SON DAKİKA
reklam
reklam

Yazar Münir Göker’in ”Yenikapı Hikâyeleri” Kitabı’nın 2.Baskısı Satışta

Eklenme Tarihi: 2 Haziran 2018, Cumartesi - 10:00   Okunma Sayısı: 121997

SİYAD – Sinema Yazarları Derneği’nin  onursal üyesi Münir Göker’in yaşanmış hikâyelerden derlediği ” Yenikapı Hikâyeleri”   ilk çıktığında çok ses getirmiş ve Münir Göker’in Türkiye’de daha çok tanınasına vesile olmuştu.  Kitap aslında  1960’lardan günümüze değin  İstanbul ve İstanbul’da yaşayan insanlardaki değişimi ele alıyor.  Şimdiyse kitabın yeni ve 2.baskısı ise geçtiğimiz günlerde satışa sunuldu.

Ünlü eleştirmen Doğan Hızlan kitabın 2.Baskısı için önsöz kaleme aldı

Münir Göker’in yaşanmış hikâyelerden derlediği ” Yenikapı Hikâyeleri” nin ikinci baskısında ünlü eleştirmen Doğan Hızlan’ın yazdığı önsöz ise dikkatleri çekiyor.

Hızlan, Yenikapı Hikayeleri’nin önsözünde şöyle yazıyor: “Bazı kitaplar vardır ki, içinde geçenlerin yaşamı, bir kuşağın günlüğünü oluşturur. Münir Göker’in Yenikapı Hikâyeleri bu cinsten. Kitabı okuduğunuz zaman göreceksiniz ki öyküler anılarla kol kola girmiş ilerliyorlar. Kurmaca nerede başlıyor, gerçek nerede sona eriyor, yoksa ikisi de hiç ağırlık kaybetmeden beraberce mi ilerliyorlar, diye soracaksınız. Güzel olan tarafı da bu zaten.”

Münir Göker Hakkında

1960’ta Giresun’da doğan Göker; Edebiyat, Öykü, Türk Edebiyatı kategorilerinde eserler verdi.  Vefa Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu da olan  Münir Göker aynı zamanda avukatlık da yapmakta.

Münir Göker, hukuk eğitimine devam ettiği yıllarda Hukuk Fakültesi’nde Sinema Kulübü’nü kurdu. Sinemaya gönül vermiş arkadaşlarıyla birlikte daha sonra Sinematek’in kuruluşuna katıldı.  Merhum Şakir Eczacıbaşı ve  Merhum Onat Kutlar’la birlikte Sinematek’in yönetim kurulunda görev aldı. 1998 yılında halen Onursal üyesi olduğu SİYAD’I  merhum sinema yazarı Kani Suveren ve Atilla Dorsay ile birlikte kurdu. 

Göker; 1973 yılında İstanbul Ticaret Odası’nda çalışmaya başladı. Uzun yıllar hukuk müşavirliği yaptığı kurumdan 2008 yılında emekliye ayrıldı. 1997-2000 yılları arasında Fenerbahçe Yönetim Kurulunda Hukuk Kurulu Başkanı olarak görev aldı.  

Göker sırasıyla  Babam Düşüyor, Bedia ve Yenikapı Hikayeleri isimli kitapları kaleme aldı ve kitap severlerle buluşturdu. Günümüzde ise yazarlığa devam ederken; İstanbul Büyük Kulüp Derneği( Cercle D’Orient) Yüksek Divan Danışmanlığı  ve Kütüphane küratörlüğü görevini de sürdürüyor. 

 

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: SİNAN ERDOĞDU

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam