SON DAKİKA
reklam
reklam

Bir Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin Eğitim Seferberliği Örneği Sunuyoruz

Eklenme Tarihi: 3 Haziran 2018, Pazar - 02:00   Okunma Sayısı: 66642

Ülkemizde önemli problemlerden olarak görülen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği üzerine çok çalışma ve eğitim çalışması yürütüldü . Bunlardan birsi de Ataşehir’de geçtiğimiz günlerdeki eğitim çalışması. Belediyenin desteğiyle yürütülen bu çalışma aslında ilçe genelinde  konu hakkında adeta bir seferberlik yürütüldüğünün delili.

Uzman Psikolog Gül Mutlu’ya göre “Toplumsal cinsiyet eşitliği toplumları ekonomisinden sosyal hayatına kadar birçok alanda etkileyen bir olgu.”

Bu kapsamda ilk çalışma doğal olarak belediye personeline verildi. Uzman Psikolog Gül Mutlu tarafından belediye binası konferans salonunda verilen seminerde,  konu hakkında belediye personeli bilgilendirilirken; Uzman Psikolog Gül Mutlu Toplumsal Cinsiyet Eşitliği üzerine çarpıcı bir konuşma yaptı.

Uzman Psikolog Mutlu’ya göre “Toplumsal cinsiyet eşitliği toplumları ekonomisinden sosyal hayatına kadar birçok alanda etkileyen bir olgu.”  ve bu eşitliği her alanda sağlamak ise toplumun tüm kesimlerinin ortak çabasıyla mümkün olabilecek.  Mutlu’un ifade ettiğine göre cinsiyet eşitliği kadın ve erkeklerin karar almada, seçimlerinde, hizmetleri elde etmede, fırsatlara erişimde ve kullanmada, kaynaklara erişimde ve kullanmada eşit konumda olmalı.

Uzman Psikolog Gül Mutlu yaptığı konuşmasının devamında ise “Kadın ve erkeklerin biyolojik farklılıklarına dayanarak onların toplumda oynadıkları rolün doğal ve kaçınılmaz olduğunu ileri süren eğilimlerden kaçınmak önemlidir “ diyerek  şu cümleleri kullanıyor;

“Toplumsal cinsiyet eşitsizliği, yalnızca ekonomik varlıkların erkeklerin kontrolünde olması sonucu doğurmakla kalmayıp, siyasi güç, kültürel otorite ve silahlı kuvvetler gibi pek çok erkin de erkeklerin ellerinde bulunmasına sebep olmaktadır. Bu durum kadınların bu alanlara eşit erişim imkanlarından yoksunluğunu da beraberinde getirmektedir”

Toplumsal cinsiyet eşitliği için yapılacak çalışmalara erkeklerin dahil edilmemesi beraberinde bazı risklerin oluşabileceğine vurgu yapan Uzman Psikolog Gül Mutlu, erkeklerin dahil olmadığı süreçte öngörülen değişimler aksayabileceğini ve mevcut toplumsal cinsiyet eşitsizliklerini gidermek için yalnızca kadınları değiştirmeye çalışmak erkekler tarafından bir tehdit olarak algılanabileceğini  ve bu sürecin erkekler tarafından engellenebileceğini söylüyor.

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin temel bir insan hak olduğunu ifade eden Mutlu konuşmasının son bölümünde ise  , “Toplumsal cinsiyet eşitliğini geliştirmek, yoksulluğu azaltmak, sağlığı, eğitimi, korumayı ve refahı desteklemek dahil olmak üzere kız ve erkek çocuklar için sağlıklı bir toplum oluşturmak için toplumsal cinsiyet eşitliği bu yüzden önemlidir” diyor.

Yoğun katılımlı bu eğitim ise personelin Uzman Psikolog Mutlu’ya yönelttiği sorularla sona eriyor.  

Kaynak: ÖZEL HABER
Editör: UĞUR FARUK YILDIZ

reklam alanı

YORUMUNUZU BIRAKABİLİRSİNİZ

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

MOBİL UYGULAMAMIZ

HABER ARŞİVİ


Merhaba Sevgili Okurlarım. 


KÖŞE YAZARLARI

reklam
reklam