Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-engellilere-belediyeden-akulu-arac-tamir-destegi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Engellilere belediyeden 'akülü araç tamir desteği' - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Engellilere belediyeden 'akülü araç tamir desteği'

Eklenme Tarihi: 3 Aralık 2015, Perşembe - 09:00   Okunma Sayısı: 61845

ERZURUM

Erzurum Büyükşehir Belediyesince açılan akülü araç yedek parça servis ve atölye biriminde engellilerin bozulan akülü arabalarının bakım ve onarımı ücretsiz yapılıyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesince Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü binasının yer aldığı hizmet sahasında açılan serviste, engelliler, bozulan akülü tekerlekli araçlarını ücretsiz tamir ettirme imkanı buluyor.

Bölgede akülü araç bakım servisi olmaması nedeniyle araçlarını tamir ettiremediği için dışarı çıkamayan birçok engelli, ulaşımda elleri ayakları olan bu araçlarını kolayca tamir ettirebilmenin sevincini yaşıyor.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, herkesin bir engelli adayı olduğunu, bu nedenle engelli vatandaşlara acımak yerine onların da hayatın içinde yer alabilmelerine özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

"Dünyaları versen bu kadar sevinmezler"

Atölyede çalışan oto elektrik ustası Cafer Özdemir ise birimin yeni kurulmasına rağmen büyük ilgi gördüğünü anlattı.

Erzurum ve ilçelerinden gelen tüm engelli araçlarını ücretsiz tamir ettiklerini dile getiren Özdemir, şunları söyledi:

"Burada araçların akülerinin bakımını, her şeyini yapıyoruz. Yedek parça sıkıntımız pek olmuyor. Yurtdışı veya yurtiçinden her şekilde tedarik ederek araçları tamir ediyoruz. Çok yoğun çalışıyoruz. Değişik araçlar geliyor. Yapamadığımız araçları, el kitabından yardım alarak tamir ediyoruz. Elimizden geldiğince yardım ediyoruz. Bölgede bu işi yapan yok. Araçlarını tamir ettiğimiz engelliler büyük sevinç yaşıyor. Ellerinden gelse neleri varsa bize verirler, o derece çok seviniyorlar çünkü araçları, onların eli ayağı. Bu sıkıntılarını giderdiğimiz de de büyük mutluluk yaşıyorlar."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam