Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-cumhurbaskani-erdoganin-avrupali-turkler-ile-bulusmasina-buyuk-ilgi-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupalı Türkler ile buluşmasına büyük ilgi - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupalı Türkler ile buluşmasına büyük ilgi

Eklenme Tarihi: 11 Mayıs 2018, Cuma - 11:00   Okunma Sayısı: 80378

KÖLN 

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Genel Başkanı Zafer Sırakaya, Cumhurbaşkanı ı Recep Tayyip Erdoğan'ın onur konuğu olacağı "UETD 6. Olağan Genel Kurulu" hakkında AA muhabirine konuştu.

UETD olarak ilk defa olağan genel kongrelerini Almanya dışında gerçekleştireceklerine işaret eden Sırakaya, "Avrupa'nın 17 ülkesinde teşkilatlanmış durumdayız, 37 bölgemiz ve 152 şubemizle hizmet ediyoruz. İlk defa kongremizi büyük bir spor salonunda Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla gerçekleştireceğiz. Büyük ihtimalle Sayın Bakir İzzetbegoviç'in katılımını da öngörüyoruz." dedi.

"Ziyarete büyük ilgi var"

Bu önemli buluşmaya şimdiden çok büyük bir ilginin olduğunu kaydeden Sırakaya, "Yaklaşık 11 bin kişilik salonun kapasitesinin tamamen dolacağını düşünüyoruz. Hatta salonun dışında da insanlarımızın Sayın Cumhurbaşkanımız ile bir araya gelme noktasında büyük bir heyecanı olduğunu gözlemliyoruz. Bu heyecan tabii bizi ziyadesiyle mutlu ediyor." ifadelerini kullandı.

Avrupa'nın değişik şehirlerinde yaşayan insanların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı görmek için Bosna Hersek'e gelme talebi olduğuna işaret eden Sırakaya, bu konuda ilgili bölge başkanlıkları ile irtibata geçmesi durumunda, düzenlenecek otobüs seferleri ile bu talepleri karşılayacaklarını kaydetti.

UETD'nin dünya vizyonu

"Avrupa'dan dünyaya" sloganıyla 6'ncı kez gerçekleştirecekleri bu kongre ile UETD'nin çalışmalarını dünyaya taşıyacaklarının altını çizen Sırakaya, "UETD'nin önümüzdeki süreç içerisinde daha global bir düzeyde çalışmalarını dünyaya taşıma noktasında bir azminin, bir kararlılığının olduğunu göreceğiz. İnşallah delegelerimizin bu konuyla ilgili olarak gösterecekleri teveccüh ile birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Dünya beşten büyüktür' dediği gibi 'Dünya Avrupa'dan büyüktür' düşüncesiyle hareket etmiş olacağız." şeklinde konuştu.

"Avrupa'nın güvenliği Türkiye'den başlıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bosna Hersek'e yapacağı ziyareti son derece kıymetli bulduklarını ifade eden Sırakaya, şu değerlendirmede bulundu:

"Bosna'ya yapılan ziyaret sadece bir toprak parçasına yapılmış olan bir ziyaret değildir. Bölgede yaşayan Sırp toplumuyla çok yakın bir diyalog içerisinde olan Türkiye, Hırvat toplumuyla çok yakın diyalog içerisinde olan bir Türkiye, Boşnaklarla zaten tarihten gelen o yakınlığa sahip olan Türkiye muhakkak o bölgenin barışı için katkı sunmaya devam edecektir. Balkanlar'ın istikrarlı olması Avrupa'nın daha istikrarlı olması demektir. Avrupa'nın güvenliği Türkiye'den başlıyor. Avrupa'nın güvenliği Balkanlar'dan başlıyor ve Avrupa'nın güvenliğine katkı sunan bir Türkiye'nin muhakkak Avrupa'da hak etmiş olduğu yeri bulması gerektiğini düşünüyoruz. O anlamda biz 'Aşuk ile Maşuk'un buluşması' olarak kabul etmiş olduğumuz Sayın Cumhurbaşkanımızın Avrupalı Türk toplumu ile olan buluşmasını önemli görüyoruz ve bu buluşmaya vesile olduğumuz için de kendimizi bahtiyar hissediyoruz."

 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam