Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-secmenler-cumhurbaskani-adayi-icin-ilce-secim-kurullarinda-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Seçmenler cumhurbaşkanı adayı için ilçe seçim kurullarında - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Seçmenler cumhurbaşkanı adayı için ilçe seçim kurullarında

Eklenme Tarihi: 4 Mayıs 2018, Cuma - 11:00   Okunma Sayısı: 81393

ANKARA

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne ilişkin takvim işliyor. Takvimine göre, seçmen tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterilecekisimler için imza verme işlemi başladı. Seçmenler, sabah 08.00'den itibaren dilekçelerini vermek üzere ilçe seçim kurullarına müracaat etti.

Ankara'daki seçmenler, Ankara Merkez Seçim Kurulu Başkanlığı binasına gelerek, kayıtlı oldukları ilçe seçim kurulunda cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin dilekçelerini veriyor.

Strazburg Caddesindeki Seçim Kurulu binası içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Seçmenler, güvenlik kontrolünden geçtikten sonra kayıtlı oldukları ilçe seçim kurullarına gidiyor.

Seçmenler tarafından verilecek "Cumhurbaşkanı aday gösterme formu"nda başvuru numarası, cumhurbaşkanı adayının adı-soyadı, anne adı, baba adı ve doğum tarihi yer alıyor. Ayrıca formda, cumhurbaşkanı adayını gösteren seçmenin adı soyadı ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği isim bulunuyor.

Başvurulan ilçe seçim kurulunun görevlisiyle aday gösteren seçmenin imzasının yer aldığı formdan iki nüsha hazırlanıyor. Bu belgelerden bir tanesi seçmene veriliyor diğeri ilgili ilçe seçim kurulu tarafından muhafaza ediliyor.

Cumhurbaşkanı adayına ilişkin dilekçesini imzalayan seçmenler, çıkışta da cumhurbaşkanı adayının partisince kurulan standa giderek dilekçe örneğini gösteriyor ve burada partililerce kayıt altına alınıyor.

YSK, cumhurbaşkanlığı adaylığı için seçmenler tarafından aday gösterilmek isteyenlerden, Doğu Perinçek, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve Vecdet Öz'ün başvurularının kabul edildiğini açıklamıştı.

Başvurusu kabul edilen 4 isim için 9 Mayıs 2018'e kadar 08.00 -20.00 saatleri arasında ilgili ilçe seçim kurulu başkanlıklarına, seçmenler tarafından başvurularak teklifte bulunulabilecek. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam