SON DAKİKA
reklam
reklam

Gazeteci Hıncal Uluç hakkında takipsizlik kararı

Eklenme Tarihi: 2 Aralık 2015, Çarşamba - 09:00   Okunma Sayısı: 67763

İSTANBUL

Gazeteci-yazar Hıncal Uluç hakkında, bir televizyon programında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a hakaret ettiği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında takipsizlik kararı verildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu savcısı Levent Kandemir tarafından verilen takipsizlik kararında, Aziz Yıldırım'ın, Hıncal Uluç'un 31 Ağustos'ta katıldığı bir televizyon programında kendisine hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu aktarıldı.

Suç duyurusu kapsamında soruşturma başlatıldığı anımsatılan takipsizlik kararında, şüpheli Uluç'un alınan ifadesinde, 30 Ağustos tarihinde Antalyaspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçın ardından, Yıldırım'ın yaptığı açıklamalara ilişkin Vatan gazetesinde Önder Gülen imzasıyla yayınlanmış haber hakkında yorumda bulunduğunu anlattığı belirtildi.

Kararda, Uluç'un ifadesinde, söz konusu habere ilişkin kamuoyunun haber alma ve basının haber verme hakkı çerçevesinde eleştiri ve değerlendirme yaptığını, alenileşen haberi mesleki bilgisi, ifade özgürlüğü ve eleştiri hakkı kapsamında gazeteci sıfatıyla kamuoyuyla paylaştığı, Yıldırım'a hakaret etme ve aşağılama gibi bir kastının olmadığı şeklinde beyanda bulunduğu bildirildi.

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam