SON DAKİKA
reklam
reklam

Türkiye Üniversiteler Arası Tiyatro Festivali 3 Yaşında

Eklenme Tarihi: 4 Mayıs 2018, Cuma - 10:00   Okunma Sayısı: 90153

İSTANBUL

Kartal Belediyesi ve Maltepe Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen Türkiye Üniversitelerarası  Tiyatro Festivali iki yıldır ; tiyatro severlerden, tiyatro toplulukları ve üniversitelerin tiyatro bölümlerinden  yoğun ve büyük bir  ilgi görüyor. Bu sene üçüncüsü düzenlenmeye başlanan 3. Türkiye Üniversitelerarası  Tiyatro Festivali 29 Nisan ile 13 Mayıs tarihleri arası genç tiyatrocuların heyecanı ve coşkusuna sahne oluyor. 

Festival, toplam 18 kategoride ödüllerin verileceği tören ile sona erecek. Festivalin açılışına yoğun bir katılım vardı. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, Prof. Dr. Özdemir Nutku ve eşi Prof. Dr. Hülya Nutku, Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Çotuksöken, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Âdem Uçar, İstanbul Şehir Tiyatroları Sanatçısı Hüseyin Köroğlu ve Türkiye’nin farklı sanat kuruluşlarının yöneticileri ve kalabalık bir davetli topluluğu vardı. 

Devlet Tiyatrosu Emekli Başrejisör ve Öğretim Görevlisi Faik Ertener’in Jüri Başkanı olduğu festivalde; Öğretim Görevlisi Emin Maltepe, Tiyatro Oyuncusu Adnan Biricik,Dr. Öğr. Üyesi  Radife Akyıldız Ongar , Kartal Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erdal Yıldırım, Kartal Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Nihat Nadi Ülger, Sinema ve Tiyatro Eleştirmeni Yetkin Yüksel ve Kartal Belediyesi Tiyatro Eğitmeni Cenan Çamyurdu Jüri Üyesi olarak yer alıyor. 

Prof. Dr. Özdemir Nutku’ya onur ödülü verildi

3. Türkiye Üniversitelerarası  Tiyatro Festivalinin açılış töreni Maltepe Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Betül Çotuksöken’in açılış konuşmasıyla başladı. Çotuksöken yaptığı konuşmasında Belediye-Üniversite işbirliğine çok önem verdiklerini ve Kartal Belediyesi’nin kültür sanat alanındaki çalışmalarıyla övündüklerini ifade ederek şunları söyledi; 

“Kültüre, sanata ve sanatçıya verdiği büyük destek ile tiyatro festivaline üstün katkılarından dolayı Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz ve ekibine üniversitem ve tüm festivale katılan üniversiteler adına çok teşekkür ediyorum”

Daha sonra Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına Prof. Dr. Özdemir Nutku'ya Yaşam Boyu Hizmet ve Onur Ödülü, eşi Prof. Dr. Hülya Nutku’ya da çiçek takdiminde bulundu.

Burada bir konuşma yapan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel ise Prof. Dr. Özdemir Nutku'yu şu sözlerle övdü.

”Sevgili dostlar, hocaların hocasına bu ödülü verdiğim için ayrı bir gurur ve onur yaşıyorum. Kendilerine bizleri onurlandırdıkları için çok teşekkür ediyorum.”

Yüksel konuşmasının devamında ise Kartal Belediyesinin   sanata kültüre ve sanatın tüm alanlarına verdiğimiz önem ve desteğin artarak devam edeceğini söylerken, festival için bazı yeni bilgilerde de  bulundu. 

“Bu yıl festivalin 3’üncüsünü düzenliyoruz. İlk yılında İstanbul Üniversiteler Arası Tiyatro Festivali adını taşıyordu. Geçen yıl Türkiye Üniversiteler Arası Tiyatro Festivali adını kullandık. Çalışmalarımızı sürdürüp önümüzdeki yıllarda Uluslar Arası Tiyatro Festivali’ne dönüştürme düşüncemiz var. Bunu gerçekleştireceğiz, müjdesini de sizlere vermiş olayım.” 

Konuşmanın ardından tören toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam