Warning: imagecreatefromjpeg(/var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/../dosyalar/gorsel/http-www-gazetetunaydin-com-images-haberler-engellenemeyen-hayallerin-engelli-kahramani-jpg.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 44

Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 3

Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 4

Warning: Division by zero in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 11

Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, bool given in /var/www/vhosts/tunaydingazetesi.com/httpdocs/_efsanfit/fonksiyon.php on line 28
'Engellenemeyen hayallerin' engelli kahramanı - Tünaydın Gazetesi
SON DAKİKA
reklam
reklam

'Engellenemeyen hayallerin' engelli kahramanı

Eklenme Tarihi: 3 Aralık 2015, Perşembe - 14:00   Okunma Sayısı: 83568

MUĞLA

Geçirdiği trafik kazası nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olan ancak Türk Silahlı Kuvvetleri'nden malulen emekli olduktan sonra ailesinin ve yakınlarının desteğiyle kısa zamanda akademik kariyerinde üst basamakları zorlayan Bahar, hayat hikayesi ve yaşama azmiyle öğrencileri ve çevresindekilere ışık oluyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde Turizm Fakültesi Dekanlığı görevini sürdüren Bahar, çevresindeki engellilere de yaşama tutunma umudu veriyor.

Prof. Dr. Bahar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1996'da Ergani Komando Bölük Komutanlığından Muğla'ya Merkez Bölük Komutanı olarak atandığını, aynı yıl 2 Ekim'de görev dönüşü geçirdiği trafik kazası nedeniyle engelli bir birey olarak yaşamını sürdürdüğünü söyledi.

Tüm zorluklara karşın hayatta küsmediğini anlatan Bahar, Allah'ın da kendisini profesörlük unvanıyla mükafatlandırdığını ifade etti.

Bahar, 4 Eylül 2014'te Turizm Fakültesine Dekanlığı görevine atandığını hatırlatarak "1996'dan beri engelli bir insanım. Bu kavram, özürlü mü, engelli mi, yetersiz mi diye çok tartışılıyor. Ben, bunların hiçbirini kabul etmiyorum. Benim bir yürüme engelim var ama engelli miyim, engellenen miyim, asıl yanıtlanması gereken bence bu" dedi.

"En büyük hayalim, paraşütle uçmak"

Engellilerin sosyal yaşamın içinde daha fazla kendini göstermesini isteyen Bahar, "Ben, 1996 yılında engelli oldum. En büyük hayalim, Fethiye'deki Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçup, Ölüdeniz'de denize girmek. Bunun için çaba sarf ediyorum. Benim arkamda çok büyük bir güç var. Önce Allah, sonra ailem var. Ben, şu anda Turizm Fakültesi Dekanı olarak görev yapıyorsam arkamdaki bu güç sayesindedir" diye konuştu.

"Öğrencilere örnek oluyor"

Öğrencileri ise Prof. Dr. Bahar'ı tanımaya başladıktan ve hikayesini öğrendikten sonra hayata ve engellilere daha farklı bir gözle baktıklarını dile getirdi.

Öğrencilerden Bedirhan Tekin, Bahar'dan hem derste hem de ders dışındaki aktivitelerde çok şey öğrendiklerini söyleyerek "Genellikle toplumda engellilerle ilgili bir ön yargı var ama hocamızın bunu kırdığını düşünüyorum. Kendisi özellikle bizim gibi genç nesle de çok iyi örnek oluyor. Hocam bütün bilgilerini, birikimini, hayat tecrübesini bize en iyi şekilde aktarıyor. Hayat dersinde bize gerçekten ilham veriyor. Bunun için hocamıza teşekkür etmek isterim" diye konuştu. 

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam