başkanı Yenal Keleş, tüm protokolü tanıtırken, hepsine bugüne kadar ki katkılarından dolayı tek tek teşekkür etti.

Kağıthene ilçesi Nurtepe Tesisleri'nde genç futbolcular için verilen şampiyonluk yemeğine protokolde ilgi gösterdi. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane Belediyesi Spordan Sorumlu Başkan Yardımcısı Şaban Demirel, Kağıthane İlçesi Spor Müdürü Mehmet Yüksel Kızıloğlu, Kağıthane Kulüpler Birliği başkanı Hasan Cevahir, Rua İnşaat Gayrimenkul Yatırım AŞ Sahibi Ali Selçuk, Rua İnşaat Gayrimenkul Yatırım AŞ. Genel Müdürü İrfan Uçan, Dubai Merkezli Damac İnşaat Türkiye CEO'su Samim Hatipoğlu, Ortabayır Mahallesi Muhtarı Erhan Özbak, Kağıthane Spor Merkezi Tesis amiri Tarık Kaya, Ortabayır Spor Kulübü eski Başkanları Orhan Polat ve Enver Şahin  kutlama programında yer alan başlıca isimlerdi .

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç " İnşallah diğer kategorilerde de kulübünüze başarılar diliyoruz. Çok başarılı olan kulüplerimiz var Ortabayır Spor Kulübü'de bunlardan bir tanesi. Ortabayırspor'un profesyonel futbolculuk yaşamı olan, bulunduğunuz noktadan katedilecek yolun sonuna kadar bu işin içinde olmuş genç bir başkanınız var. Bu sizin için çok büyük bir şans, önemli bir örnek, kendisine teşekkür ediyorum. "

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç sporculara ve misafirlere hitaben yaptığı konuşmasında ise takımın başkanı Yenal Keleş’in spordan gelen profesyonel  bir isim olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi;  "Spor çok önemli, kitleleri birleştiriyor, kaynaştırıyor, sevgiyi, saygıyı, çalışmayı, dayanışmayı öğretiyor. Sporun içerisinde de olmak gerçekten çok keyifli, şampiyonluklar geldiğinde dahada bir başka anlam taşıyor. Ortabayırspor'un profesyonel futbolculuk yaşamı olan, bulunduğunuz noktadan katedilecek yolun sonuna kadar bu işin içinde olmuş genç bir başkanınız var. Bu sizin için çok büyük bir şans, önemli bir örnek, kendisine teşekkür ediyorum. Ortabayırspor'a gönül vermiş, burada yöneticilik yapmış tüm başkanlarımıza teşekkür ediyorum.

Spor önemli, bizde belediye olarak çocuklarımıza, gençlerimize, yetişkinlerimize de güvenli alanlar oluşturmak için gelirlerimizin tam % 25'ini spora ayırıyoruz. Bunlar açık/kapalı spor alanları, kültür merkezleri, sosyal alanlar, buralarda çocuklarımızı gençlerimizi birinci güvenli alanları evleri, ikinci güvenli alanları okulları üçüncü güvenli alanları olarak da Kağıthane belediyemizin tesislerini oluşturuyoruz. Yetişkinlerimiz içinde durum farklı değil onlarında birinci güvenli alanları evleri, ikinci güvenli alanları işyerleri ve üçüncü güvenli alanlar ıda belediyemizin tesisleri, bu şekilde gençlerimizi, yetişkinlerimizi güvenli alanlarda tutmaya çalışıyoruz. 

Bu alanlar içerisinde de bizim en çok gördüğümüz, mutlu olduğumuz, memnun olduğumuz bölümlerden biriside spor kulüpleri. 30 tane spor kulübümüz var Kağıthane’de her birisi çalışma kapasitelerine göre 100, 200, 300, 400 tane gencimize sahip çıkıyor. Hem onları çevredeki olumsuzluklardan etkilenmesini önlüyor, hem de onların birer iyi sporcu olarak, centilmen birer genç olarak, geleceğe hazırlanmasını sağlıyorlar. O açıdan kulüplerimize teşekkür ediyoruz. Bütün mesele çocuklarımıza sahip çıkmak, onlara iyi bir gelecek oluşturmak. Kültürde, sanatta, eğitim de ve sporda güzel bir gelecek oluşturmak. İşte bunu da Ortabayır Spor Kulübümüz gerçekleştiriyor. 

Sizlerde aynı zaman da sportif olarak da önemli ve güzel bir başarı elde ettiniz, sizleri tebrik ediyorum. Hem sizi hem antrenörlerinizi tebrik ediyoruz. Başarılarınızın sürekli olmasını diliyoruz. İnşallah diğer kategorilerde de kulübünüze başarılar diliyoruz. Çok başarılı olan kulüplerimiz var Ortabayır Spor Kulübü'de bunlardan bir tanesi, tekrar başarılar diliyoruz. Delikanlı santraforumuz Kayserispor'a transfer olacakmış, çok memnun oldum. Aramızda hem profesyonel ligler de hem de milli forma altında bizleri temsil edecek gençlerimizi görmek bizleri çok mutlu edecek. Bu formaları mutlaka giyeceğinize inanıyorum. Biliyorsunuz Kağıthanemizden çokça milli formayı giyen gençlerimiz var, yetişkinlerimiz var. Sizleri de oralarda gördüğümüzde çok daha fazla gurur duyacağız, çok daha fazla mutlu olacağız. Bunu da başaracaksınız tebrik ediyorum sizleri yolunuzun açık olmasını diliyorum. "

Ortabayırspor’lu oyuncular kupayı Fazlı Kılıç'ın elinden aldılar

Zorlu geçen sezonun sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyen Ortabayırspor, şampiyonluk kupasını Kağıthane Belediye Başkanı  Fazlı Kılıç'ın elinden aldı. Genç futbolcuları başarılarından dolayı tekrar kutlayan Fazlı Kılıç ise  "Başarılarınızın devamını diliyorum. Hedef milli forma olmalı." dedi.

Ortabayır Spor Kulübü eski başkanlarından  Orhan Polat " Ortabayır Spor Kulübü olarak maalesef tabelamızdan başka bir şey kalmamıştı . Kulübün son yıllarda geldiği durumdan fazlaca rahatsız olduğumuzu dile getirerek taşın altına elimizi sokmanın zamanı geldiğini düşündük ve 2016 yılında bunu yapmak için kolları sıvadık. "

Ortabayır Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanlarından Orhan Polat ise  köklü kulübün son dönemdeki yeniden çıkışını ise yaptığı konuşmasında şu şekilde anlattı. 

" Ortabayır Spor Kulübü olarak son yıllara gelinirken kulübümüzün adından başa hiçbir şeyi kalmamıştı. Bizler 30 yıla yakın bir zamandır bu kulübe hizmet veren insanlar olarak, kulübün son yıllarda geldiği durumdan fazlaca rahatsız olduğumuzu dile getirerek taşın altına elimizi sokmanın zamanı geldiğini düşündük ve 2016 yılında bunu yapmak için kolları sıvadık. O zaman genç kardeşlerimizi çağırdık ve dedik ki 'gençler siz başkan olun bizi size her zaman maddi manevi yanınızda olalım destekçiniz olalım.' O zaman ki genç arkadaşlarım bugün başkan ve başkan yardımcısı olan kardeşlerim 'Hayır ağabey sen bizim ve diğer büyüklerimiz bize ağabey olun biz bu kulübü birlikte ayağa kaldıralım. Sonra biz hazır olduğumuzda yönetimi sizden isteriz.' dediler. 

Biz bu koşullarda kongre yaptık ve kongre sonrası ilk toplantımızı yapacağımız zaman bizi büyük bir sürpriz bekliyordu. Kulüpte bir baktık ki bu gençler ve anneleri, babaları, velileri karşımıza dikildiler. Bu kulüpten hiç bir şey olmaz, biz bu kulüpten gitmek istiyoruz. Tabii biz şok olduk bir anda, gençler bizi bir dinleyin diyoruz ama tabii gençler bizi dinlemiyor, aileler bizi dinlemiyor haklılar. Ortabayır Spor Kulübü denen bir şey kalmamıştı. Hatta maçlara aileleri vasıtası ile çıkar hale gelmişlerdi. İki hocamız vardı, onlarda bu çocuklarımızdan nemalanır hale gelmişlerdi. Bu çocuklardan aidat alarak hayatlarını idame ettiriyorlardı. Biz kendimizi anlatmaya çalıştık tabii velilere, bizim yeniden yapılandığımızı ve en yakın zaman da layık olduğumuz yere geleceğimizi söyledik. Eğer söylediklerimizi yapamazsak gelin bizden hesap sorun dedik. Ama o günkü şartlarda hem çocuklar hem de veliler ayak direttiler ve gitmek istediklerini söylediler. 

Baktığımızda o gün ki şartlarda 2016 sonunda bir tane futbolcumuz yoktu. Bizde yönetim kurulu olarak bir karar aldık, saha orada sahaya antrenmana çıkın ya da lisanslarınızı vermeyeceğiz, böyle bir rest çekmek zorunda kaldık. Sporcularımızı sahaya davet ettik. Bu kardeşlerimiz başlangıçta 7 kişi ile geldiler, sonra haftalar geçtikçe 18 kişiye 20 kişiye çıktılar. 

2016'nın sonlarına doğru bir gün toplantı yapıyoruz, Yenal ile Necmi başkanım dediler senin bir sözün vardı. Hazır olduğunuzda bize hazırız deyin demiştiniz. Biz hazırız başkanım yönetimi devralmak için dediler. Kafamızda projeler var, eğer uygun görüyorsanız biz yönetimi almak istiyoruz. Zaten bizimde hedefimiz bu gençlere yönetimi teslim etmek ama her türlü maddi ve manevi anlamda da yanlarında olmak istiyorduk. Büyük bir mutlulukla yönetimi gençlerimize teslim ettik. Ne kadar isabetli bir karar verdiğimizi şimdi size burada göstereceğim. 

2016 yılında elimizde hiç sporcumuz yokken U11 dahil A takıma kadar 9 yaş kategorisinde eksiksiz lige katılım gösterdik. O gün kulüpten ayrılmak isteyen işte bu gençler, bu gördüğünüz gençler son iki senedir üst üste kulübümüze iki tane şampiyonluk yaşattılar. İlk senelerinde namağlup şampiyon oldular, bu sene de sadece bir mağlubiyet ile sezonu şampiyonlukla tamamladılar. Biz her zaman çocuklarımıza destek olmaya söz verdik, bu kulüpten bir profesyonel kulübe gidecek futbolcumuz olursa biz onu kendi elimizle götürürüz. Bu konuda hiç bir zorluk çıkarmayacağımız gibi destekçisi oluruz." 

 

 

 

Kağıthane Kulüpler Birliği Başkanı Hasan Cevahir Ortabayır Spor Kulübü’nun tarihi başarısını söyle değerlendirdi.  “Bir vizyon koyarak gelmişler buraya, Yenal kardeşimizle ilk tanıştığımızda konuşmaları biraz ütopik gelmişti bana, uçuk gelmişti. Bugün ben burada o konuşmaların bugün geldiğimiz noktada gerçek olduğunu görmenin hazzı ile kendisinden özür diliyorum.” 

Kağıthane Kulüpler Birliği Başkanı Hasan Cevahir  ise gecede konuşan bir başka önemli  isimdi. Cevahir Ortabayır Spor Kulübü’nün başkanı  Yenal Keleş ile ilk tanıştığında hayalperest diye baktığını ancak bir vizyon koyarak bu noktaya kadar geldiklerini  söylerken, takımı da şu sözlerle kutladı.

“Programa geç katıldığım için hepinizden özür dilerim. Malum İstanbul trafiği ne kadar ayar yapsanız da sizi yanıltıyor. U19 takımının şampiyonluğu vesilesi ile burada toplandık, bu sebeple ilk önce genç kardeşlerimizi canı gönülden kutluyorum. Ben konuşurken bazı arkadaşlarımız alınıyor, eski yönetici arkadaşlarımızda burada. 

Ama Ortabayırspor'un bir dönemler bir kategori ile liglere katıldığı hatta katılamadığı noktadan biraz önce Orhan başkanımızın bahsettiği tüm kategorilerde lige katılan bir noktaya gelmek bir camia için çok önemli bir şeydir. Ben burada emeği geçen tüm arkadaşlara , bu zamana kadar Ortabayırspor'a hizmet etmiş tüm insanlara, vefat etmiş olan varsa onları rahmetle anıyorum. 

Yenal Başkan önderliğindeki yönetim kuruluna huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bir vizyon koyarak gelmişler buraya, Yenal kardeşimizle ilk tanıştığımızda konuşmaları biraz ütopik gelmişti bana, uçuk gelmişti. Bugün ben burada o konuşmaların bugün geldiğimiz noktada gerçek olduğunu görmenin hazzı ile kendisinden özür diliyorum. Sıkıntı yok, lafımı söylerim ama özür dilenmesi gereken yerde de özrümü de dilerim. O anlamda  bu kardeşlerimize ben Kulüpler Birliği başkanı olduğum süre içerisinde, bunlarda burada görev yaptığı müddetçe elimizden ne geliyorsa desteklerimizin eksilmeyeceğini söylemek isterim. Ortabayır camiasında bu kardeşlerimize destek olacaklarına inanıyorum. Bu kardeşlerimizi de bu güzel paylaşımları ve başarıları için alkışlıyorum."

Ortabayır Mahallesi Muhtarı Erhan Özbak “Ortabayır Mahallesi Muhtarı olarak sizinle gurur duyuyorum Hep beraber Ortabayır'ı çocuklarımızı gençlerimizi sporla buluşturmanın sokaktan uzaklaştırmanın gayreti içindeyiz” 

Ortabayır Mahallesi Muhtarı Erhan Özbak ise yaptığı teşekkür konuşmasında ise takımı tebrik ederken, emeği geçenlere teşekkür etti ve gençlerimizi sporla buluşturmanın sokaktan uzaklaştırmanın gayreti içinde olduklarını belirterek şunları söyledi .

"Ortabayır Mahallesi Muhtarı olarak sizinle gurur duyuyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Özellikle burada bu organizasyonda emeği geçen başkanımıza, değerli yönetimine, Kulüpler Birliği başkanımız Hasan Ağabeyimize ve mahallemize, mahallemizin ihtiyaçlarına, yetimine öksüzüne ve kulübümüze destek olduğu için açık yüreklilikle söylüyorum, Rua Gayrimenkul yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Hep beraber Ortabayır'ı çocuklarımızı gençlerimizi sporla buluşturmanın sokaktan uzaklaştırmanın gayreti içindeyiz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum." 

Rua Gayrimenkul Genel Müdürü İrfan Uçan’dan ise Ortabayır Spor Kulübü’ne teşekkür mesajı “Kulübümüzün ve gençlerimizin bu başarısı bizi gururlandırdı.”

Takıma sponsor olan Rua Gayrimenkulün Genel Müdürü olan  İrfan Uçan ise elde edilen başarının kendilerini gururlandırdığını söyledi ve şu cümleleri kullnı   "Öncelikle belirteyim, biz Rua Gayrimenkul olarak mahalleyi benimsedik, mahallenin bir unsuru olmaktan, mahalleli olmaktan gurur duyuyoruz. Kulübümüzün ve gençlerimizin bu başarısı bizi gurulandırdı. Desteğimiz zaten o normal birşey, bu mahalle için güzel şeyler yapacağız ve hep beraber yapacağız. Bu başarınızda bizimde bir nebze katkıda bulunmamıza vesile oldunuz. Onun için hepinize tekrardan ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepinizle gurur duyuyoruz, çok teşekkür ederim." dedi.

Kutlama sporculara yöneticiler, eski yöneticiler ve misafirler tarafından tek tek madalya takılması ile sona erdi.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam