SON DAKİKA
reklam
reklam

Kartal’daki Yerinde Dönüşüm Çalışmalarında Yeni Bir Aşama Bağlar Sitesi’nin Temeli Atıldı

Eklenme Tarihi: 2 Mayıs 2018, Çarşamba - 10:00   Okunma Sayısı: 80257

İSTANBUL

Kartal Belediyesinin sizlere başlı başına bir haber olarak aktardığımız bir çalışması var. Belediye Başkanı  Altınok Öz’ün desteğiyle hayata geçen “Deprem, Yerinde ve Kentsel Dönüşüm” çalışmaları  hem kentsel dönüşüm-yenileme çalışmalarında yeni bir perspektif sunuyor; hem de Türkiye’ye örnek oluşturan bu çalışmalar sebebiyle Kartal Belediyesine T.C Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli yer ve kurumlarından ödül  yağıyor. Aslında belediyeye bağlı mühendislerin ön çalışması sonrasında gelişen “Deprem, Yerinde ve Kentsel Dönüşüm”  Türkiye içinde başarılı bir çalışma olarak ön plana çıkıyor.

Bağlar Sitesi’nin  yerine “SKY SUİTE” yapılıyor 

Geçtiğimiz Cuma ise biz de “Deprem, Yerinde ve Kentsel Dönüşüm” çalışmaları kapsamında daha önce yıkımı gerçekleştirilen Bağlar Sitesi’nin  bu kez temel atma törenine şahit olduk. 

Mevcut durumda 7 Blok, 4 adet 5 katlı 40 daire, 3 adet 11 katlı 63 daire olmak üzere toplam 103 daireden oluşan Bağlar Sitesi, Yüklenicileri  Başarır İnşaat ve Yılmazlar İnşaat ortaklığında “SKY SUİTE”  adıyla tamamlanacak. 

Yeni proje ile tek blok, zemin+19 katlı, 204 daire, 650 m2 ticari alan, 24870 m2 toplam inşaat alanı  bulunurken; projede açık havuz, kapalı otopark, çocuk eğlence merkezi, fitness salonu, sauna ve yüksek standartta sosyal kullanım alanları ve ayrıca misafirler için açık otopark alanı da yer alıyor. 

Yenilenecek olan Bağlar Sitesi’nin temel atma töreninde site sakinleri çok memnundular 

Kartal Gümüşpınar Mahallesi, Aslan Sok. No: 42’de gerçekleştirilen temel atma törenine  ise Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’le birlikte ;  Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları,  Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, Kartallı muhtarlar, Kartal Belediyesi iştirak şirketlerinin yöneticileri, projeyi gerçekleştirecek inşaat firması yetkilileri, Bağlar Sitesi hak sahipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Biz de vatandaşlarla kısa kısa görüşme yaptığımızdan ötürü site sakinlerinin projeyi çok beğendiklerini  ve tasarım aşamasında önemli katkılar yaptıklarını öğrendik. Örneğin; sosyal donatı alanları oldukça geniş tutulmuş. Yine; site sakinleri inşaat aşamasında da gerekli katkıların sağlanması için önemli katkılar yapıyorlar. 

Tören belediyenin  site sakinlerine özel hazırladığı tanıtım filminin gösterimiyle başladı. Tanıtım filminin ardından sahneye davet edilen Bağlar Sitesi sakinlerinden Ali Topuz, tüm hak sahipleri adına yaptığı konuşmada, desteklerinden dolayı Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür etti. İnşaat şirketinin yetkililerine de teşekkür eden Topuz, bir an önce dairelerine kavuşmayı umut ettiklerini söyledi.

Site sakini Ali Topuz’un konuşmasından sonra sahneye çıkan Başarır ve Yılmazlar inşaat firmasının yetkilisi Selami Taşdemir ise çalışma hakkında şu bilgileri paylaştı. 

 “MSY Yapı olarak İstanbul’daki ilk projemizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu projemizde sosyal yaşam alanlarını oldukça geniş tuttuk. Tuz odası oluşturduk. Bay ve bayan sauna eklettik. Onun haricinde çocuk yüzme havuzu, bilardo ve masa tenisi alanı oluşturduk. Bu noktada bizden desteklerini esirgemeyen çok değerli dostlarımıza ve Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz ve tüm ekibine çok teşekkür ediyorum”  

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’den  Gençlere Yakacık Parkı Müjdesi “19 Mayıs’ta açılışını Gençlik Şöleniyle gerçekleştireceğiz.”

 

Taşdemir’in ardından kürsüye davet edilen Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ise , Tüm davetlileri saygı ve sevgiyle selamlayarak başladığı konuşmasında önce belediyenin dönüşümdeki başarısının altında yatan nedenleri anlattı.

Daha sonra ise  dönüşümde örnek olan Tüm Emek İş Sitesi’nin başarılı bir şekilde nasıl tamamlandığını ve hak sahiplerinin dairelerine yerleşmeye başladığını belirten Öz konu hakkında şu cümleleri kullandı ;

 “Kısmet olursa Haziran’da hepsi yerleşmiş olacak. Bağlar Sitesi’nde de acısıyla tatlısıyla bugünleri gördük. Ben ilk olarak müteahhit firmayı kutluyorum. Van’dan gelip inşaat sektörünün sıkıntılı olduğu bir dönemde burada inşaat yaptıkları için... -Eğer Kartal’da inşaat durursa Türkiye batar- diye bir sözüm var benim. Her yerde inşaat durur; ama Kartal’da durmaz. Çünkü Kartal, gerçekten İstanbul boğazından sonra karşısında Prens adalarıyla İstanbul’un en güzel yeri... Son derece keyifli ve yaşanacak bir yer Kartal. Bizler de Kartal Belediyesi olarak yatırımcının önünü açan, yardım eden, işi kolaylaştıran yöneticileriz. 

Öz, sözlerine ise Posta Gazetesi’nde yer alan belediyenin çalışmaları  hakkında da bilgi vererek  şu şekilde devam etti.

“Geçen hafta Posta Gazetesi’nin ekibi, belediyemizi ziyarete geldi. Kendilerine Kartal’ı gezdirdik. Dün de gazetede çıktı. Gazeteyi inceleyince fark ettim ki daha gezdiremediğimiz bir sürü yer var...  Yani Kartal, eski Kartal değil. Eskisi gibi olma şansı da yok. Zaman, doğru kentleşme adımlarıyla, kent kimliğiyle ileriye bakma zamanı... Ben burada olan ve oluşacak binalardan kesinlikle rahatsız değilim. Biraz ilerde vadinin içine devlet eliyle 30 katlı binaları dikeceksin, sonra vatandaş eliyle dikilene karşı geleceksin... DAP’a 43 kat vereceksin, hemen arkasındaki vatandaşın arsasını 15 kat ile sınırlayacaksın. O zaman, bizler ne istiyoruz adalet, bizlerin adalete ihtiyacı var. Adalet bu ülkeye yerleşti mi, sorunlar da ortadan kalkar. Devlet, kendi için uygun gördüğünü lütfen halk için de uygun görsün. Devlet arazilerinde fazla kazanmak için gökdeleni dikeceksin, halka gelince 15 katla sınırlayacaksın yok öyle bir şey biz, adalet arıyoruz. Halkın mutluluğu neyle olur? Ulaşımı kolay olan yaşam alanlarıyla, gittiğinde kitap okuyabileceği, dinlenip çocuklarının özgürce oynayabileceği parkların varlığıyla mutlu olur. Yani her taraf kamu ortaklık payı olmayacak, biraz da düzenleme ortaklık payıyla yolların dışında da olabildiğince yeşil alanlar olacak. Bu yolda çok gayret ediyoruz. Sıkıntılı olan birkaç yerimiz daha var. 

Eskişehir Mahallesi’nde tapu vereceğiz; ama Milli Emlak itiraz ettiği için dosya Yargıtay’da bekliyoruz onu… Buradan halka söylüyorum; adli süreç bittiği an, biz tapuyu bekletmeyiz, veririz. Sayın Genel Başkanımın söylediği gibi, Çınardere’nin de biz veririz. Sayın Genel Başkanımız da Kartal’ın bilgi ve birikimine güveniyor. Biz olmaz denileni Soğanlık’ta yaptık ve tapuları teslim ettik. Önce tapu diyoruz. Mülkiyet sorununu çözdükten sonra ikinci aşama; planlama, üçüncü aşama ise halkın bilinçlenmesi olacak. Kartal halkı bu konuda çok bilinçli. Sağlıklı, güvenilir, sağlam binalarda oturun. Bu mübarek günde Allah kaza bela vermesin, hepinize sağlıklar diliyorum. 19 Mayıs’ta Yakacık’taki parkımızın açılışını Gençlik Şöleniyle gerçekleştireceğiz. Herkesi açılışımıza davet ediyorum. Ayrıca Türkiye’de bir ilk olarak alerjisi olan çocuklar için yaptığımız ve 2. Cumhurbaşkanımızın eşinin adını taşıyan Mevhibe İnönü Kreşi’ni de açacağız. Sizleri bu açılışlara bekliyorum.” 

Konuşmadan sonra Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e plaket takdimi yapıldı 

Başkan Altınok Öz’ün konuşmasının ardından Selami Taşdemir, Başarır ve Yılmazlar İnşaat adına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e plaket takdiminde bulundu. Plaket takdiminin ardından tören, sitenin ilk temelinin atılmasıyla sona erdi. 

 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam