SON DAKİKA
reklam
reklam

Usta oyuncu Mahir Günşıray’dan yeni sergi

Eklenme Tarihi: 10 Mayıs 2018, Perşembe - 11:00   Okunma Sayısı: 177522

İSTANBUL

Televizyon ekranlarının tanınan yüzlerinden olan Mahir Günşiray’ın kapatılan Beykoz Kundura Fabrikasını konu alan yeni  fotoğraf sergisi Babil Kültür Merkezinde sanatseverlerle buluşmakta. 

Henüz Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan önce 1810 yılında tabakhane olarak kurulan Beykoz Kundura Fabrikası, Cumhuriyet sonrası yerli sanayinin arttırılması hamlesi kapsamında 1933 yılında Sümerbank Deri ve Kundura Sanayi ismi ile üretimine devam etti. Çok uzun yıllar halkımızın ayakkabı ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan fabrika binlerce işçinin de istihdam edildiği önemli bir sanayi tesisi olarak 1999 yılına kadar üretimine devam etti.

1999 yılında üretimi durdurulan fabrika 2005 yılında özelleştirme kapsamında sattıktan sonra onlarca TV dizisi ve sinema filminde set olarak kullanıldı; ki halen de kullanılmakta. 

Bu dizilerden birinde oyuncu olarak rol alan tiyatro sanatçısı Mahir Günşiray da yeni sergisinde, set aralarında bulduğu vakitlerde çektiği fotoğraflardan oluşan sergi fabrika kapatıldıktan sonraki döneme tanıklık ediyor.

Serginin açılış konuşmasında “İşçilerin kullandığı aletler, makineler bir yana çay içtikleri bardaklar, okudukları gazetelerin olduğu yerde terk edilmiş olduğunu, fabrikanın sanki bir nükleer saldırı uyarısı almışçasına acilen boşaltıldığını hayretle ve üzüntü ile gözlemlediğini” belirten Mahir  Günşiray  ise fotoğrafların önemli bir döneme tanıklık ettiğini söyledi.

Maltepe Babil Kültür Merkezi’nin bulunduğu Beşçeşmeler Mevkii Mektepli Sokakta sergilenen fotoğraflar yoğun ilgi görüyor. Söz konusu fotoğraf sergisi 13 Mayıs 2018 Pazar gününe kadar sanatseverlerin  ziyarete açık olacak. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam