SON DAKİKA
reklam
reklam

'Esma'yı Allah'ın mucizesi olarak seviyorum'

Eklenme Tarihi: 15 Nisan 2018, Pazar - 22:00   Okunma Sayısı: 200610

SAKARYA

Sakarya'da yaklaşık bir yıl önce SMA (Spinal Müsküler Atrofi) hastası 8,5 aylık evlatları Eymen'i kaybetmenin acısını yaşayan Metin ve Neziha Çapkın çiftinin yüzü, dünyaya gelen kızları Esma ile gülmeye başladı.

Sakarya'da yaklaşık bir yıl önce Metin (33) ve Neziha Çapkın (32) çiftinin ilk bebekleri olan ve 6,5 aylıkken doktorlar tarafından "Tip1 Spinal Müsküler Atrofi (SMA) - Gevşek Bebek Sendromu" teşhisi konulan Eymen'in tedavisi için yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanya kapsamında yardımseverlerin de desteğiyle ihtiyaç olan 4 ilaçtan 2'sinin parası toplandı ancak 8,5 aylık Eymen bebek, doktorların tüm müdahalesine rağmen 22 Mayıs 2017'de hayata gözlerini yumdu.

Eymen bebeğin vefatıyla büyük üzüntü yaşayan acılı aile, o gün ikinci bebeklerinin olacağı müjdesini aldı. Çapkın çifti, 4,5 ay önce dünyaya gelen kızları Esma'da SMA hastalığı olup olmadığına ilişkin gerekli tetkikleri yaptırdı. Esma bebekte SMA hastalığıyla ilgili herhangi bir bulguya rastlanmaması ailenin yüzünü daha güldürdü. 

"Destek veren herkese minnettarım"

Baba Çapkın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SMA hastalığı nedeniyle tedavi gören 8,5 aylık oğlu Eymen'i çok mücadele etmelerine rağmen yaklaşık 1 yıl önce kaybettiklerini anımsattı.

Evlat acısının bir baba için tarif edilemez olduğunu vurgulayan Çapkın, "Öyle büyük acının ardından böyle güzel bir kızımız oldu. Sağlıklı çok şükür. Bütün testleri sonuçlandı. SMA ile alakalı hiçbir bulguya rastlanmadı, Allah'a şükürler olsun taşıyıcı bile değil. Rabbim bütün evlat sahibi olmak isteyenlere sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah. Bu hastalıkla mücadele eden yavrularımıza Rabbim şifalar versin." diye konuştu.

Çapkın, SMA hastalığıyla mücadelenin çok zor olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"İnşallah devletimiz bu ilacın devamını onlara verecektir. Bu hastalığın ileride inşallah cerrahi müdahalesi de çıkacaktır. Fizyoterapi ve rehabilitasyon olarak daha iyi yerlere gelecektir. Çocuklarımız bunları aldıkça, bu ilaca daha çok ulaştıkça inanıyorum ki onları daha iyi günler bekliyor. SMA hastası bir çocuğumuz 5 saat cihazdan ayrı kalmış, 5 saat çok önemli bir başarı. Bizim için çok umut vadeden bir gelişme. Antalya'da yaşayan Arife bebek adına çok sevindim. Gerçekten çok mutlu oldum, gözlerim doldu. İnşallah onların da Allah'ım yar ve yardımcısı olsun. Bizim yaşadığımız acıyı inşallah yaşamazlar. Zor günlerdi, elhamdülillah atlatmaya çalışıyoruz."

Eymen için başlatılan kampanyaya en büyük desteği Sakaryaspor camiasının verdiğini anımsatan Çapkın, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kulüp Başkanı İsmail Gürses, taraftar grubu "Tatangalar", tribün liderleri, sivil toplum kuruluşları, diğer kulüpler, yardımsever insanlara, akraba ve tanıdıklarına teşekkür etti.

Bu ülkede birçok şeye yatırım yapıldığını, en çok yatırım yapılması gerekenin insan sağlığı olduğunu vurgulayan Çapkın, "SMA'lı çocuklar, çok akıllı çocuklar. Bunu bilim söylüyor, sadece bu çocuklarda kas hastalığından dolayı bir hareketsizlik var. O yüzden umut ediyorum ki devletimiz bu çocuklara daha çok sahip çıkacak, bunları bir şekilde hayatta tutmaya çalışacak. İnşallah o güzel günleri Allah ömür verirse hep beraber göreceğiz. SMA'lı ailelere Allah'tan kolaylık diliyorum." diye konuştu.

Çapkın, yaşanan acılardan sonra Esma bebeğin hayatlarına girdiğini anlatarak, "Ben onu Allah'ın mucizesi olarak seviyorum çünkü Esma'nın dünyaya gelecek olduğunu Eymen'in vefatında öğrendik. Çok şükür kucağımızda. Böyle şirin, minik bir kızımız oldu. Sağlıklı elhamdülillah." ifadelerini kullandı.

"Eymen olmasaydı böyle bir kampanya olmayacaktı"

Allah'tan gelen her şeye razı olduğunu vurgulayan Çapkın, şunları kaydetti:

"Razı olacağız ki O da bizden razı olsun. 'Ol' der oluruz, 'öl' der ölürüz. Her şeyin sahibi Allah-u Teala. O verdi, O aldı. İnşallah Eymen'im ilaca ulaşmaları adına diğer kardeşlerinin yolunu açmıştır. Eymen olmasaydı böyle bir kampanya olmayacaktı, böyle bir gündem oluşmayacaktı."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam