Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-1-afyonkarahisar-film-festivali-kisa-film-yarismasinda-finalistler-aciklandi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
1. Afyonkarahisar Film Festivali Kısa Film Yarışmasında Finalistler Açıklandı - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

1. Afyonkarahisar Film Festivali Kısa Film Yarışmasında Finalistler Açıklandı

Eklenme Tarihi: 29 Nisan 2018, Pazar - 01:00   Okunma Sayısı: 120352

Afyonkarahisar Film Festivali’nde finalist filmler belli oldu.

Festivali, Türkiye’nin ve genel anlamda Anadolu’nun kendi hikâye anlatma biçimini keşfetme hedefinden yola çıkarak yerli ve milli sinema olgusunu irdeleyerek ülkemiz sinema dilinin yol haritasını ortaya koymak amacıyla  yapılıyor . 

Toplam 311 kısa filmin katıldığı yarışmada 20  film finale kaldı . Festival direktörlüğünü Süleyman Civliz’in üstlendiği ve 04–06 Mayıs tarihlerinde Afyonkarahisar’da düzenlenecek film festivaline sayılı günler kala finalist filmler açıklandı.

Musa Ak, Serdar Sabuncu ve Bedirhan Karakurluk’un ön jüri kurulunu oluşturduğu heyet, büyük bir titizlikle yaptıkları çalışmayı tamamladılar ve ana jürinin önüne gidecek kısa filmleri belirlediler.

Finalist filmler başkanlığını yönetmen Derviş Zaim’i yaptığı ana jüri heyeti tarafından izlenerek ödül alacak olan ilk üç film belirlenecek. Festivalde ayrıca Yücel Çakmaklı özel ödülü ve bir adet mansiyon ödülü de verilecek. Ana jürinin diğer üyeleri ise Mesut Uçakan, Tarkan Karlıdağ, Kudret Sabancı ve Ensar Altay şeklinde sıralanıyor.  Ödül alan filmler 06 Mayıs tarihinde yapılacak ödül töreninde açıklanacak.

Festival, kısa film yarışmasının dışında film gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmaları ve “Yerli Film Dili”  temalı bir çalıştayı da içermekte.

Finalistlerde “Köksal Baba”  Sürprizi

04 – 06 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan  1. Afyonkarahisar Film Festivali’nde finalist filmlerden  birisi de   şu aralar Bulgaristan'da düzenlenen 5. International Student Film Festival'inde de gösterimi yapılan ve Trabzon'da yaşayan ve nadir görülen bir hastalığı olan Köksal Bektaşoğlu'nun, Köksal Baba lakabıyla dünyaca ünlü bir sosyal medya fenomeni olmasıyla değişen hayatını ve Köksal Baba'nın en büyük hayalinin gerçekleştirilmesini konu alan ,Koray Söğüt’ün yönetmenliğini üslendiği  Köksal Baba: Kırmızı Kamyonet filminin de finalistler arasında yer alması . 

Halk arasında Köksal Baba lakabıyla bilinen ve dünyaca ünlü bir sosyal medya fenomeni haline gelen Köksal Baba renkli kimliğiyle çok sevilen bir isim.

Afyonkarahisar Film Festivali’nde  finale kalan Köksal Baba: Kırmızı Kamyonet filminin de aralarında olduğu   filmlerin  ve yönetmenlerinin listesi işe şu şekilde:

 

1. TOPRAK – Onur Yağız

2. SİRAYET – Nuri Cihan Özdoğan

3. RONALDO – Recep Bozgöz

4. NİLÜFER – Tolga Özdemir

5. KERATA – Kasım Ördek

6. KAPAN – Korhan Günay

7. ANOMALİ – Ali Rıza Bayazıt

8. NAFTALİN – M. Furkan Daşbilek

9. AKBABA – Hikmet Güler, Barış Fert

10. HİKAYECİ – Anıl Güldoğan

11. BANDO – Arman Arkuç

12. PENABER – Ramazan Kılıç

13. ELENE – Sezen Kayhan

14. UZAKTAKİ YAKINLAR – Durmuş Sorkut

15. KÖKSAL BABA: KIRMIZI KAMYONET – Koray Söğüt

16. KOSTÜM OYUNU - Musa Gökkaya

17. YURTSUZ - Kerim Abanoz

18. HAYAT NÖBETİ - Peyami Sefa Altıntaş

19. ÇOBANIN ŞİİRİ - Özkan Emre

20. BEN BÜYÜYÜNCE - Tunahan İlbars

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam