Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-icimizden-birinin-oykusu-sasavda-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
İçimizden Birinin Öyküsü SASAV’da - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

İçimizden Birinin Öyküsü SASAV’da

Eklenme Tarihi: 8 Mayıs 2018, Salı - 11:00   Okunma Sayısı: 95119

İSTANBUL

Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümünde Dr. Öğretim Üyesi  olarak görev yapan ressam Melek Akyürek,  Maltepe’de bulunan SASAV Sanatçılar ve Sanatseverler Vakfı’ndaki kişisel sergisini sanatseverlerin beğenisine sundu.
Melek AKYÜREK’in “İÇİMİZDEN BİRİNİN ÖYKÜSÜ” isimli Resim Sergisi SASAV Sanatçılar ve Sanatseverler Vakfı’nda    04-18 Mayıs 2018 tarihleri arasında izlenebilir.
‘İçimizden Birinin Öyküsü’ isimli sergide Melek Akyürek,  Figüratif dışavurumcu tarzda eserler üreterek, günümüz toplumunda yaşanan olaylara (kız çocukları, çocuk gelinler, savaş, maskeli insanlar, dedikodu vb.) eleştirel yönde çalışmalar yapmakta. Eserlerinde, doğanın vazgeçilmez elemanı olan insan figürünü,  resmin plastik öğelerini dikkate alarak,  konusuna uygun olarak resmetmekte. 
Serginin açılışında konuşan SASAV Başkanı Ahmet Baykan, “SASAV olarak sayın Melek Akyürek’in ‘İçimizden Birinin Öyküsü’ isimli sergisine ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
Ahmet Baykan daha sonra şunları söyledi, “Melek Akyürek aslında bizimle ilk kez tanışan bir sanatçı kardeşimiz değil. Onun bizlerle birlikteliği daha eskilere dayanıyor. Vakfımıza haya verenlerden birisi salonda bulunan Vural hocam olduğu gibi bir diğeri de Prof.Dr.Basri Erdem, Melek hanım da Basri hocamızın öğrencisi olması nedeniyle aslında bizden birisi. Kendisini burada ev sahibi gibi görmesini istiyorum. Çok farklı bir sergi olacağını düşünüyorum.
Ressam Melek Akyürek ise şunları söyledi;  “Eğitimimi Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş bölümü gerçekleştirdim. Yüksek lisans ve doktora çalışmalarım da aynı okulda oldu. Figüratif resimler yapıyorum, toplumdan besleniyorum, dejenere olmuş değer yargılarını burada belirtiyorum. Belli bir konsept dahilinde çalışıyorum. Burası bir aile yuvası 1999 yılında üniversiteye girişten itibaren SASAV’da çeşitli sergilere katıldım burada olmaktan çok mutluyum. Kişisel sergim için SASAV’da olmak müthiş bir keyif.”
Çalışmalarında, toplumda yaşanan olaylara tavır almayı ve bu yaşananlarla yüzleşmeyi temel ilke edindiğini vurgulayan Melek Akyürek, “Bu eserlerimde sembolik öğeleri (dikenli teller, girilmez tabelalar, şeritler, sınırlar vb) kullanarak mesajı daha güçlü bir şekilde vermeye çalıştım. Genellikle yağlıboya ve karışık teknik kullanmaktayım. Ayrıca resmin yanında özgün baskı ile de profesyonel olarak uğraşmakta ve disiplinler arası üretim yapmaktayım” ifadelerini kullandı.
SASAV’ın kurucularından ve yönetim kurulu üyesi Yrd.Dç.Dr. Vural Yıldırım açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi; Benim istemeyerek emekli olduğum dönemde Melek hanım okula girmiş, benim öğrencim değil ama bütün öğrencileri kendi öğrencimiz olarak görürüz. Bir hocanın en büyük gururu öğrencisinin başarısını görmektir. Sanatın en zor alanı olan figüratif resmi yürütüyor olması  çok saygıdeğer bir yol. Ben de figüratif temelliyim ama yarı soyut figüratif alana kaydım figürün ekspresyonist yönü var. Sanatçımızın sosyal olayları ince bir şekilde ele alması çok önemli. Başarılı buluyorum. Daha güzel eserlerini görmek umuduyla başarılarının devamını diliyorum.”
Melek  AKYÜREK kimdir?
Melek Akyürek, 1982 yılında Bolu'da dünyaya geldi. 2003 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-iş Eğitimini, 2005 yılında Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Ens. Resim Bölümü Yüksek Lisans Programını "İlköğretim Dönemi Çocuklarında Resim-İş Derslerinde Hikaye Üretmenin Resim Becerilerine Olan Etkisi" (Danışman: Prof. Dr. Basri Erdem) konulu Yüksek Lisans Teziyle, 2011 yılında Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Ens. Resim Bölümü Doktora Programını "Plastik Sanatlarda Biçim Bozma ve Soyutlamanın Çözümlenmesi " (Danışman: Prof. Dr. Bünyamin Özgültekin) konulu teziyle tamamladı. 
Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Bölümünde Dr. Öğretim Üyesi  olarak 2011'den bu yana akademik ve sanatsal çalışmalarına devam etmekte. Amerika Birleşik Devletleri/ Florida'da Asistant Profesör olarak 2013 yılında görev yaptı. Sanatçı, birçok ulusal, uluslararası sergilere, sempozyumlara, bianellere ve workshoplara katıldı.

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: İSMET AKKOÇ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam