SON DAKİKA
reklam
reklam

AK Parti Maltepe’de Mehmet Erikçi Dönemi

Eklenme Tarihi: 20 Nisan 2018, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 201729

İSTANBUL

AK Parti Maltepe 6. Olağan Kongresi’nde  yeni ilçe başkanını seçti. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Maltepe Müzahir Sille Spor Kompleksi ‘nde gerçekleşen kongrede tek listeyle seçime katılan Mehmet Erikçi, ilçe başkanlığına seçildi.
Kongreye katılanlar arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş ve Erol Kaya, AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti İlçe Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti delegeleri  ile çok sayıda partili vardı.
Cumhurbaşkanı  ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip  Erdoğan  “ Maltepe’nin 1994’ten bu yana değişimini en yakından bilenlerdenim. Maltepe referandumda yüzde 37’lik oranla maalesef sınıfta kaldı. Maltepe’de en azından sonuç tam tersi olmalıydı. AK Parti olarak Maltepe’de geçmişte belediye başkanlığı kazanmış partiyiz. Bu sonuç bize yakışmadı“ dedi.
AK Parti Maltepe İlçe Kongresinin yapıldığı kongreye katılmadan önce halka seslenen Recep Tayyip Erdoğan, görevde oldukları 16 yıldır hizmette mümkün olduğunca kusur etmemeye çalıştıklarını söyledi. Hedeflerinin; Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak olduğunu belirten Erdoğan, 16 yılda  ülkeyi  3,5 kat büyüttüklerini hatırlatarak şöyle devam etti: 
“Göreve geldiğimizde 3 bin 400 dolar olan kişi başına milli gelirin bugün 11 bin dolara çıktı. Göreve geldiğimizde 36 milyar dolar ihracatı olan Türkiye'nin bugün 160 milyar dolar ihracatı var. Üretime yönelik, bir ihracatı yapabilir misin? Var ki üretim ihraç edebiliyorsun. Olmasaydı bunu yapamazdın ama biz bunu yapıyoruz. Bugün savunma sanayinde, elhamdülillah kendimizi savunabilecek ürünlere sahibiz. Bunlar öyle kolay kolay olmadı. Zırhlı taşıyıcılardan tutunuz, hamdolsun MP'lere varıncaya kadar, insanlı silahlı, silahsız hava araçlarına varıncaya kadar, bunları üreten bir Türkiye var? Bunları nereye koyacaksın? Bunlar ne işe yarıyor? Göreve geldik, bizim IMF'ye olan borcumuz neydi? Düşünün 23,5 milyar dolardı. 2013 senesine geldik, IMF'ye borç kaldı mı? Sıfırladık. 'Üreten ekonomi yok.' diyenler, elinize dilinize dursun? Üreten ekonomi olmasaydı sen IMF'ye olan borcu sıfırlayabilir miydin? Bugün 'Ekonomi kötü.' diyenler. İşte alın size bir rakam. Bu kadar basit. Merkez Bankası'nın döviz rezervi 27,5 milyar dolardı ama şimdi 120 milyar dolara ulaştı. Nereden nereye... Çalışıyoruz ya. Bay Kemal çalış senin de olsun ama olmaz. Şimdi Bay Kemal tapusuz yerlere tapu dağıtacakmış. Nerede bunlar ya? Cebinde mi neyi dağıtıyorsun? Bunlar hep böyle zaten hayatları boyunca dağıttılar. Kimi? Kendilerini dağıttılar, kendilerini."
Hemen sonrasında partisinin Maltepe 6. Olağan Kongresi’nde konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan sözlerine “ Maltepe’nin 1994’ten bu yana değişimini en yakından bilenlerdenim“diyerek başladı ve referandumda sonucu hiç beğenmediğini şu cümlelerle belirtti. “Maltepe referandumda yüzde 37’lik oranla maalesef sınıfta kaldı. Maltepe’de en azından sonuç tam tersi olmalıydı. Hep ne dedik, aşk ile çalışan yorulmaz dedik. AK Parti olarak Maltepe’de geçmişte belediye başkanlığı kazanmış partiyiz. Bu sonuç bize yakışmadı” 
İstanbul’un nüfusunun 15 milyona ulaştığını söyleyen  Erdoğan kentte hayata geçirdikleri çalışmaları sıraladı ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na yüklenerek şunları söyledi, “Marmaray’a biniyorsunuz değil mi? Binmeyenler var mıdır? Bay Kemal binmiyordur ya. Avrasya Tüneli’ni kullandık değil mi? Niye Avrasya Tüneli? Çünkü ecdadımız Fatih, gemileri karadan yürüttü. Biz de dedik ki ‘Dedemiz Fatih gemileri karadan yürüttüğüne göre biz de denizin altından raylı sistemi de yaparız, otomobilleri de denizin altından yürütürüz.’ Çünkü bize yakışan odur ve bunu başardık” diye konuştu.
Erdoğan, yerel seçimlerde  Maltepe Belediyesi’ni de yeniden almak istediklerini söyledi. 
Seçime tek liste ile giren ve görevi Ümit Çoban’dan devralan Mehmet Erikçi, salonda tezahüratlarla karşılandı AK Parti Maltepe İlçe Başkanı adayı Mehmet Erikçi 326 delegenin 322 oyunu alarak Ak Parti Maltepe İlçe Başkanı oldu.
Seçildikten sonra bir teşekkür konuşması  yapan Ak Parti Maltepe İlçe Başkanı  Mehmet Erikçi şunları söyledi; 
“Partimizin kurulduğu günden beri Maltepe’de bir bayrak yarışı var. Bu süreç 15 Nisan bugün itibariyle Cumhurbaşkanımızın da katılımıyla tarafımıza  bayrak yarışı olarak  tevdi edildi. Bu tevdi ederken bu onayı veren siz delegelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugüne kadar  partimizin hukukunu, davasını, daha ilerilere taşıyan başkanlarımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ümit başkandan aldığımız bayrağı ilerilere taşımak  içinde 38 kişiyle birlikte kurduğumuz yönetimimizle  gece gündüz çalışıp 2019 seçimlerini kazanıp sonrasında da 1 Kasım Cumhurbaşkanlığı seçimiyle taçlandırmak istiyoruz. Maltepe’mize hayırlı olsun diyorum” diyerek teşekkür etti.
Mehmet Erikçi’nin başkan oluğu ve önümüzdeki seçimlerinde  AK Parti’yi  ilçede taşıyacak yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu:
Barış Özhan Çavuşoğlu
Davut Yavuz
Deniz Özbek
Döndü Bilgin
Fatih Binici
Filiz Güngör Çelebi
Funda Şavik
Gürkay Durmuşoğlu
Hasan Koç
Hasan Yılmaz
İlhan Saygılı
İsmail Hakkı İçoğlu
Merve Satan
Muhammed Emin Memiş
Murat Şahin
Özkan Güzel
Resul Gürsoy
Selahattin Ölmez
Sercan Şeneroğlu
Sevilay Köz
Sevinç Gülakdere
Süfyan Helvacıoğlu
Süreyya Aslan
Zekirye Yavuz Kinsiz

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam