SON DAKİKA
reklam
reklam

Enkazdan çıktı 'gözde' oldu

Eklenme Tarihi: 3 Aralık 2015, Perşembe - 15:00   Okunma Sayısı: 73726

VAN

Van'da 4 yıl önceki depremlerde çok sayıda binası hasar gören Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), yıkımın etkisini kısa sürede atlatarak, ülkenin en iyi üniversiteleri arasında yer aldı.

Kentte 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'deki depremlerde binalarının çoğu ağır hasar gören, sağlam olanları da 2007 deprem yönetmeliğine uymaması nedeniyle kullanılamayan YYÜ, yaşadığı sıkıntılı günleri geride bıraktı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, AA muhabirine, kentteki iki depremden üniversitenin de ciddi şekilde etkilendiğini anımsattı.

Sarsıntının ardından yapılan incelemede bütün binaların deprem mevzuatına uyumlu olmadığının belirlendiğini anlatan Battal, "Üniversitemizin bütün binaları ya güçlendirilerek ya da yeniden yapılarak daha güvenli hale getirildi" dedi.

 "Depremden sonra 'YYÜ iflah olmaz' dediler"

O dönemde "artık YYÜ bir daha iflah olmaz" görüşünün hakim olduğunu ifade eden Battal, "O dönemde idari ve akademik personelimizi, öğrencilerimizi iyi tanıdığımızı, dolayısıyla üniversitenin daha güçlü şekilde geri döneceğini iddia ettik ve bunu başardık" diye konuştu.

Prof. Dr. Battal, tüm fakültelerin altyapısını ciddi şekilde desteklediklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"O dönem Sayın Cumhurbaşkanımız başbakandı. Başbakanımızın, bakanlarımızın, bürokratlarımızın, Türkiye'deki 76 milyon insanın yanımızda olduğunu görmek bize daha fazla cesaret verdi. Sorunlarımızı doğru bir şekilde ortaya koyduk. Bütün binalarımızın depreme uygun hale getirilmesinin zorunluluğunun farkına vardık. Bunun için projeler geliştirdik. Yurtların yeterli olmayacağını düşünerek az 10 bin kişilik yurt ve 500 lojman yaptırma talebimiz oldu. Öğretim elemanlarımızın kurum geliştirme ödeneklerinin artırılmasının, onların şevkle hizmet vereceğini sağlayacağını düşündük. Sayın Başbakanımız bu taleplerin yüzde 100'üne olur verdi ve bize destek oldu."

Kaynak: AA
Editör: AA

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam