SON DAKİKA
reklam
reklam

Maltepe’de 23 Nisan Coşkusu

Eklenme Tarihi: 29 Nisan 2018, Pazar - 01:00   Okunma Sayısı: 74117

Tüm Türkiye’de coşkuyla kutlanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı münasebetiyle tüm dünya çocuklarına armağan edilen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Maltepe´de  de coşkuyla kutlandı.

İlçedeki kutlamalara; Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı,  AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz,  23. Motorlu Piyale Alay Komutanı Albay Ahmet Yalçın İskender, AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Mehmet Erikçi, Maltepe MHP Başkanı Mesut Kamburoğlu, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Aytaç Arslan, bazı kurum müdürleri, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

Maltepe Milli Eğitim Müdür Vekili Aytaç Arslan  “Her çocuk bir gelecektir, Türk Milletinin umududur. Bugün bütün gayemiz, hedefimiz, çabamız kendimizden önce çocuklarımız için daha yaşanılabilir daha müreffeh daha huzurlu ve daha güçlü bir Türkiye inşa etmek olmalıdır. “

Maltepe Küçükyalı Elginkan İlkokulunda  düzenlenen ve  saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende  önce ilçe Milli Eğitim Müdür Vekili Aytaç Arslan, günün anlam ve önemini belirtir bir konuşma yaptı.

Arslan, 23 Nisan  1920 yılının milletimizin istiklali ve milli egemenliği için bir dönüm noktası olduğunu belirterek şunları söyledi ‘Bu tarih kurtuluş mücadelemizin sembolü ve Büyük Millet Meclisinin kuruluş tarihidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı meclisimizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek milli bayramdır.

Unutulmasın ki her çocuk bir gelecektir, her çocuk Türk Milletinin umududur. Bugün bütün gayemiz, hedefimiz, çabamız kendimizden önce çocuklarımız için daha yaşanılabilir daha müreffeh daha huzurlu ve daha güçlü bir Türkiye inşa etmek olmalıdır. ’

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz:  “Huzurlu ve güvenli bir gelecek bırakmanın mücadelesini veriyoruz . Biliyoruz ki bu mücadele yalnızca Türkiye Cumhuriyetinin mücadelesi değildir. Tüm mazlumların zalime başkaldırısı, tüm halk yoldaşlarının batıla karşı mücadelesidir. Kendi evlatlarımızla birlikte bölgemizin ve dünyanın tüm çocuklarına huzurlu ve müreffeh bir gelecek bırakmak için tüm gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.”

Daha sonra kürsüye gelerek  “Bu müstesna günün, ülkemiz, milletimiz ve çocuklarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum”  diyerek konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ise törende şu konuşmayı yaptı

“İstikbal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin Banisi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. 23 Nisan 1920, vatanımızın dört bir tarafından işgal edildiği, milletimizin yok olmanın eşiğine hayati bir dönemde, Türk Milletinin yeniden dirilişinin, silkinişinin, şahlanışının timsalidir.

 

Ülkemizin şanlı kurtuluş mücadelesin yürüten Gazi Meclisimiz 15 Temmuz hain girişiminde de tarafını göstermiş, şanlı sayfalarına yenisini eklemiştir.

Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir şiarıyla Kurtuluş Savaşını başlatan Aziz Milletimiz, tüm imkansızlıklara rağmen, ayağına pranga vurulmasına izin vermemiş, o çetin mücadeleyi zaferle neticelendirmiştir. Milli iradenin tecelligahı, İstiklal Harbimizin karargahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, bağımsızlığımızın sembolüdür. İşte bu anlayış ile bizler de, milli iradeye musallat olan güçleri bertaraf etmenin, çocuklarımıza daha huzurlu ve güvenli bir gelecek bırakmanın mücadelesini veriyoruz.

Biliyoruz ki bu mücadele yalnızca Türkiye Cumhuriyetinin mücadelesi değildir. Tüm mazlumların zalime başkaldırısı, tüm halk yoldaşlarının batıla karşı mücadelesidir. Kendi evlatlarımızla birlikte bölgemizin ve dünyanın tüm çocuklarına huzurlu ve müreffeh bir gelecek bırakmak için tüm gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.

Bizim hedefimiz hep adalet ve müreffeh bir ülke. Bu amaç uğrunda Gazi Mustafa Kemal’in 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak hediye etmesi, şanlı bir maziye sahip asil milletimizin mirasçısı çocuklarımızın, geleceğe güvenle bakabilmemizin en güçlü teminatı olmasındandır. Coşkumuzun ve yaşama sevincimizin sürekli olması dileğiyle tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.”

İlçe genelinde resim, hikaye ve şiir dalında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi

Konuşmaların ardından ECA Elginkan İlkokulu öğrencileri tarafından  şiirler okunarak halk oyunları gösterimi yapıldı. Tören, ilçe genelinde resim, hikaye ve şiir dalında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyelerin verilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: UĞUR FARUK YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam