SON DAKİKA
reklam
reklam

Gönülden süzülen nağmeler dile geldi

Eklenme Tarihi: 27 Nisan 2018, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 131755

Çalışmalarını Küçükyalı’da Ahmet Baykan’ın başkanlığını yaptığı MAÇEV Vakfı’nda gerçekleştiren Aşk-ı Musıki Topluluğu “Gönülden süzülen Nağmeler” konseriyle gönülleri fethetti.
Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki konserde gönülden süzülen nağmeler dile geldi ve sanatseverlere musıki dolu bir gece yaşattı.
Udi bestekar, söz yazarı koro şefi Handan Metin’in yönetimindeki Aşk-ı Musıki Topluluğu konserin ilk bölümünde Muhayyer Kürdi makamında eserler seslendirdi. 
Sözleri Fuat Edip Baksı’ya güftesi Selahattin Pınar’a ait Bakışı Çağrır Uzaktan’la başlayan konserin ilk bölümünde sırasıyla Avni Anıl’ın Unutulmuş ne varsa sevgiden kalan, Zeki Müren’in Yaşamak zevki verir ruhuma sonsuz kederim, Ali Erköse’nin Viran olan kalbimde sevgilimi özlerim, Yusuf Nalkesen’in Hani o bırakıp giderken seni, Erol Sayan’ın Kadehinde zeih olsa ben içerimn bana getir, koro şefi Handan Metin’in Yine yalnız kalırsın, Teoman Alpay’ın Yalnız kalan ruhumum acısı çok derindir, Yıldırım Gürses’in Sarsam seni gül dudaklım ve Gündoğdu Duran’ın Ankara rüzgarı isimli eserleri seslendirildi.
İkinci bölümde çeşitli makamlardan eserler yer aldı.
Seslendirilen eserler, Bu yıl da böyle geçti (Münir Nurettin), Aşkımız bir günde bitmiş olamaz (Cem Adalı), Söyle naz mı bu kaş çatış (Yusuf nalkesen), Güzel bir göz beni attı bu derin sevdaya (Osman Nihat Akın), Yıllar Ne çabuk geçti (Bimen Şen), Mademki gidiyorsun bırakıp burda beni (Muzaffer İlkar), Zamanı varki her bezmin anarsın  (Klarnetçi İbrahim Efendi), Sensiz kalan ömrümde (İrfan Özbakır), Sevmekten kim usanır (Teoman Alpay), Batan gül kana benziyor (Sadettin Kaynak), İşte seni seven benim), Yoruldu bak artık gönlüm (Handan Metin), Seninle dile geldi yazılmamış heceler (Turan Taşan), Bu gece rahat uyurum (Hüsnü Üstün)
Konserde koroya eşlik eden sazlar şunlardı; (Udlar Metin Marabulut, Ebru Yılmaz, Kemanlar İlhan Baykan, Ali Kaya, Kanun Emin Esen, Ritim Sadiye Baykan, Muammer Kaya.
Solistler: Ayda Durukan, Belma Kızılbudak, Elif Çiğdem Kurt, Ebru Demirvücut, Fatma Çatar, Fatma Çekmiş, Filiz Aslan, Gülay Kahraman, Güzide Erkin, Hacer Aydın, Hediye Meftaoğlu, Hülya Altuntaş, Ümran Özgen, Nezahat Özkefeli, Sevgi Cihaner, Sevgi Akyar, Sevim Eren. Yasemin Uz,
Aziz Akdağ, Azad Akdağ, Bülent Çimentepe, Cemal Değerli, Deniz Gülmez, İbrahim Bencoşar, İsa Ertuğrul, İzzet Süleymanoğlu, Kartal Acar, Levent Çelimli, Tamer Önel, Yusuf Tufan ve Murat Aydın.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam